<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Thursday, September 6, 2012

Film VS Film - Clash of the Titans

Pentru că rubrica ce tocmai am deschis-o a avut succes m-am gândit să vă mai aduc la cunoștință încă două filme. Nu, fetele să stea liniștite nu o să mai fie o poveste despre zombie, ci una despre zei, zeițe, prințese și eroi. Poate așa o să fie mai atractivă ținând cont că publicul nostru este majoritar feminin dar cine știe, poate și băieții vor începe să ne viziteze mai des. 

Va fi vorba tot despre un film vechi și remake-ul său modern, Clash of the Titans (Încleștarea titanilor). Nu cred că nu știți despre ce vorbesc. Dar ați aflat că filmul din 2010 cu Sam Worthington este versiunea modernă a unui film din anul 1981? Este vorba de filmul cu același nume în regia lui Desmond Davis și în rolul principal îl avea distribuit pe Harry Hamlin. În această peliculă mai joacă și unul dintre cei mai mari actori din toate timpurile și este vorba de Laurence Olivier care îl interpretează pe Zeus. Filmul dacă îl privim prin ochii tinerilor de acum poate părea depășit (aici mă repet, dar asta e!) prin prisma efectelor speciale, însă veți putea afla de unde am plecat și unde am ajuns. Era vremea mulajelor, a machetelor ce erau filmate cadru cu cadru (dacă nu știți și primele trei serii din Star Wars tot așa s-au filmat și sunt contemporane cu acest film). Interpretarea nu este una excepțională, dar se încadrează în tiparele vremii. Filmul este un fantasy și povestește aventurile eroului Perseu din mitologia greacă. În concluzie, pentru cultura voastră cinematografică ar merita să-l vedeți.



Traversând deceniile și ajungând în 2010 îl găsim pe Sam Worthington (Terminator Salvation, Avatar) interpretându-l pe Perseu în filmul cu același nume ca și cel din 1981: Clash of the Titans. Filmul este în regia lui Louis Leterrier și respectă, cu unele diferențe, vechea poveste din filmul clasic. Filmul este modernizat și actualizat pentru a satisface noile cerințe ale publicului de azi. Bineînțeles că aici nu o să mai aveți de ce să vă plângeți din cauza efectelor speciale pentru că CGI preia controlul și totul va fi perfect. Pelicula a fost difuzată chiar și 3D, dar dacă vreți părerea mea să știți că tehnologia 3D mi se pare un moft de moment. În afară de desenele animate, nu prea văd rostul acestui 3D care face ca totul să apară ca o jucărie. Nu știu, gusturile nu se discută, pentru moment mi se pare doar o modă, iar timpul și dezvoltarea tehnologiei îmi va da dreptate sau nu. De exemplu directorul de imagine Wally Pfister ce a lucrat la seria Batman-The Dark Knight si Inception, nu vrea să  folosească tehnica 3D. Însă dacă vă place, este optiunea voastră si v-o respect. Filmul este plăcut vizual și e un mod binevenit de a-ți petrece timpul liber.

 

Anul acesta a mai apărut și o continuare a aventurilor și se numește Wrath of the Titans (Mânia titanilor) și care nu mai este remake-ul altui film. Chiar dacă criticii se găsesc întotdeauna, eu îl recomand ca pe un film distractiv. Despre subiect nu cred că mai trebuie să spun ceva ținând cont ca apărut și la noi pe DVD, iar cine nu știe despre ce este vorba să citească legendele grecești. (Ha, ha!).

55 comments:

Scylla said...

Nimeni nu are nici o parere?Se pare ca sunt mai multi amatori de carti decat de filme.Dintre filmele care le-ai prezentat numai unul dintre ele l-am vazut si nu mai tin minte daca l-am vazut pana la capat.Am prostul obicei sa ma pierd pe drum si uneori imi trebuie o saptamana sa vad un film,asta daca nu uit de el :D.

GZM said...

Eu credeam ca o iesire din tiparul blogurilor care fac mai tot timpul doar prezentare de carte si nici macar recenzii ar fi binevenita. Sau doar prezentarea filmelor de genul Vampire diaries sau Twilight este acceptata?

GZM said...

Si am crezut ca fac ceva interesant prezentand evolutia unor filme in timp. Si nu este vorba de gusturi ci de o prezentare mai deosebita.

Geo. said...

