<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Tuesday, August 14, 2012

Parerea mea si Concurs - Statia polara de Matthew Reilly


Parerea mea:
Vedeți ce se întâmplă dacă te iei după nevastă? Ajungi să-ți faci blog şi te apuci de recenzii. Scăpasem eu de gura ei (CCAM dacă mai trebuia menționat) doar cu Goodreads, dar… asta-i viața!

                Eeee… şi acum să ne întoarcem la treburile noastre. Mă gândeam să vă scriu din nou despre una cu zombie, dar am zis că o să spuneți despre mine ca sunt un freak, aşa că o să schimbăm puțin registrul (nu, nu o să mă ocup de Barrons, Curran, Bones sau Pepe şi Sztella, asta e domeniul CCAM), ci o să vă prezint o carte cu adevărat explozivă.

                Ice Station (Stația Polară care a apărut şi la noi) de scriitorul australian Matthew Reilly, este un adevărat roller coaster, cum ar spune americanii. Cartea face parte din seria Scarecrow, însă stați liniştiți, cărțile nu urmează o linie continuă, aventurile se schimbă de la un volum la altul, iar voi le puteți citi pe oricare din ele fără problema de a avea întrebări neexplicate, şi oricum scriitorul mai face mici aduceri aminte. 

           Căpitanul de puşcaşi marini Shane M.Schofield aka Scarecrow şi echipa sa sunt trimişi în Antartica să salveze o echipă de exploratori. Totul pare simplu până când descoperă că sunt implicate şi trupe speciale franceze şi englezeşti. O formulă des uzitată spune: ‘Iadul se dezlănțuie’, dar în situația aceasta se potriveşte perfect. Nu doar oamenii se vor lupta (cunoştințele şi alianțele se vor schimba sau vor fi uitate), ci şi natura va pune piedici prin vreme şi sălbăticiuni, asta nefiind o mare surpriză ținând cont de locația unde ne poartă acțiunea. Ritmul este sacadat şi foarte alert, descrierile sunt concise fără a se pierde în amănunte. Sigur, că în toate cărțile moderne, există moda de a explica cu lux de amănunte termeni militari sau specificarea unor arme, dar intrând în povestire vă veți obişnui cu ele şi nu le veți mai da atenție. 

Introducerea este scurtă şi acțiunea debutează abrupt. Scenele de luptă vor face deliciul pasionaților, ele întinzându-se pe zeci de pagini, ținându-te cu sufletul la gură. Răsturnările de situație vor fi la ordinea zilei şi toată cartea este ca o maşinărie fără frâne într-o cursă nebună. Ştiti că există şi exagerări în cărți de acest gen, dar nu săriți în sus că este exagerat, pentru că sunt presărate precum mirodeniile într-o mâncare rafinată. Dacă ați văzut filme cu James Bond, atunci totul este în regulă. Mie mi-a plăcut foarte mult, şi este una din cărțile cele mai bine scrise de autor.

V-o recomand cu căldură, chiar daca locația cărții este foarte friguroasă, dar o să vedeți că nu o s-o mai lăsați din mână.

Semper Fidelis!

George 

PS: CONCURS  - Daca sunteti curiosi cum este cartea, lasati un comentariu in care sa indicati numele si numele GFC cu care urmariti Mythical Books si poate veti castiga un exemplar.
Va puteti inscrie pana pe 25 august. Castigatorul va fi anuntat aici si va trebui sa transmita adresa sa completa in trei zile de la anunt. 
Cred ca am spus tot ce trebuia...

37 comments:

Sabryy said...

Lupsan Sabrina
GFC: sabrina8_dulcik

Bonnie Ithil said...

Da sunt fata, dar cartea asta chiar pare interesanta. De obicei nu tin cont de eticheta carti pentru fete si carti pentru baieti, ele sunt carti si atat :D. Multumim pentru recenzie.
Stavarache Simona
gfc: Ithil.

Ştefana Alexandra said...

Sună chiar interesant, adică e ca o luptă pentru supravieţuire dacă stai să te gândeşti. Trebuie să salvezi nişte oameni, dar în acelaşi timp trebuie să te salvezi pe tine şi să ai grijă ce faci. Scenele de luptă care se întind pe zeci de pagini sună foarte bine!

Tiba Ştefana Alexandra
GFC: Ştefana Alexandra

Geo. said...

Oi, oi...mai G...cum sa nu te ocupi tu de Barrons si de Bones, mai? =))
Adica, o lasi pe Mona cu toti? Urat. Foarte urat! :))

Asa, intorcandu-ne la subiectul care m-a adus aici, nu cred ca mai are rost sa zic ca imi place recenzia. Deja m-am obisnuit cu stilul tau si stai linistit ca nu zicea nimeni ca esti freak daca mai faceai o recenzie la o carte cu zombie(in special la una sangeroasa cu descrieri abudente in care se gasesc matze s.a.m.d)! Buaha!
Ma bucur ca sunt multe scene de lupta, mi-ar prii si mie sa citesc d-astea, sa ma mai cultiv, naiba!
Termeni militari, zici? Pai mi-ar face placere sa citesc o descriere mai amanuntita a unui kalasnikov, sau al unei arme de calibru mare care impusca ciori...ca tot ne potrivim cu tema blogului. =))
Cat despre exagerari, cu cat e mai exagerat, cu atat mai frumos! Ce ar fi viata fara exagerari!!

Presupun ca aceasta serie il are ca personaj principal tot pe Mr Shane, cu toate ca subiectele cartilor nu au nicio legatura intre ele.

Frumos! Hai ca-mi place!

Geo. said...

Aa.. am uitat:

GFC: Geo.
Name: Georgi P.

LoStInDr3aMs said...

suna chiar foarte bine...plus ca aceasta carte ar fi o pauza..adica nu numai carti fantasy si de dragoste...aici este vorba despre lupta dintre viata si moarte;iti da de gandit...
o recenzie grozava!
nume:Magher Crina
gfc:LoStInDr3aMs

CCAM said...

@ o sa ai si zombi si Mama Rusia nu intervine

Geo. said...

Ba eu vreau ceva si cu rusi! Imi plac mult! :(
Ceva mafioti...alea alea...ei, G., daca dai peste astfel de carte, ma anunti da?

Mirela said...

oooo imi place recenzia...sa stii ca ma tot gandeam la ce salbaticiuni se refera...pinguini, ursi polari, morse....in fine =))
si in legatura cu cartile despre zombi...eu una in mod sigur as vrea niste recenzii, ador cartile si filmele de genu asta

Mirela said...

am uitat
gfc: mirela_8923
nedelcu mirela

Stephany said...

Alina Galavan
DFC : Stephany07

Pare interesanta cartea . Si daca ne-ai fi descris o carte cu zombi , nu-ti fa griji , caci nu te va considera nimeni nebun , avand in vedere ca te afli printre multi fani fantasy . Deci suntem obisnuiti cu orice . :D

Crina|| booktwist_ said...

Nume: Cristina Floroaica
GFC: Addicted

Ely said...

Axene Elena
GFC Elena G

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Lorely said...

Loredana Dudau
LoReLy

In sfarsit am gasit un blog pe gustul meu! Chiar ma bucur enorm:) Nu-mi vine inca sa cred ca exista!
Va multumesc!!!

Larisa said...

Motora Larisa
GFC: Larisa

Adela / Vanilla Moon said...

Nume/GFC: Adela Cacovean

Unknown said...

Cristea bianca
gfc bianca biuts

giorgiana said...

am citit decrierea acestei carti mai demult, chira mi se parea interesanta, in genul dosarele x....si ador genul asta de carti
nume:giorgiana turcu
gfc giorgiana turcu

Unknown said...

Marta Alexandra
GFC: Alexa Ale

Andreea said...

GFC:Andreea
Andreea Bianca Şerban

Sper sa o pot citi si eu:)

Diana said...

GfC:Katherine
Nume:Dan Daiana

horade said...

Nume: Demetrescu Horatiu Gabriel
GFC: horade

Palpitantă carte şi o interesantă recenzie.

Allie said...

Nume: Retegan Alina
GFC: Allie

Andrada said...

Andrada Matei
GFC: Andrada Matei

Ila said...

Nume: Costin Miruna
GFC: Miruna ™

Emilian S said...
This comment has been removed by the author.
Emilian S said...

Nume: Smintina Emilian
GFC: Emil S (Emilian S)

iobanicu said...

gfc: iobanicu
Iobacioiu Nicu

P.S. Felicitari pentru acest "debut" de blog ! Acum ai mai multe responsabilitati... :)

Bivolaru George-Cristian said...

Nume Bivolaru George-Cristian
gfc: Bivolaru George-Cristian
Cand am citit primele randuri din prezentare gandul ma dus involuntar la "Vraja mareului nord" despre Groenlanda si la "Cei de pe Sedov" despre echipajul captiv timp de trei ani in gheturile din Antarctica si cum au supravietuit. Ai un blog super! Vant la pupa!

Alexandra. said...
This comment has been removed by the author.
YuLiAnDrEeA said...

Nume:Calota Iulia
GFC:iulia

Crisstina M said...

Mara Cristina
Crisstina M

Anonymous said...

GFC: Alice D
Alice Dumitrache

Cristinab said...

nume, gfc: Cristina Borcan

multumim pt concurs si recenzie.
succes tuturor :)

Ana Maria C said...

GFC: Ana Maria C
Ana Maria Cristea

Unknown said...

Nume: Botezatu Paula
GFC: paula