<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Thursday, October 18, 2012

Parerea voastra... vrajitoare... vrajitoare

Witch by KillerBe
witch by burari
Trust in me by *AIMaNeGrA
Witch
source: deviantArt, Wallpaper Abyss

Cum va inchipuiti o vrajitoare buna? Dar una rea? De ce?
Puteti raspunde (si dezvolta tema) pana pe 24 octombrie si trebuie sa urmariti Mythical Books via GFC.
Va aduceti aminte ce inseamna Parerea voastra, nu?

20 comments:

Anonymous said...

Îmi place la nebunie vrăjitoare din ultima poză, cea în dublu exemplar. Îmi plac la nebunie culorile îmbinate în poză, iar ea, mi se pare sexy şi inofensivă :)).
Pe când "Witch by KillerBe" şi "Trust in me by *AIMaNeGrA" mi se par oribule, dacă mai mă uit la ele mult o să am coşmaruri la noapte. :)
Iar "itch by burari" mi se pare haioasă, aş vrea şi eu o mătură şi să mă pot plimba cu ea în toată lumea. Şi un cazan, să fac câteva vrăji :)).
Bună dimineaţa!

Anonymous said...

O vrăjitoare rea nu mi-o imaginez "o babă urâtă", ci o femeie superbă şi sexy (bineînţeles, camuflată de o vrajă de imagine), care doreşte să cumuleze cât mai multă putere şi omoară persoanele cu puteri pentru a le lua puterile şi a pune stăpânire pe tot şi toate.
O vrăjitoare bună?
Bineînţeles că şi ea este sexy (însă, fără vraja de de imagine), ar putea arata şi ca vrăjitoarea din ultima poză. Ar trebui să facă vrăji pentru a-i ajuta şi proteja pe cei din jurul ei şi locul unde trăieşte, dar, nu s-ar da în lături să omoare şi să fie puţin "rea" ca să îşi apare teritoriul şi tot ce o înconjoară.. Vrăjitoarea cea bună, pentru mine, poate să fie, de asemenea, şi rea şi războinică, când este necesar.

Anonymous said...

Mona, se vede că toată lumea este la şcoală sau la liceu :).

Alexandra Ioana said...

imi place mult vrajitoarea din a treia poza:)),mi-aduce aminte de cea din Alba ca Zapada=)),ce pot sa zic,pe de-o parte imi inchipui o vrajitoare sexy,dar,nu cu cine stie ce puteri,iar pe de alta parte,imi inchipui o vrajitoare ca fiind o baba urata,precum cea din Alba ca Zapada:))

CCAM said...

@Cristina Elena - de aceea am si lasat pana pe 24 oct.

Anonymous said...

Începe lumea să termine cursurile si orele la şcoală.

Stephany said...

Nu stiu de ce , dar inca din copilarie ( nu ca m-as afla foarte departe de ea :D ) imi inchipuiam ca vrajitoarele bune arata ca niste zane ,cu parul lung si blond si au baghete magice si sunt toate numai un zambet . Iar cele rele aveau parul negru, ciufulit de vant si urate si zburau pe o matura , si erau ca niste zgripturoaice batrane cu prafuri magice ce te puteau transforma in brosca ( ma tem ca Tom si Jerry a avut un mare impact asupra mea :D )
Dar acum imi dau seama ca infatisarea poate fi inselatoare , si ca oricare dintre ele pot parea normale si pot merge pe langa noi fara a ne da seama :)
Dar desigur ca la fel ca si la oameni , calitatea sufletului poate fi vazuta prin ochii lor.

Bianca said...

