<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Thursday, September 6, 2012

Recenzie Falling Under de Gwen Hayes


Parerea mea:

Inițial m-am gândit că într-un final am găsit o carte cu care să nu mă potrivesc cu Deea. Când mi-a zis să citesc Falling Under încrederea în recomandările ei probabil a făcut să-mi crească din start pretențiile. Dar când am terminat cartea am răsuflat uşurată, suntem pe aceeaşi linie!

Începutul nu e unul strălucit sau mai bine zis e unul întâlnit destul de des. Cartea este frumos scrisă, sentimentele şi trăirile personajului principal sunt bine reprezentate şi de aceasta am continuat să citesc. A! şi pentru că mi-a plăcut modul amuzant în care a întors-o autoarea atunci când totul devenise cam cliché. 

Apoi lucrurile au început să se lege, iar răsturnarea de situație este chiar foarte… neaşteptată? Nu avem parte de o rezolvare comună a lucrurilor. Un roman de dragoste oarecare se transformă în ceva dark, sumbru care dă greutate şi personalitate poveştii. Lucrurile se înrăutățesc destul rău, descrierile şi amănuntele lumii prezentate de Gwen fac să te treacă fiori pe şira spinării. M-a făcut să mă gândesc la atmosfera din lumea de "jos"din Mireasa Moartă DAR fără nicio urmă sau notă prietenoasă. Dacă până în momentul culminant modul în care vorbeşte Haden nu m-a convins de sentimentele sale, parcă tot pe el vroia să se protejeze, acum totul e clar, iar sacrificiile făcute de toți cei implicați sunt reale şi consistente. Niciun preț nu e prea mare pentru a salva o persoană la care ții cu adevărat ori măcar sufletul ei, fie ea iubită sau doar prietenă.

Sunt unele aspecte care încă au rămas nemotivate sau care au fost introduse parcă doar pentru a creea intriga principală, dar povestea de dragoste dintre Haden şi Theia fac să merite să fie citită cartea.

Şi pentru a ne învăța să prețuim ceea ce avem, autoarea ne mai arată două relații, poveşti de dragoste ce se desfăşoară între prietenii Theiei: una împărtăşită, dar de care, încă neexplicabil recunoscută expres de o parte, şi un posibil triunghi. Zic triunghi doar pentru faptul că... o să vedeți voi.

5 comments:

Andreea said...

Chiar imi place descrierea .Am mai auzit de ea si inainte si sper sa apara si la noi.Si inca un lucru care mi-a atras atentia,a fost coperta<3(prima).Daca ar aparea si la noi,sper sa pastreze coperta.

Shadowbooks said...

Am vazut cartea asta pe GR de nenumarate ori, si coperta mi se pare superba, si pare si interesanta:)

Deea said...

Recunosc si eu ca asta e una dintre cartile care mi-a placut mult mai mult cand am citit-o decat mi-ar placea acum (dupa mai bine de un an de blog si carti asemanatoare). Dar pe moment, m-a captivat f tare, si m-a emotionat povestea dintre Haden si Gwen, cred ca am si plans la un moment dat, spre final, cand s-a intamplat stii tu ce cu intrarea in Iad etc.:)) Si am citit-o intr-o singura seara pe nerasuflate.

Ma bucur ca ti-a placut si tie, rasturnarile alea de situatie au fost chiar ce m-a surprins si pe mine si m-a facut sa ii dau un rating mai mare.

CCAM said...

@Deea - Da, recunosc ca si pe mine m-a inmuiat partea la care te referi. Autoarea a prins bine si atmosfera si sentimentele si...

Geo. said...

Doar pentru ca... o sa vedem, noi, nu?
Nici macar un spoiler? Tu iti bati joc de mine??? :O
Adica, mi-o trantesti pe aia rara ca ti se ridica parul pe spate si ca din ceva cliche devine ce dark - and I`m like OMG - si apoi ma lasi sa plutesc in deriva pe norisorul meu, adaugand ca.. o sa vedem noi?!
I think I hate you!
Si... aa... wait!!! O spune un EL??
I hate you even more!
=))))
But... I have to admit (*blush*), o asa recenzie imi trezeste interesul... muuult de tot! CHIAR PREA MULT.
I hate you!