<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Wednesday, November 7, 2012

The Archived (The Archived #1) by Victoria Schwab

Descriere:

Imaginează-ți un loc unde morții se odihnesc pe rafturi precum cărțile.

Fiecare corp are propria poveste de spus, o viață văzută în imagini pe care doar Bibliotecarii o pot citi. Morții sunt numiți Istorii şi vastul tărâm în care se odihnesc este Arhiva.

Da a adus-o prima dată aici pe Mackenzie Bishop acum patru ani, când avea doisprezece ani, speriată dar determinată să dovedească de ce este în stare. Acum Da a murit şi Mac a crescut şi a ajuns ceea ce el a fost odată, un Păstrător nemilos cu sarcina de a îi opri pe Istoricii deseori violenți să se trezească şi să plece. Din cauza slujbei sale, Mac îi minte pe cei care-i iubeşte şi îi este frică de ceea ce este: o unealtă folositoare pentru a rămâne în viață.

Fiind Păstrător nu este doar periculos, ci şi o permanentă aducere aminte a acelor pe care i-a pierdut. Moartea lui Da a fost suficient de grea, dar acum şi fratele ei mai mic a murit. Mac începe să se întrebe care este granița dintre moarte şi viață, odihna veşnică şi trezire. În Arhivă, morții nu trebuie niciodată deranjați. Şi totuşi, în mod deliberat cineva modifică Istoriile, ştergâng capitole esențiale. Dacă Mac nu reuşeşte să pună laolaltă ceea ce a rămas, Arhiva însăşi poate să se năruie.

În această marcant şi bogat roman, Victoria Schwab dezvăluie linia subțire dintre trecut şi prezent, dragoste şi durere, încredere şi trădare, pierderi de nesuportat şi mântuirea greu câştigată.
(urmeaza a fi publicata pe 22 ianuarie 2013)

Description:
Imagine a place where the dead rest on shelves like books.

Each body has a story to tell, a life seen in pictures that only Librarians can read. The dead are called Histories, and the vast realm in which they rest is the Archive.

Da first brought Mackenzie Bishop here four years ago, when she was twelve years old, frightened but determined to prove herself. Now Da is dead, and Mac has grown into what he once was, a ruthless Keeper, tasked with stopping often-violent Histories from waking up and getting out. Because of her job, she lies to the people she loves, and she knows fear for what it is: a useful tool for staying alive.

Being a Keeper isn't just dangerous-it's a constant reminder of those Mac has lost. Da's death was hard enough, but now her little brother is gone too. Mac starts to wonder about the boundary between living and dying, sleeping and waking. In the Archive, the dead must never be disturbed. And yet, someone is deliberately altering Histories, erasing essential chapters. Unless Mac can piece together what remains, the Archive itself might crumble and fall.

In this haunting, richly imagined novel, Victoria Schwab reveals the thin lines between past and present, love and pain, trust and deceit, unbearable loss and hard-won redemption.

Expected publication: January 22nd 2013

13 comments:

Unknown said...

Cred ca asta este cea mai originala carte de care am auzit in ultima vreme. Deci 22 ianuarie... trebuie tinut minte. Tot asa ati mai prezentat voi o data Stormdancer (probabil pe BM?), am citit descrierea, mi-a placut si m-am apucat de cautat... pana mi-am dat seama ca nu fusese publicata inca. Evident, voi mentionaserati data publicarii in postare, dar cine sa aiba rabdare sa citeasca pana la final? De obicei citesc jumatate din descriere si daca imi place ma pun pe cautat. M-am invatat minte. :D

CCAM said...

@ Oana - aici ai vreo trei emoticoane /:), adica ridic din spranceana :D. Asa deci... nu cititi tot??? Hmmm... e bine ca ai spus ca sa stim si noi... sa ne adaptam.

Oricum, la descrieri incercam sa traducem prezentarea cartii astfel incat a doua jumatate este engleza asa ca deja aveti mai putin de citit.

/:) :D :D
aaa am uitat sa mentionez (din nou - poate nu ati citit daca ati sarit randurile) pe MB postam doar descrierile unor carti care ne-au atras prin ceva si nu luate la intamplare. Deci... un triaj il aveti deja facut..

Dupa ce ca ai fost sincera acum ai cazut "la mijloc", dar stai linistita nu s-a suparat nimeni.. prea rau... ups! nu am putut sa nu ma joc=intep un pic... sunt scorpion ce vrei?????