Eu intotdeauna am proferat vrajitoarele rele.Adica,la fel ca la zombii malefici si infricosatori,vampirii temuti si alte creaturi supranaturale,eu consider ca partea intunecata este mult mai...clasica.Adica,asa a fost de cand lumea,creaturile supranaturale=rele,malefice.Poate este de vina si atractia mea pentru creaturile de acest gen,dar sincer,nu prea vad farmecul unei vrajitoare vesele si buna,miloasa etc.Chiar daca unora li se pare invechita ideea unei vrajitoare rele,mie nu.Dar pot spune ca le "inghit" pe amandoua in aceeasi masura,m-am dat dupa "moda" :) Dar,in concluzie,pentru mine vrajitoarele intunecate merita mai multe aplauze :D

Cristinab said...

vrajitoarea din prima imagine merita o branca, sufoca pisica :-S si cred ca e vrajitor la ce fata are...

fizic nu as deosebi o vrajitoare buna de una rea, decat atunci cand s-ar enerva, iar adevaratul comportament iese la suprafata.
pe albele le vad niste femei puternice, increzute sau extra umile, cu putere de santaj si insistente.
cele bune ar fi inclinate spre facere de bine iar cele rele spre dezbinare.

imi place ultima imagine.
multumim pentru concurs, succes tuturor!

Andreea said...

Prima vrajitoare cu care am luat ,,contact'' ca sa zic asa a fost vrajitoarea din Alba ca Zapada .Ma gandeam la o femeie rea,ilustrata ca in cartea de colorat si ca in penultima imagine de mai sus.
Dupa ceva timp am aflat ca exista si asa zisele vrajitoare contemporane,auzind chiar ca am si pe langa casa asa ceva ,desi ma uimeau caci erau atat de bune si dragute(inca reflectez la chestia asta).Dupa ce am crescut am dat de lumea fantasy,care mi-a dat sa cunosc o gramada de tipuri de vrajitoare.Nu cred ca pot sa definesc insa un tip.
Vrajitoarea rea,poate sa fie o vrajitoare bune poate in gandirea ei sau pentru altii,iar cea buna sa fie rea impotriva altora.Cred ca depinde de context.Cat despre infatisare..cred ca au o forma umana,placuta,ambele tipuri.

Unknown said...

O vrajitoare buna e ca o zana.Ajuta pe cei neajutorati,le da o sansa sa faca ceva in viata,le da un imbold,le da haine frumoase sa se duca la balul ce-i va decide viata,ii scapa de la necaz.
Vrajitoarea rea face vraji care sa ii puna intr-o postura incomoda.Ii transforma in tot felul de chestii,le amplifica defectele,isi bate joc de oameni chiar daca nu i-ai facut nimic,doar ca ai mer spe strada cand era si ea:omul nepotrivit,la momentul nepotrivit.Nu are scrupule,mila,rabdare,blandete,umor in ea.E rea,haina,vicleana,sarcastica,ironica,furioasa,irascibila,geloasa,incapabila de evolutie culturala,vesnic enervata,cu fundul in sus,pusa pe sotii si ruinat vieti.
Cam asta cred eu.

Unknown said...

Eu, una, nu imi imaginez o vrajitoare rea ca fiind hidoasa, ci dimpotriva superba, frumusete capatata prin vraji si farmece, care sa o ajute sa se aproprie de victimele sale cu usurinta, fara a fi detectate, pline de ura si rautate, frivole, sarcastice si diabolice. Ele sunt in stare de orice pentru a capata putere si consideratie, si nu le pasa decat de propria persoana. Nu sunt foarte rabdatoare, asa ca la nervi isi dau usor arama pe fata.
Vrajitoarele bune, insa, sunt rabdatoare si darnice si isi petrec intreaga viata incercand sa ii ajute pe altii.Inzestrate cu o inima uriasa, risca sa fie confundate cu vrajitoarele rele si omorate pentru a face bine celor din jur.
Consider ca ambele tipuri de vrajitoare au atuurile si minusurile lor, si ca ele ne fac cartile putin mai apetisante.