Ha, ha! Buna asta, G.
Da, am vaga impresie ca l-am vauzt pe cel din '81, cred ca din cauza ca l-au tot dat pe la TV??
E posibil, imi amintesc ceva de el.

Yep, am primit si confirmarea. Sa inteleg ca trebuie sa ajung si eu in prezent, nu?
Cat despre versiunea 3d, crede-ma, nu am nici cea mai mica idee despre ce vorbesti. :))

GZM said...

Si pentru cititorii care sunt mai tineri si nu au vazut anumite filme si sa-si formeze o opinie.

Scylla said...

Pai sa zicem ca nici Twilight nu am fost in stare sa il termin :D.Nici macar la jumate nu am ajuns ca m-a apucat cheful de smuls parul din cap.Nu te criticam pe tine,ci pe mine :D

GZM said...

Nu este vorba de critici si nu va mai tot scuzati. Daca nu va place ceva chiar va rog sa-mi spuneti. Nu sunt copil mic:))

GZM said...

Da Geo, l-a dat si la TV.

GZM said...

Nici eu nu am certat pe nimeni, dar incerc sa fac ceva mai deosebit.:))
Fara suparare, da?

Scylla said...

3D nici eu nu am fost curioasa sa vad.De exemplu mie mi-au placut cand eram mai mica filmele noir si cele de hitchcock,nu ca acum nu mi-ar mai placea.

Scylla said...

da putin educare nu ne strica,problema e sa se si prinda ceva de noi :D
glumeam :))

GZM said...

Tocmai scriam despre un film neo noir si cartea de la care a plecat.

GZM said...

Nu vreau sa dau lectii nimanui, ci doar informatii si parerea mea care poate v-ar interesa. De aceea comunicarea intre noi este importanta si nu stiu de ce altii nu vor sa vorbeasca.

Scylla said...

probabil sunt mai timizi :D

GZM said...

Timiditatea nu-si gaseste rostul aici. Suntem intre prieteni, nu?:))

Scylla said...

Asta asa e :D.App si despre ce film neo noir era vorba mai devreme?

GZM said...

Nu vrei sa fie o surpriza?

Scylla said...

Ohh ba da.Imi plac surprizele.

GZM said...

Poate maine, nu stiu, vreti?
Sau pun o carte?

GZM said...

La concurs vad ca se inscriu, dar cu noi la vorba nu vin.
Sunteti ceva...:))

Scylla said...

Probabil isi doresc foarte mult cartea.Eu o am deja asa ca nu sunt curioasa :D.Lasa ca iti tinem noi companie sa nu te plictisesti pana mai apare cineva cu o parere noua:)

GZM said...

Sper ca nu mi-ai interpretat gresit ce am spus despre concurs...
Este placerea Monei de a face concursuri si nimic altceva.
Toata lumea este binevenita aici la noi!

Scylla said...

Neah..Eu zic ca is geniale concursurile astea.

GZM said...

Si cum spuneam... placerea este a noastra!

Cristinab said...

frumoasa prezentare.
am vazut Clash of the Titans, Sam W. a jucat perfect!
Wrath of the Titans nu am vazut inca.
imi amintesc vag despre legenda.le-am citit "povestea" facand parte din Legendele Olimpului pe cand invatam sa citesc :)

GZM said...

Al doilea nu este nicio legenda. Primul da. am facut eu o gluma la sfarsit.

Anonymous said...

Pentru mine, acum câţiva ani, filmele erau pe primul loc...dar acum, mai rar văd un film. Şi da, dacă scriai de Jurnalele Vampirilor eram mai activă (TVD filmul, cărţile nu-mi plac, este printre puţinele filme/seriale care îmi plac mai mult decât cărţile).
Din păcate, n-am văzut nici unul dintre aceste două filme, deşi producţia cea nouă îmi doresc de ceva vreme să o văd. Ştiu că mi-a plăcut trailerul filmului şi mai mulţi dintre actori.

Unknown said...

clasic si de calitate;)

GZM said...

Cu toate ca Mona m-a tinut langa ea cand s-a uitat la Jurnalele Vampirilor, nu cred ca o sa ma prindeti sa scriu despre ele. Poate despre niste vampiri mai seriosi...:))

GZM said...

Cat despre activitate... nici aseara si nici cand ai intrat tu nu s-a vorbit numai despre subiect.

Anonymous said...

