<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Monday, November 26, 2012

Seria Casa Noptii de P.C. Cast si Kristin Cast

Daca maine incepe publicarea seriei Casa Noptii cu revista Bravo Girl, asa cum incepe sa se auda, asta nu poate fi decat un lucru bun. Mai jos puteti gasi o prezentare a mea publicata mai intai in cadrul Cupei Cartilor

Nu vă lăsați înşelați! Seria este despre vampiri şi despre şcoli „speciale”, dar orice asemănare cu alte cărți se opreşte aici.

Se pare că indiferent de rasa noastră, toți putem purta gena vampirismului. Ea trebuie doar activată şi gata pornim pe drumul uceniciei. Mai rău este faptul că în timpul preschimbării, care nu implică muşcături sau sânge, ceva poate merge dezastruos. Dar nu vă speriați! A fi novice nu pare a fi chiar aşa rău pentru că te pregăteşti să fii vampir, adică să te bucuri de accentuarea calităților şi de o viață plină de succese... cel puțin până acum.

Casa nopții ne prezintă viața, plină de lupte şi nelinişti, dusă de o mână de novici. Totul merge bine (sau aproape având în vedere unele posibile simptome adverse minore... cum ar fi moartea) până când lupta pentru putere şi autosuficiența unora pun în pericol viața oamenilor şi chiar a vampirilor maturi sau novici şi forțe malefice sunt eliberate.
Într-o împletitură ingenioasă de personaje şi poveşti aparținând mitologiilor greceşti, creştine şi amerindiene se pierd şi regăsesc sentimente.

Personajul principal, precum şi numeroase personaje secundare, trec prin întâmplări ce le vor accentua calitățile, defini caracterele şi le vor ajuta să-şi împlinească destinul. Totul este o luptă însă.Trebuie să te adaptezi, trebuie să-ți descoperi prietenii şi duşmanii, să-ți stabileşti prioritățile şi dorințele.

Iubiri neaşteptate (uitați triunghiul magic putem forma acum şi pentagoane), iubiri pasagere sau false, manipulări, trădări, schimbări neaşteptate şi inedite, reveniri şi pierderi, victorii parțiale sau retrageri strategice, alte pierderi (şi mai greu de suportat), istorii răstălmăcite, secrete întunecate şi suspiciuni nemărturisite, sentimente de vinovăție... veți găsi tot ce vreți.

Într-o serie ce adună până acum zece volume (plus vreo trei colaterale), nu veți avea timp şi nici ocazia să vă plictisiți. Tot ce credeți că s-a stabilit se poate schimba: cei răi pot deveni mai buni şi cei buni să se dovedească coruptibili. Mai ales atunci când răul este atât de adorabil... adică tentant... adică... vedeți şi singuri. Niciodată nu vei şti în cine să te încrezi, niciodată nu vei şti unde se îndreaptă povestea, niciodată nu vei avea siguranța că lucrurile sunt aşa cum par a fi.

E bine scrisă, antrenantă şi ici şi colo, în locuri strategice, nici nu simți cum ți se face morală. Probleme ale adolescenților (novici vampiri sau nu) sunt prezentate şi tranşate sugerându-vă care este soluția cea mai bună. Autoarele reuşesc să lege elemente (similare sau nu) din mai multe mitologii şi tradiții şi ne transportă într-o lume fantastică pe care ajungem s-o îndrăgim deşi nu totul este roz.

14 comments:

Anonymous said...

Datorita descrierii, imi voi cumpara si eu seria! Sper sa apara :D

Andreea Florentina said...

Ar fi super daca ar aparea cu Bravo. Chiar vroiam sa citesc seria aceasta de mult.

Crina|| booktwist_ said...

Aceasta serie e pe lista mea si mi-ar placea mult sa apara cu revista. Asta daca o vor scoate pe toata si nu doar primul volum.

CCAM said...

@Fallinginlove - acum emotii, dar sa stii ca, atat cat am citit din serie, mi-a placut. Este YA si le incurca si rasuceste destul de bine.

@Andreea si @Addicted - ar fi chiar culmea daca o pornesc sa nu o duca pana la capat; totusi am emotii pentru ca nu au scos toate volumele in editie de librarie si, dupa cum spunea Admin Leda, sunt unele reguli destul de stricte care pot fi schimbate doar cu acordul expres al "proprietarilor". Dar om vedea maine! Dimineata se duce GZM la chiosc si vom afla. O sa las imediat pe blog stire daca e sau nu publicata.

Unknown said...

sincer pe mine ma deranjeaza ca ne-a anuntat cu o seara inainte. O astfel de idee se anunta cu cel putin 2-3 zile inainte ca sa aiba timp tot omul sa afle

Simona said...

Interesant ca vor incerca sa aduca si aceasta serie in editie de chiosc. Eu nu am testat inca seria insa este pe lista mea :D Daca zici ca este antrenanta, atunci si mai bine!M-ai rereconvins sa ma apuc de Casa Noptii. Sper sa imi placa!

Sper sa duca seria la bun sfarsit. Este adevarat ca multi cititori uita in timp de seriile care au ma multe volume ..

Unknown said...

Doamne, asta ar fi extraordinar. De mult vreau sa citesc seria si chiar asa cumpara mai ales ca in editie hardcover sunt destul de scumpe, cel putin pt mine.
Maine de dimineata verific blogul, daca a aparut cu revista o voi cumpara si eu

Alexandra Ioana said...

foarte interesanta ideie,mi-ar place sa apara toata seria cu reviste:D,daca se poate,eu am doar primul volum:)).....foarte buna ideie.

Denisa C said...

Am auzit multe de serie, dar niciodata nu am reusit sa o cumpar.Poate cine stie, voi putea acum.

Shadowbooks said...

Vorbesti serios?:OOO Ar fi super daca ar publica-o, dar am deja primul volum in editie de librarie x_x Seria e excelenta:)

Cristinab said...

si eu le vreau! am intrebat azi la rodiped si au zis ca maine va aparea casa noptii cu revista!
numai recenzii bune am citit despre serie!

Allie said...

Multumim ca ne-ati anuntat! Chiar vroiam seria de mult timp si ma bucur ca am acum ocazia sa le iau.

Anonymous said...

si cand apare volumul 2 ca editie de buzunar?

Deea said...

am si eu cele 9 volume aparute la noi, ma pun pe treaba sa le citesc cat de curand, asa de interesata am fost sa le iau, niciodata nu erau la reducere dar am avut rabdare si acum infrumuseteaza biblioteca:) impreuna cu alte carti.M-a atras denumirea de Casa noptii si faptul ca are parte si de pareri negative, eu insa nu cred ca voi fi dezamagita de aceasta serie:)...sper sa apara si restul de carti din serie :)