Tyna said...

eu imi imginez o vrajitoare buna ca in penultima poza numai fara un ranjet malefic.de obicei vrajitoarele bune sunt cele trecute prin viata si au mai multa experienta.iar cele rele mi le imginez ca in ultima poza pt ca uneori cele rele is cele care nu stiu multe lucruri si se alatura raului,dar de obicei devin si ele bune pt ca sunt indrumate spre calea buna.de acea este proverbul "Nu judeca o carte dupa coperta".asta se aplica in cazul oamenilor: "Nu te lua dupa infatisare"

Anonymous said...

cum imi inchipui eu o vrajitoarea buna..mhm....o vrajitoare buna pentru mine reprezinta intruchiparea unei puteri buni,binefacatoare.Nu este neaparat sa fie inconjurata de stiu eu ce aura alba ,sau altceva.Dar o vrajitoare buna,pentru mine,trebuie sa aiba ochii de un albastru foarte deschis,pentru a reflecta adevarul,sa aiba parul lung,si bine ingrijit,ce ii cade peste umeri.Ar avea fata dura,dar blanda,cu o privire sincera si puternica.Ar avea buzele groase,si de un roz pal.Pielea ei ar fi alba,doar cu o tenta de trandafiriu.Ar purta vesminte simple,comode,la indemna tuturor,si nu ar iesi in evidenta decat cu frumusetea ei.
Cat despre cele din imaginile propuse,parerea mea este ca ultima mi se pare a fi un fel de vrajitoare de ambele parti.Adica si buna,dar si rea.Sau doar se preface buna.Oricum tresa apreciez colurile folosite....imaginea arat superb.
Penultima nu mi se pare atat de infricosatoare.Intr-un fel sau altul,o vrajitoare rea nu este neaparat urata,caci infatisarea trebuie sa o ajute,asa ca eu cred ca o vrajitoare rea nu este urata.Cea din penultima poza este mai mult o imagine creata dupa poveste Alba-ca-Zapada.
A doua mi se pare o imaginea unei/unui vrajitor/oare in transformare.imi place mult imaginea,ce eu cred ca sugereaza pasii vrajitoriei.
Nici prima imagine nu mi se pare infricosatoare,parerea mea,ci doar o alta imagine cu o vrajitoare,vazuta prin spectrul povestilor.
Acestea au fost parerile mele.

Geo. said...

Vrăjitoare bune și vrăjitoare rele, hm?
Ce face Halloween-ul din oameni.
Păi, nu m-am gândit niciodată cum ar arăta o vrăjitoare bună, sau una rea.
Eu mi le imaginez cam la fel, știți voi... tinerețe fără bătrânețe, asta ar fi o caracteristică importantă, deoarece atunci când ești vrăjitor și ai puterea să faci orice, poți alege să trăiești veșnic, să fii tânăr pentru totdeauna. Da, eu aș alege asta.
Deci, primul lucru ar fi tinerețea. Asta le-ar reprezenta pe amândouă.
Acum, nu mă afund în trăsături particulare, ba că una e brunetă, alta blondă sau roșcată și că poartă baghețele în mână și se deplasează călare pe mături, pentru că eu cred că am trecut de mult de perioada Tom și Jerry și putem să privim și spre lucruri mai serioase.
Deci, faza cu vrăjitoarea cu baghetă, călare pe mătură, cade și ea. Cu atât mai mult cea cu pălăriile cât casa și cu negii pe nas ( bine, că la Tom și Jerry urâtele astea se deplasează și ele tot pe mătură).
Ar fi două tipe tinere și ți-ar veni foarte greu să-ți dai seama care e bună și care e rea. Poate că ți-ai da seama de acest lucru numai din faptele lor.
Știu și eu, aia rea poate taie gâtul mâțelor și le scoate intestinele pentru a face ritualuri sângeroase cu ele. Poate stă așezată în mijlocul unei pentagrame pictată cu sânge, cu mâinile întinse în lături și murmură la incantații, ori le citește din vreo carte veche de milenii, în timp ce în fața ei se află animalul eviscerat.
Cea bună poate că ajută nevoiașii din umbră, le face viețile mai fericite. Sau poate că vinde vată pe băț în parc, plimbă câinii, ce știu eu.
A, și altă trăsătură distinctă între cele două ”specii” (bună/rea), ca să le putem așeza la locul lor, acolo unde trebuie, fix cum deosebim câinii în funcție de rasă, ar fi culoarea magiei.
Să zicem că cea rea are o magie întunecată, sufocantă, în care clocotește răul, iar cealaltă, fiind vrăjitoare bună, copil cuminte care-l așteaptă pe Moșu lângă pomul de Crăciun, să aibă o magie albastră sau albă, binefăcătoare.
Eh și hai că m-am întins prea mult și am început să debitez o grămadă de tâmpenii.
După câte cărți am citit și câte filme am văzut, cam așa văd eu vrăjitoarele în mintea mea! Fără negi. Fără broaște. Doar mâțe eviscerate!