:)) Şi eu l-am făcut pe soţul meu să se uite cu mine la Jurnalele Vampirilor. Mi se pare ok serialul, deşi se cam bat cap în cap unele "întâmplări" cu seriile anterioare.
Care sunt acei vampiri "serioşi" şi unde îi găsim :)?

Anonymous said...

Noi avem un pc în casă şi suntem 2/pc, nu pot sta numai el. Şi apoi, când să mai citesc :)) (nu că nu aş avea şi altă treabă :D)?

GZM said...

Nu cred ca o sa-i gasesti tu, te gasesc ei pe tine.:))

GZM said...

Inteleg, si in privinta cititului stiu ca este greu cu toata treaba pe care o avem fiecare. Ai vazut de cand ma chinui eu cu cartea postata?

Anonymous said...

Mda, am văzut :). Mona este mai hărnicuţă în privinţa asta :).

CCAM said...

@Cristina Elena - nu-mi aduce aminte de treaba ca am inceput duminica sa mut mobila prin casa (cu consecintele de rigoare) si inca e "relativ" intoarsa pe dos); Dar pana la urma o viata avem :))))

GZM said...

Da, dar eu mut mobila!

Anonymous said...

Nu m-aş supăra dacă m-ar găsi :))!

GZM said...

Acum mai lipseste sa spuneti ca citesc pe silabe.

CCAM said...

Nici eu nu m-as supara daca ar veni sa ne ajute cu mobila...:))))) Sau daca G ar fi unul dintre ei... hmmm suna bine... :))))))

Anonymous said...

Noi încă n-avem copil, stăm cât de cât ok cu timpul şi "ordinea" (eu cel puţin, soţul meu lucrează ca robul cât este vreme bună afară). Oricum, nu sunt maniacă să fac curat şi ordine, într-adevăr avem o viaţă! Prefer să citesc, decât să fie totul lună în casă :D..

Anonymous said...

George, nu te mai alinta atât...
De multe ori am impresia că voi, barbatii, sunteţi nişte copii alintaţi..
Şi-am fugit, mă aşteaptă alintatul meu..

Eu nu m-aş supăra nici daca ar fi Brad Pitt..

CCAM said...

Soacra-mea a zis-o odata bine:

"Barbatii sunt copii pana la 50 de ani. Apoi... sa tampesc si devin prunci!"

GZM said...

Crezi ca Angelina nu-l alinta pe Brad Pitt?

GZM said...

Si pana la 50 de ani mai am...:))

GZM said...

Iar referitor Jurnalele Vampirilor, nu ziceai ca te-ai saturat de young adult?

Anonymous said...

Da, chiar a început să mi se facă lehamite de YA, de fetele de 16 ani care sunt deja "SuperFemei" şi de care se îndrăgostesc 2, 3 băieţii...
Mă uit la film de când a apărut acum 2, 3 ani şi-mi place :). O fi YA nu zic nu, dar nici chiar aşa de YA :)). Cărţile nu-mi plac, m-am oprit la vol 4..

Nu ştiu dacă după 50 devin prunci :).. O prietenă mi-a zis că devin ciufuţei :))..

Anonymous said...

Angelina cu atâţia copii după fusta ei mai are timp şi de el?
Eu ma gândeam la Brad Pitt care a jucat în Troia :)). Nu mi-a plăcut de el până n-am văzut Troia, acum 3, 4 ani..

GZM said...

Hai ca diseara o sa va pun o carte ca sa nu mai spuneti ca v-am plictisit cu filmele.:))

GZM said...

Si crezi cumva ca Angelina se ocupa singura de copii?

Anonymous said...

În nici un caz, câteva bone tot are, presupun... Oricum, apreciez la ea ca are atâţia copii, înfiaţi sau nu..
Sunt curioasă la ce carte te-ai gândit, o să aflu mai târziu, mergem la mama soacră (ce cuvânt "urât"..) să ne cinstească şi poate încingem şi un joc sau două de whist :D..

Anonymous said...

Eu nu m-am plictisit cu filmele, doar că, nu am fost în măsură să comentez despre ele, având în vedere că nu le-am văzut.

GZM said...

Succes cu soacra si la joc, vorbim diseara.

Anonymous said...

Mai degrabă succes la cărţi sau să nu aberez eu când licitez, decât succes cu mama lui Andrei.. :))

Unknown said...

am vazut ambele filme...sunt geniale :X:X...imi place mult ideea asta de film, cu zeitati...