<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Sunday, October 28, 2012

Cartile mele



Intotdeauna mi-am dorit sa pot citi o carte in limba in care a fost scrisa pentru ca mi se pare ca astfel sunt mult mai aproape de ceea ce a vrut autorul sa transmita. Cum insa sunt un antitalent la invatarea limbilor straine (spre deosebire de sor-mea si GZM care sunt niste monstri si invata si pot folosi o limba straina in maxim o saptamana daca isi propun asta - demonstrat) trebuie sa ma rezum la limba romana (noroc ca e una dintre cele mai frumoase si bogate) si engleza (foarte frumoasa mai ales daca nu te blochezi in vocabularul si obiceiurile "cotidiene"). 



Nu va spun care, dar dintre toate aceste carti avem unele si pentru voi.

10 comments:

Geo. said...

Chiar vrei sa mai comentez?
Si daca te-ai chinui putin, poate ar merge si la tine chestia cu invatatul!
But you work too much!!!!

Anonymous said...

Mona, te înţeleg cu limbile străine :)).. Cine nu ar vrea să citească în vreo 10 limbi străine? :D
Eu mi-am cumpărat cărţile mele preferate de Dumas şi în variantă franceză, nu ştiu cănd o să am chef să încerc să le citesc, dar sunt mândră de ele :)) (şi sunt si cărţi vechi).
Ce mă atrage din această postare sunt cărţile cu vrăjitoare :D.
De Jane Austen poate aş citi în engleză Mândrie şi Prejudecată, restul cărţilor ei au fost ok, dar nu mi-au plăcut la fel de mult..
Observ că îţi place să cumperi mai multe cărţi dintr-o serie odată, dacă ai posibilitatea. :)
Mmm, tot ai postat cărţi în ultima lună cred, când ai să le citeşti? :))! Câte grămăjoare de cărţi "de citit" ai? Eu am mai mult şi tot nu mă pot abţine de la cumpărat cărţi..

CCAM said...

@Cristina Elena - Recunosc ca s-au strans ceva carti necitite in biblioteca, DESI intotdeauna am urat chestia asta. De regula cumparam, citeam, puneam in biblioteca. DAR acum ma adaptez... De exemplu cele "clasice" de azi le-am citit cu n ani in urma in ro si mi-am dorit sa le am si in engleza pt ca atunci cand o sa am chef sa le recitesc s-o fac in engleza. Apoi, alte carti sunt putin probabil sa le citesc fiind "ale lui GZM". In final, ma adaptez la viata economica si imbin placutul cu utilul incercand sa prind unele ocazii prielnice - altfel nici nu am putea sa oferim asa multe concursuri. Va plac, nu-i asa? Si noua ne place sa le organizam.

In final, pot spune in "apararea" mea ca am furii... cand am timp si chef pot citi foarte repede si sa reduc considerabil numarul cartilor din asteptare. Asta daca nu citesc alte achizitii noi =))

Pe de alta parte, cartile nu-si pierd termenul de valabilitate si doza de "suflu tanar" o putem lua oricand :D

Aaa! Iti dai seama ca nu aratam cartile ce nu sunt in stilul NB sau cele de lucru...

Anonymous said...

:))..
Eu pe lângă că îmi cumpăr, mai împrumut cărţi de la prietene (le primesc în poştă sau cumnata mea îmi trimite colet din Spania cu serii care le noi nu sunt apărute), astea au prioritate la citit (mi-e jenă să le ţin mai mult, deşi mai strecor şi alte cărţi printre cele împrumutate). Mai am 4 cărţi din seria lui Kresley Cole pe care trebuie să le returnez şi pe urmă mă pot apuca de cărţile mele.
Sunt curioasă să citesc Lucas şi Safari Însângerat (by the way, sper să numai postaţi cărţi interesante :)), nu prea mă pot abţine să nu îmi cumpăr :D, deşi este cazul să mai fac şi pauze de la cumpărat, îmi dă cu virgula la finanţe :D).
Ca să numai zic că mă aşteaptă Contele de Monte Cristo de anul trecut, Torente a lui Marie-Anne Desmarest tot de anu' trecut ( am primit seria cadou de ziua mea şi deja se "supără" prietena mea că nu o citesc), Hobbitul şi Stăpânul Inelelor. Plus o grămadă de cărţi clasice sau cărţi care nu fac parte din nici o serie :)). Iar pe kindle la fel, am o grămadă de cărţi.. Cam am ce citi vreo 2, poate 3 ani :D.
Şi la edituri tot apar cărţi.. :)
Câteodată nici nu ştiu ce să citesc şi mă apuc să citesc primele rânduri la mai multe cărţi, ca să mă hotărăsc.

Ale Criss said...

Super carti! Lectura placuta :x

Anonymous said...

Seria The Watchers este chiar interesanta si are niste coperti superbe:X
Sunt chiar curios cum e Cantul Vrajitoarelor:)

Alexandra Ioana said...

superbe achizitii,sa le pastrezi sanatoasa si abiasteptam concursurile cu ele >:D<

CCAM said...

Va multumesc! Si eu abia astept sa le citesc si sa-mi PLACA!!

Unknown said...

doamne ce carti.....imi plac toate!!!!

Andreea said...

Cred ca Geo are dreptate.Daca ai avea mai mult timp pentru asta,sigur ai reusii.Eu sunt pe engleza si pe spaniola,insa am doar carti in engleza din pacate.Mi-ar mai placea extrem de mult sa pot citi in rusa <3.