Unknown said...

Vrajitoare. Cuvantul acesta ma duce cu gandul la magie, la potiuni si vraji.
Mie imi plac vrajitoarle rele pentru ca ele sunt un rau necesar in carti, in povesti; fara ele actiunea nu s-ar mai complica, personajele nu s-ar dezvolta ca indivizi si deliciul cititorilor ar disparea.
Cat despre aspectul fizic, as avea multe de zis pentru ca un personaj negativ, o vrajitoare se poate metamorfoza. Poate lua chipul unei batrane zdrenturoase, dar poate lua chipul unei frumuseti(asa cum mi-ar placea mie). Daca vrajitoarea dintr-o carte este frumoasa nu este tocmai un lucru rau; poate induce in eroare pers principal, dar asa il ajuta ca pe v iitor sa nu mai critice dupa fizic, dupa aparente ci sa prinveasca dincolo de ele. Bineinteles la caracter mi-o imaginez putreda, odioasa si razbunatoare.(Totusi mi-ar placea ca imaginea ei de vrajitoare rea sa se destrame sau sa aibe o poveste tragica in spate, o poveste care a transformat-o intr-o persoana razbunatoare).
Vrajitoarea buna-nu neaparat frumoasa, cu trasaturi extraordinare ci cu o infatisare obisnuita care sa aibe si defecte si calitati si care sa ajute oamenii neconditionat. ASpectul normal releva umanitate.
Nu-mi imaginez povestile fara una dintre vrajitoare mai ales ca ele sunt sarea si piperul; nu se poate una fara alta, ele se pun in evidenta reciproc.
Imi place mult ultima imagine si ma gandesc sa o cataloghez drept o vrajitoare rea, e prea frumoasa si are un aer trufas.

Claudia said...

Interesanta intrebare.
Consider că vrăjitoarele sunt ,,semidivinităţi ‘’ reprezentate ca făpturi tinere sau bătrâne, care de cele mai multe ori, sunt puse sub conducerea magiei. Ele sunt închipuite de popor , în mod obişnuit, în două ipostaze: vrăjitoare bune şi vrăjitoare rele. De altfel, Dicţionarul explicativ al limbii române ne spune: „vrăjitoare= personaj feminin fantastic din basme, închipuit ca o femeie frumoasă şi de obicei foarte bună, cu puteri supranaturale şi cu darul nemuririi”. În tradiţiile despre zâne ale poporului român predomină zânele bune văzute ca fecioare zvelte, frumoase, foarte tinere, năzdrăvane, prielnice omului cinstit şi dispunând întotdeauna de soluţii pentru impasurile în care se află eroul pornit pe drumul iniţiatic căci, despre un astfel de drum este vorba în toate basmele legate de zâne. Acest fapt le atribuie un caracter de preotese care prezidau cultul iniţiatic al unei divinităţi feminine.
Vrăjitoarele bune ,eu le văd astfel: “Vorbele lor sunt pline de cea mai adâncă înţelepciune, sunetul vocii lor întrece armonia cea mai fermecătoare a lirei lui Eolus, pe feţele lor zâmbesc necontenit zorile cele mai curate ale dimineţii, răsuflarea lor are parfumul rozelor, al iasomiei şi al ambrei, părul lor este ca aurul cel mai pur, mâinile lor, albe ca alabastrul, sunt atât de frumoase şi delicate, încât nu aş putea găsi ceva asemănător pe acest pământ. Pieptul lor are măsura aceluia al unei fecioare înfloritoare şi la fel de frumoase şi minunate în alcătuirea lor armonioasă sunt şi picioarele lor. Pe scurt, ai putea să înnebuneşti de atâta iubire pentru aceste fiinţe!”
Vrajitoarele malefice sunt nişte duhuri, în chip de fete tinere, de o frumuseşe uimitoare, au părul negru ca abanosul , pielea albă ca zăpada şi ochii negri ca noaptea. Sunt îmbrăcate în negru, de sus până jos, au zale pe piept şi clopotei la picioare. Umblă despletite şi capul le e împodobit cu o coroană din oase.
Se hrănesc cu inimi de porumbel şi beau sânge şi poţiune. Ele se ascund în inima pădurilor şi se scaldă în sângele unor fecioare frumoase, pentru a rămâne veşnic tinere.. Petrecerea lor e magia şi vrăjile. Glasul lor adunc când practică magia interzisă e aşa de duios, că nu se poate asemăna cu nici o cântare de fiinţă omenească. Ele fac vrăji si magie neagră după miezul nopţii. Pe unde au călcat ele, nu mai creşte iarba. Iarba care a fost verde se usucă, parc-ar fi fost pârlită de foc. Creşte mai târziu otravă pe locul acela pârlit, iar oamenii care sunt în apropiere mor. Nu-i e permis omului să meargă pe-acolo decât până la lăsarea nopţii. După apus, ele se duc să facă vrăji.
Ambele tipuri de vrăjitoare sunt tinere fecioare de o frumuseţe nemaiîntâlnită.Ele se diferenţiază doar prin tipul pe care îl practică, dar şi prin înfăţişare.
GFC:claudiabunduc

