<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Sunday, March 24, 2013

Concurs Longobardul de Marco Salvador

Descriere:

Secolul al VII-lea d. Hr. Rotari este fiul ducelui de Brescia, un tinar indraznet, rebel si hotarit. In vinele lui curge singe regesc. Dar intr-o Italie impartita intre longobarzi si bizantini, drumul spre tron e presarat cu capcane, iar Rotari are un singur prieten in care poate avea incredere. Italia cruda si fascinanta a Evului Mediu timpuriu este readusa la viata in acest roman complex si alert, prin intermediul unor personaje de neuitat.

Longobardul este un roman istoric, o cronica fictionalizata a anilor de domnie ai lui Rotari, la inceput duce de Brescia, apoi incoronat rege (636-652) al longobarzilor. Acesta va fi instruit si sfatuit pina la moarte de magistrul, mentorul si consilierul sau, Stiliano, ubicuul narator care tine in mina toate firele epice. Superior epocii prin stiinta sa de carte, acesta este un personaj cuceritor atit prin slabiciunile sale omenesti, cit si prin intelepciune si deschidere universala, reunind in personalitatea sa simtamintele general umane cu capacitatea moderna de a negocia, de a face compromisuri, de a disocia intre bine si rau, in numele omeniei si al intelepciunii. Roman de aventuri, Longobardul contine si episoade idilice, dar cu sfirsit tragic (iubirea dintre Rotari si blinda, frumoasa si fragila lui sotie, Gaila), intrigi de palat, otraviri, tradari, conjuratii (in care exceleaza regina repudiata Gundeperga) si confruntari singeroase pe cimpul de batalie. Asadar, cititorul are la dispozitie o fresca impresionanta a Italiei de Ev Mediu timpuriu, supravietuind pe ruinele Imperiului si plina de capcane, recuperata printr-o vasta galerie de tablouri vivante intr-o povestire densa, alerta, scrisa cu o maiestrie inegalabila si un profund simt al suspansului.

a Rafflecopter giveaway

12 comments:

Unknown said...

Multumim pentru concurs.

Andreea said...

Inca un concurs minunat.

Geo. said...

E prima oara cand aud de cartea asta!
Si.. imi place coperta, iar descrierea suna promitator!
De longobarzi... e tot prima oara cand aud, cu toate ca pot parea naspa, asta e, nu-s ipocrita sa nu recunosc faptul ca nu stiu ceva! :))

Unknown said...

Sunteți geniali !
Abia ce s-a terminat un concurs că voi și porniți altul! :x

ionutzk said...

super concurs...multumim

Unknown said...

Multumim pentru concurs!

Unknown said...

Foarte interesanta cartea

Bianca said...

Foarte tare!:)
Imi place istoria,deci mi-ar face mare placere sa citesc cartea :D
Multumim pentru un alt concurs fabulos!:D

natașa said...

Pare foarte interesantă! :)
Mulțumim de concurs!

hellena said...

O carte cu actiunea desfasurata in vremuri imemoriale...

horade said...

O carte cu actiune istorica ce pentru "cunoscatori" nu ar trebui ratata...

Giani said...

Multumim pentru concurs.