<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Saturday, February 22, 2014

Concurs Sorgul Rosu de Mo Yan

Sorgul Rosu... am vrut sa citesc cartea de cand, acum mult timp, am vazut filmul in cadrul Zilelor filmului chinezesc... Daca vreti sa o cititi si voi, puteti incerca sa o castigati. Succes!

Descriere editura:

Premiul Nobel pentru literatură, 2012

Mo Yan, cel mai important scriitor chinez contemporan, şi-a câştigat notorietatea internaţională cu romanul Sorgul roşu. Ecranizarea omonimă din 1987, regizată de Zhang Yimou, a fost recompensată cu Ursul de aur la Festivalul de Film de la Berlin în anul 1988.

Care este cea mai mare cruzime faţă de victimele unei istorii atroce? Uitarea. Împotriva ei luptă naratorul poveştii tragice a trei generaţii ale unei famili chineze, din anii '30 până în deceniul al optulea. În ţinutul Gaomi, patria sorgului roşu, viaţa îşi iese din matcă odată cu invazia japoneză şi nu se va mai reaşeza nicicând; îi urmează războiul civil, instaurarea comunismului şi Revoluţia Culturală. Tânăra Dai Fenglian, moştenitoarea unei averi neaşteptate, şi comandantul Yu, iubitul ei, care organizează rezistenţa împotriva japonezilor, sunt cuplul originar în jurul căruia va gravita istoria „clanului sorgului roşu“. O istorie plină de patimă şi de cruzime, în care roşul pasiunii şi al sângelui vărsat se împletesc, la fel ca trecutul recent şi trecutul mitic al ţinutului Gaomi. Cartea lui Mo Yan este o saga violentă şi pătimaşă, transfigurând realitatea, abjectă şi măreaţă în acelaşi timp, în legendă.

a Rafflecopter giveaway >

2 comments:

O. said...

Pare interesanta.De mult ma gandesc sa citesc o carte istoria Chinei.Multumim pentru concurs!

Simona said...

Am pus ochii pe ea in librari! Chiar cred ca se merita citita! :) Imi plac cartile de inspiratie chineza.