Smiling Miss said...

Eu cred că a fi vrăjitoare, la modul general, înseamnă a te ocupa cu magia, a face poțiuni, a descânta, etc.
Bineînțeles că, la fel ca oamenii, și acestea se pot clasifica în bune și malefice.
O vrăjitoare bună este aceea care-și folosește abilitățile cu scopul de a face o lume mai bună, de a salva anumiți oameni, de a face imposibilul posibil. Este extraordinar cum, având o putere incredibilă, și-o folosește pentru a face bine. Decizia aceasta este de admirat, după părerea mea.

O vrăjitoare rea este opusul. Inima-i otrăvită de ură o face să comită tot felul de nedreptăți, câteodată doar cu scopul de a se ferici pe sine. Lumea rea a vrăjitoarelor nu se sprijină pe niciun principiu sau valoare morală. Sunt doar malefice, extrem de puternice(pentru că ura are niște efecte devastatoare) și pline de dispreț pentru tot ce e frumos și bun în lume. De cele mai multe ori, ce e ascuns în sufletul lor, se răsfrânge și asupra fizicului, având astfel un aspect înspăimântător.

Dar, așa cum spune un vechi proverb rusesc, „dacă n-ar exista răul, n-ar exista nici binele”. Prin urmare, cele două sunt ca într-o balanță, realizând un echilibru perfect pentru ca lumea să poată funcționa.
GFC: Smiling Miss

Unknown said...

Cand aud cuvatul de vrajitoare ma duce cu gandul la o persoana rea, nu stiu de ce. O vrajitoare buna este asemenea unei zane: frumoasa, sensibila, dispusa sa ii ajute pe ceilalti, mereu cu zambetul pe buze si cu o personalitate si o inima de aur.
O vrajitoare rea, nu este neaparat urata, mai degraba are un caracter oribil si o inima hidoasa. Este frumoasa, puternica, sexy, provocatoare, iti innebuneste simturile cu o simpla atingere, aroganta, plina de incredere, stiind care ii sunt telurile.

rosia_lady said...

O vrăjitoare rea pentru mine înseamnă o persoană malefică care arată frumos pe dinafară dar în interior are un suflet putred de ură .

Nu prea îmi place termenul de vrăjitoare bună parcă aceşti doi termeni sunt oarecum în antiteză. Ei bine, o vrăjitoare bună arată ca o persoană care luptă în numele binelui , folosindu-şi forţele cu scopul de a îndepărta răul şi de a încerca să îi ajute pe cei din jur.