<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Monday, August 13, 2012

Parerea mea - Autumn: Purification (Autumn #3) de David Moody


In Autumn: Purificarea, eroii din volumele anterioare Autumn si Autumn: The City lupta impreuna pentru a supravietui intr-o noua lume terifianta.
Impiedicati doar de rapida descompunere, mortii par a avea un singur scop - sa bantuie si sa distruga singurul lucru care ii atrage in tacuta, ramasa fara viata lume: supravietuitorii plagii, care se regasesc acum intr-o inferioritate de 1.000.000 la 1...

Parerea mea:

In this third part, everything is going according to Murphy's law:"Anything that can go wrong, will go wrong"… but hope still remains.
Or maybe not…

O lege a lui Murphy spune : Dacă ceva poate să meargă prost, atunci o să meargă prost. Cam aşa s-ar putea caracteriza şi acțiunea din această a treia parte din seria Autumn a lui David Moody. Din cauza intervenției armatei, care de obicei între a face un lucru bun sau unul rău (ați ghicit rezultatul, nu?) face totul praf, supraviețuitorii se trezesc iar pe fugă cu arătările pe urmele lor.

Veți avea parte în sfârşit şi de îndelung aşteptata explicație a calamității ce s-a abătut asupra umanității. Zombie vor fi tot mai îndrăzneți, dar fiți liniştiți, ca şi în volumele precedente, nu veți avea parte de descrieri nici prea amănunțite nici prea dezgustătoare. Personajele vor reuşi să se salveze pentru moment (mai sunt două volume în serie), iar greutatea asigurării traiului de zi cu zi le va pune la grea încercare spiritul. Speranța există, dar e pe cale de a se stinge în fața destinului implacabil al omenirii şi a faptului că ei s-ar putea să fie ultimii supraviețuitori.

Pentru moment volumul mi s-a părut un pic cam ca o punte între părți, dar finalul schimbă această percepție. Cartea se încadrează în serie, şi sper ca ultimele două volume să fie ori electrizante ca un film bun de acțiune ori intense din punct de vedere emoțional şi cu un final imprevizibil şi bine scris.

G.

No comments: