<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Tuesday, October 23, 2012

Concurs Emma de Jane Austen

Pentru că o iubesc pe Jane Austen şi cărțile ei, ne-am zis să facem un concurs în care să oferim drept premiu varianta în limba engleză a romanului EMMA. Mai puțin cunoscut, romanul poartă, de asemenea, amprenta autoarei. Sperăm să vă placă! Băieți…"nici nu ştiți ce pierdeți"!!! SUCCES!

Castigatoarea este:
Gaviota Gavi aka Elena G (GFC)

a Rafflecopter giveaway

45 comments:

Addicted to kryptonite said...

Romanele clasice mi se par cele mai bun. Şi cel mai mult îmi place Mândrie şi prejudecată de Jane Austen, e cartea mea preferată

andra lavander said...

ador clasici, in ciuda a ceea ce unii spun, cum ca cei care citesc carti despre vampiri sau varcolaci sunt cine stie ce inculti sau mai stiu eu ce, eu cred ca e o mare tampenie, o ador pe Austen sau pe Dumas si multi alti, de acesti doi am citit toate cartile de la biblioteca judeteana si le-am iubit pe fiecare in parte

GZM said...

@Addicted to kryptonite, ti-a ajuns discul in stare buna?

Bianca said...

Wow,ce surpriza!Am cartea,de fapt mi-am luat-o chiar acum doua saptamani:) Adevarul e ca nu am luat-o eu,ci profesoara de engleza din niste bani ramasi de la manuale.E in engleza,de aceea nu am citit prea mult din ea.Insa imi place pana acum ,chiar daca scrisul e minuscul si trebuie sa stau cu dictionarul aproape :))

Ştefana Alexandra said...

Romanele clasice sunt foarte frumoase, îmi place în mod special Mândrie şi prejudecată şi Pe aripile vântului, deşi nici La ăscruce de vânturi nu e mai prejos.

Unknown said...

Persuasiune(tot de Jane Austen) e romanul clasic preferat de mine. Imi plac si Mandrie si Prejudecata si La rascruce de vanturi, insa Persuasiune ramane preferatul meu. :D

Unknown said...

nu stiu exact care se incadreaza la aceasta categorie,dar imi plac:crima si pedeapsa,mara,moara cu noroc-slavici,orice de caragiale,morometii,ultima noapte de dragoste,intaia noapte de razboi,taras bulba-gogol.mai multe.mituri stravechi,teatru japonez,cu subiect din secolul al XVI-lea.

Andreea said...

Da.Le ador pe surorile Bronte in principal<3.Oricum ar mai fi multi :D

Anonymous said...

Uuuu au inceput sa imi placa romanele clasice,si de mult vroiam sa citesc Emma<3.Un roman preferat(clasic) sa fie Lumina in Amurg pe care o recomand cu toaaata inima.:)

Alice D said...

Da,normal ca mi plac. Mandrie si prejudecata, Lolita, Pe aripile vantului, marile Sperante...sunt muulte

Corina said...

Da,sigur ca imi plac romanele clasice si cel mai preferat este Mandrie si prejudecata.

Smiling Miss said...

Doamne, cum să nu-mi mai placă romanele clasice. Iubesc „Jane Eyre”, de Charlotte Bronte, „Mândrie și prejudecată”, de Jane Austen sau „La răscruce de vânturi”, de Emily Bronte. Dar și multe multe altele. Cu ele am început cu toții, nu?

Mi-ar plăcea tare mult să citesc această carte. Am auzit că este minunată.
Mulțumim pt concurs.:*

Claudia said...

Romanele clasice sunt absolut emotionante.Le ador.Preferatul meu este "Mandrie si Prejudecata", de Jane Austen.

Ralu said...

Da, iubesc romanele clasice, iar preferatele mele sunt Jane Eyre de Charlotte Bronte si Mandrie si prejudecata de Jane Austen. Si e frumos sa vad ca sunt atatia pe aici carora le plac. ^_^
Am citit deja romanul Emma tradus in romana, dar ar fi interesant sa citesc si varianta originala.

Tyna said...

acesta ar cam fi primul meu roman clasic si as vrea tare mult sa-l incerc.

Unknown said...

Imi plac mult romanele clasice. Preferatul meu "Razboi si pace" si "Jane Eyre"

cassady said...

Lolita lui Nabukov

Unknown said...

Le ador. Romanul meu preferat este La rascruce de vanturi de Emily Bronte.

Anonymous said...

nici nu mi-as putea inchipui un cititor serios caruia sa nu-i placa romanele clasice.

preferatele mele: "Mandrie si prejudecata" si "Persuasiune", de Jane Austen, "Jane Eyre", de Charlotte Bronte, "La rascruce de vanturi", de Emily Bronte, "David Copperfield", de Charles Dickens, "Portretul lui Dorian Gray", de Oscar Wilde, "Departe de lumea dezlantuita", "Tess D'Urberville" si "Jude nestiutul", de Thomas Hardy, "Fii si indragostiti", de D.H. Lawrence, "Crima si pedeapsa" si "Fratii Karamazov", de F. Dostoievschi, "Anna Karenina", de L.N. Tolstoi, "Dama cu camelii", de Alexandre Dumas - fiul, "Rosu si negru", de Stendhal, "Mos Goriot", H. de Balzac, "Iubita locotenentului francez", "Magicianul" si "Colectionarul", de John Fowles. (somebody, stop me!!! :D)

Andreea Florentina said...

Da, inca imi mai plac,romanul meu preferat e "La răscruce de vânturi" de Emily Bronte .

Cristina Criss said...

Imi plac romanele clasice. De exemplu "La rascruce de vanturi" am citit-o de 2 ori si tot nu m-am plictisit de poveste. 8->

Unknown said...

Am citit emma si mi s-a parut o carte frumoasa dar mie personal nu prea imi place stilul lui Jane Austen

Alina P said...

Nu prea am mai citit clascie de ceva ani buni, dar Mandrie si prejudecata tot ramane una din cele mai bune carti citite! La fel si Alexandre Dumas

Sabryy said...

Mi-au placut foarte mult Ciresarii.:)

Unknown said...

Da,imi plac mult romanele clasice,mai ales cele ce infatiseaza, zugravesc epoca victoriana. Preferatele mele sunt Dorian Grey si Povestea despre doua orase.

Jacqline said...

Ooo da! Romanul meu preferat este Marile sperante de Charles Dickens 8->

Unknown said...

sincer nu sunt genul meu, dar depinde de autor. mi-a placut Dama cu camelii.. :)

Sookie said...

Ador romanele clasice. Cred ca orice pasionat de lectura trebuie sa inceapa cu aceasta categorie de romane pentru a-si forma, sa zicem, o cultura generala in domeniu. Preferatele mele (fiindca nu ma pot rezuma doar la una singura) sunt Mizerabilii- V. Hugo, Crima si pedeapsa- Dostoievski, Don Quijote- Cervantes, Ana Carenina- Tolstoi si La rascruce de vanturi :)

Stephany said...
This comment has been removed by the author.
black angel said...

Da...
Iar romanul clasic preferat ar fi Mandrie si prejudecata

Cristinab said...

multumim pentru concurs!
madrie si prejudecata are copertile suuper uzate!
Jane Austen este preferata mamei si a mea. nu va spun ca ratiune si simtire nu mai are coperi :D
succes tuturor.

Emilian S said...

Am citit foarte multe romane clasice, iar printe scriitorii mei preferati se afla la loc de cinste Mihail Drumes.

Lucian Andrei said...

Am citit cativa clasici straini si romani, iar unul dintre favoriti este vizionarul Jules Verne.

Ely said...

Imi place Jane Austen e printre preferatii mei. In prezent citesc Cocosatul de Paul Feval si nu pot lasa cartea din mana.

Larisa said...

Da, imi plac romanele clasice. Cel mai bun citit pana acum a fost Mizerabilii.

Unknown said...

Ador "Mandrie si Prejudecata" de acelasi autor.

rosia_lady said...

Ador romanele clasice, autorii clasici preferati de mine sunt: Alexandre Dumas, Victor Hugo si Jane Austen dar si Emily Bronte.

dya_dyana said...

Imi plac mult romanele clasice, iar preferatul meu este "Mandrie si prejudecata"

Lia Oxanne said...

Da, chiar imi plac :) si pana acum mi-au placut enorm "Mandrie si prejudecata", "La rascruce de vanturi" si "Fantoma de la opera"

dana71 said...

Cu ani in urma citeam foarte mult din "clasici", dar dupa Revolutie am avut sansa sa citesc mai mult si din scriitorii contemporani, iar ceilalti sa-mi ramana sa le pretuiesc amintirea si doar uneori sa-i mai "sterg" de praf...
Din preferatii mei "clasici" voi nominaliza pe Alexandre Dumas, Charles Dickens, Charlotte Bronte, respectiv Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu si Ion Creanga.

horade said...

Am citit multi clasici romani sau straini, poate in copilaria mea sau mai tarziu ca adolescent fiind, era un izvor de lectura care ne era permis. In ziua de astazi, am senzatia ca se citeste mai putin ca in trecut si este pacat, deoarece sunt opere nemuritoare, poate de aceea se numesc acesti autori "clasici". Dintre clasici mei preferati, voi enumera pe Jules Verne, Karl May, Alexandre Dumas, I.L. Caragiale sau Ion Creanga (chiar nu pot sa aleg doar unul, pentru ca i-as jigni pe ceilalti favoriti).

hellena said...

Imi place sa citesc literatura clasica, la fel cum imi place si cea contemporana, iar romane preferate sunt "Anna Karenina (Tolstoi) si "Mandrie si prejudecata" (Jane Austen).
As mai vrea sa nominalizez si un roman autohton si anume "Scrisoare de dragoste" (Mihail Drumes), care a fost povestea adolescentiei mele.

Cărți Alese said...

Da îmi plac ! Preferate...Marile speranțe și La răscruce de vânturi.

iobanicu said...

Cum sa nu-ti placa romanele claice ? Eu le-am citit cu multa placere si cred deasemenea ca pot fi contemporane cu fiecare generatie care le citeste.
Un titlu nemuritor pentru mine este "Cei trei muschetari" de Al. Dumas.

horade said...

Am uitat sa-mi scriu romanul preferat: "Douazeci de mii de leghe sub mari" de Jules Verne (cu nemuritorul capitan Nemo si al sau invincibil submarin Nautilus) !