Anonymous said...

Interesant :).

CCAM said...

@Cristina E - ce laconica esti!!!

Anonymous said...

:)))!!!
Am voie sa am si eu zile mai tacute...nu?

CCAM said...

@Cristina E - cu siguranta, da!!!

Unknown said...

@CCAM - Lol! Nici nu m-am gandit ca o sa starnesc asemenea ganduri. Da, sunt o persoana sincera in general. Descrierile de carti nu le citesc niciodata in intregime pentru ca nu e nevoie. Ca sa aleg o carte ma uit in general la coperta si cam la primul paragraf din descriere si e suficient sa ma convinga sa o caut sau sa spun "pas". Mai e un motiv pentru care evit sa citesc descrierile pana la final... unele dau prea multe informatii. Nu risc. Spre exemplu, in descrierea la The Archived mi-au fost de ajuns fix primele doua paragrafe. Atat. Book sold. Nu am nevoie sa stiu mai mult, voi afla din carte.
In ceea ce priveste faptul ca postati doar descrierile la cartile care v-au atras, am inteles asta si mi se pare si normal. Insa din aceste carti triate de voi eu, ca cititor, imi fac propria mea triere. :)
Nu am vrut sa supar pe nimeni, serios. Plus ca am zis ca nu citesc descrierile in intregime, nu m-am referit la toate articolele. Oricum voi va dati seama din comentariile pe care le posteaza fiecare cine a citit tot articolul si cine nu... Imi cer scuze daca v-am suparat, nu a fost intentia mea. In realitate, prin primul comentariu nu am vrut decat sa va spun ca imi place cartea, o sa o caut si ca la fel s-a intamplat si cu Stormdancer, care m-a entuziasmat atat de mult ca am inceput sa o caut fara sa mai am rabdare sa citesc detaliile, gen data aparitiei. De unde, prin deductie, voi trebuie sa intelegeti ca romanele pe care alegeti sa le prezentati sunt atat de interesante incat lumea le vrea imediat. :) Si, iarasi, tot prin deductie, se intelege ca trebuie sa scrieti data aparitiei la inceputul articolului pentru oameni grabiti si impulsivi ca mine. :) Glumesc, evident.
Acum serios, no hard feelings?

CCAM said...

@Oanaaaaa Mateiiii - de unde ai inteles ca m-am suparat???? Nu ai vazut zambetele alea????

O sa punem data de aparitie la inceput pentru cei grabiti ca tine... sau nu Rad acum!!!

Emoticoane??? nu folositi emoticoane???? Sunt amuzante si trebuie sa descarce atmosfera

Sincer acum: nu ne-am suparat, nu ne-am incruntat, nu ne-am... nimic de rau!!!!
Si nu mai fiti atat de banuitori!

Goshhhhh

Big huggggg!!!!!!!!!!!!!!

Unknown said...

Eu am vazut emoticoanele, stai linistita. Si eu am introdus destule. Dar cum scorpionii sunt mai dificili, si nici berbecii nu sunt mai prejos (aka me), am zis ca e mai bine sa ma asigur ca e totul clar. Si daca eu am obtinut o data de publicare la inceputul articolului de acum incolo, declar ca "disputa" a fost cu folos.

Simona said...

Imi place foarte mult coperta acestei carti! Inca de cand am vazut-o am adaugato pe ista cartilor Must read! Sper sa fie super :D

Alexandra Ioana said...

deci descrierea este geniala:x,imi place la nebunie:x,cat despre coperta ce sa zic:este foarte albastra:))

Anonymous said...

Mona, deoarece m-ai "acuzat" că sunt mai tăcută zilele astea o să-ţi spun o mică "poveste", deşi nu are nici o legătură cu postarea ta (mă scuzaţi!). Azi noapte, după ce s-au terminat meciurile la tv şi scumpul meu soţ a adormit, l-am trezit să ne mutăm în dormitor. Deoarece se plângea că îl dor "icrişoarele" (muşchii gambelor), m-am apucat să îi fac masaj (îmi place să îl alint :) ), în timp ce îl masam îl aud: "Mythical Books...concurs..". :))) A fost simpatic, m-a apucat râsul.
De obicei, seara îl mai dau de la pc să stau eu şi începe "normal, nu poate să stea omul la pc că trebuie să intri pe Mythical Books...". Aproape în fiecare seară mă tachinează :).

CCAM said...

@ Nu pot decat sa ma bucur sa aud asa reactii!!!