<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Wednesday, November 14, 2012

Recenzie The Dragon Factory de Jonathan Maberry


Nu există vânătoare precum vânătoarea de oameni, iar aceia ce au vânat oameni înarmați destul de mult timp și le-a plăcut, nu vor mai fi interesați de nimic altceva după aceea.
Ernest Hemingway
The Dragon Factory (Fabrica dragonilor) de Jonathan Maberry este al doilea volum din seria Joe Ledger. Nu vom părăsi personajele îndrăgite din prima carte, tot DMS-ul (Departamentul Militar Științific) se va chinui și aici să salveze lumea, iar Echo Team condusă de Joe Ledger va face din nou legea printre borfașii de tot felul sau de toate națiile.

Stați liniștiți, creaturile zombie vor fi date uitării și nici alte arătări abrutizate și inepte nu vor mai apărea. De data aceasta inamicii vor fi mult mai rafinați și mult mai periculoși. Unii dintre ei cu state vechi în domeniul mizeriilor pe care le poate naște mintea umană. Vechi naziști ce își continuă idealurile diforme prin neo-naziștii moderni, ruși mercenari, asasini nemiloși, politicieni fără scrupule (tinde să devină un pleonasm, nu-i așa?), cam așa se prezintă oala ce stă să dea în clocot. Așa că băieții lui Joe Ledger se trezesc băgați în față să stingă focul ce poate mistui lumea... din nou. N-avem zombie, dar avem clone, monștrii creați genetic, indivizi roși de frustrări și răzbunare mocnită timp de zeci de ani. Noua generație n-are probleme cu vendetele, ci mai curând le sună bine în urechi foșnetul banilor. Căci aceasta este fabrica dragonilor, un creuzet al împreunării transgenice și a creării a tot felul de monștri exotici pentru tot felul de indivizi plini de bani și excentrici. Numai că cei bătrâni vor să mistuie lumea nu s-o umple cu ciudățenii. Și sunt pe drumul cel bun în crearea rasei ariene perfecte, în îndeplinirea visurilor celui de-al treilea Reich, dar încă nu realizează că ghinionul lor se numește Joe Ledger. Eroul nostru o să le pună bețe-n roate ori de câte ori va avea ocazia, în ciuda pierderilor pe care le va avea de suportat și el. Toți vor să vadă DMS-ul distrus, singura organizație care li se poate opune. Şi dacă sabia va fi scoasă din teacă, nu va putea fi pusă la loc până când nu va curge sânge. Furtuna se anunță a izbucni din clipă în clipă, însă Joe Ledger și Echo Team sunt pregătiți să o înfrunte. Cum se va termina? Așa cum v-am obișnuit... citiți-o și veți afla!
 
Scrisă într-un ritm năucitor, în binecunoscutul de acum stil al lui Maberry, romanul vă va captiva de la început până la sfârșit. O lectură plăcută, o adevărată carte de aventuri, unde tensiunea se îmbină cu emoția într-un mod inedit. Fără timpi morți, fără descrieri inutile, Maberry vă va ține prinși în acțiune alături de personajul său Joe Ledger pe care sigur îl veți îndrăgi atât pentru felul său de a fi, cât și prin modul prin care rezolvă situațiile complicate în care se va găsi.

V-o recomand cu căldură. Citiți-o, este o carte ce nu trebuie s-o ratați!

Lectură plăcută!

1 comment:

Unknown said...

Cred ca trebuie sa citesc neaparat seria asta. Imi plac cartile care ma fac sa uit sa respir. Mi se intampla din ce in ce mai rar, din pacate, insa asta chiar suna bine.