<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Wednesday, January 29, 2014

Concurs (pentru stat la gura sobei) Jocul lui Ender de Orson Scott Card

Descriere editura:

Premiile Hugo și Nebula

Pământul este atacat din nou. Gândacii extratereștri se încordează pentru o ultimă lovitură. Supraviețuirea rasei umane atârnă de descoperirea unui geniu militar care îi poate învinge o dată pentru totdeauna. Dar cine este el?

Ender Wiggin. Geniu. Neîndurător. Viclean. Un maestru în strategie și tactică. Și un copil în același timp. Copilăria lui Ender se termină atunci când, recrutat de guvern pentru a fi antrenat în armată, ajunge în noua sa casă: Școala de Luptă. Chiar și între recruți de elită, Ender se arată a fi un geniu între genii.

Reușește în orice simulare de război. Dar oare toată presiunea și singurătatea vor ajunge să îl înfrângă înainte de bătălia finală? Cum va reacționa el în condiții reale de război? În cele din urmă, Școala de Luptă nu-i decât un joc.

Daca doriti cartea, completati formularul Raffle

(va rog, aveti grija la informatiile date!!!!)
a Rafflecopter giveaway

21 comments:

Anonymous said...

Pentru mine, cea mai buna ecranizare este Mandrie si Prejudecata, cu Keira Knightley, din simplul motiv ca mi-a atras atentia mai mult decat cel cu Colin Firth. Cat despre cea mai dezamagitoare ecranizare, nu stiu ce sa zic. Nu am pe lista un film pe care sa-l numesc dezamagitor.

Catalina Mihaela said...

Pentru mine,cea mai buna ecranizare este The Spectacular Now,cu Miles Teller si Shailene Woodley.Mi se pare ca este asemenea cartii.Nu au existat schimbari foarte majore.Iar cea mai dezamagitoare mi se pare Beautiful Creatures.Mi-a placut mai mult cartea.Iar filmul a fost o dezamagire pentru o carte atat de bine scrisa.

Bonnie Ithil said...

Cea mai reusita ecranizare? Hmm... pai sunt mai multe: Mandrie si Prejudecata 1995, Stapanul Inelelor si ca sa fie si o noutate Jocurile Foamei 2.
O ecranizare dezamagitoare in adevaratul sens al cuvantului nu cred ca am intalnit.

Unknown said...

Cea mai buna ecranizare este Lolita - Vladimir Nabokov(1965), secenele sunt realmente identice cartii, iar la categoria cea mai dezamagitoare ecranizare aleg Factotum(2005)- Charles Bukowski.

Cosimina said...

Cea mai buna ecranizare din punctul meu de vedere este Catching fire si cea mai dezamagitoare Pirates Of The Caribbean: At World's End (2007)

Anny said...

La cea mai buna ecranizare, pe primul loc sta in siguranta LOTR. Pentru mine, merita mentionate si Pride and Prejudice din 2005, The prestige (desi e destul de diferit filmul de carte), dar si Catching fire.
Cea mai dezamagitoare ecranizare, in opinia mea, este The last song...interpretarea lui Miley a fost dureros de urmarit.

Lupu Diana said...

Pentru mine cea mai buna ecranizare este The Host, iar cea mai proasta este Beautiful Creatures :D

Diana N. Mirancea said...

Cred ca cea mai buna a fost The Host sau Orasul Oaselor, iar cea mai dezamagitoare - Iubitul meu e un Zombie... :D

Ghanda said...

The best: ecranizarea seriei Cantec de Gheata si Foc (Game of Thrones)

The worst: The Host. Waaaay to boaring.

YuLiAnDrEeA said...

Cea mai buna cred ca este pentru Love Story dar si pentru LOTR,iar cea mai dezamagitoare pentru A 16-a luna

Anonymous said...

Hmmm, cea mai buna ecranizare cred ca a fost "The Great Gatsby" si cea mai dezamagitoare "The Host" sau "City of bones". Aveam asteptari mai mari de la ultimele doua filme mentionate.

Anonymous said...

Cea mai buna: LOTR
Dezamagitoare..... nu stiu daca am intalnit vreuna care sa se incadreze la "cea mai". in general ecranizarile par mai slabe decat cartile, asa ca nu am niciodata asteptari ff mari. Poate de aceea nici nu am dat pana acum de vreuna care sa ma fi dezamagit atat de tare

alexa ioana said...

ce mai buna ecranizare - Pe aripile vantului
cea mai dezamagitoare - Jocurile foamei prima parte

Unknown said...

Pentru mine cea mai buna ecranizare cred ca a fost "Safe Heaven", iar cea mai dezamagitoare..hmm..nu prea stiu :-? cred ca "Breaking dawn: part 2".

Unknown said...

Cea mai buna ecranizare mi se pare "The Last Song",iar cea mai dezamgitoare poate fi "Warm Bodies" sau "Instrumente Mortale:Orasul Oaselor".Pacat de carte,ca este superba. <3

Anonymous said...

Cea mai bună ecranizare a unei cărți este partea a doua din The Hunger Games, Catching Fire. A avut tot ce se scria în carte, ba chiar mai mult. La partea cu cele dezamăgitoare... nu știu. Sunt multe care m-au dezamăgit. Filme precum cele Twilight, Harry Potter sau City of Bones sunt cu mult mai slabe decât cartea. :(

Simona said...

Majoritatea filmelor sar peste o serie de elemente care sunt prezente în cărţi însă, din punctul de vedere al modului în care au fost surprinse acţiunea în sine şi personajele aş opta pentru următoarele:
-DA: seriile HP, Cronicile din Narnia, Stăpânul inelelor
-NU: seria Twilight

RimePeHartie said...

Una dintre cele mai bune ecranizari, din punctul meu de vedere, este The Great Gatsby si una dintre cele mai dezamagitoare ecranizari este Twilight Saga Breaking Down part 2, carte este cu mult mai buna.

Anonymous said...

Excelente: Orele (Michael Cunningham), Cititorul (Bernhard Schlink)
Slabe/dezamagitoare: Orasul oaselor (Cassandra Clare), Apa pentru elefanti (Sara Gruen)

Unknown said...

Cea mai dezamagitoare a fost Breaking Dawn- partea 1 iar cea mai buna ecranizare a fost Bestia.

morsmortre said...

Clar cea mai buna ecranizare este Catching Fire. E incredibil filmul!