<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Sunday, January 13, 2013

Prezentare Film si Concurs DVD: Desperado (1995) si Once Upon a Time in Mexico (2003)


Dacă tot se termină vacanța și este frig și urât afară, m-am gândit să vă prezentăm și să facem un concurs cu două filme mai „fierbinți”. Desperado și Once Upon a Time in Mexico scrise și regizate de Robert Rodriguez.

Influențat de regizorul italian Sergio Leone, faimos pentru westernurile sale denumite westernuri spaghetti, dintre care cel mai faimos este Il Buono, il brutto, il cattivo (Bunul, răul și urâtul) și ținând cont și de colaborarea cu Quentin Tarantino, Robert Rodriguez ne prezintă o poveste plină de culoare. 

O poveste mexicană de unde nu puteau lipsi pistolarii, fetele frumoase și întâmplările ciudate. Și ca în toate westernurile (chiar și cele moderne) filosofia este simplă și nu necesită multe cuvinte. De ce este nevoie? De un tip hotărât, iute de mână (ne referim la pistol, nu la altceva), de un motiv suficient de puternic (răzbunarea merge întotdeauna la sigur) și de o fată căci ne aflăm în Mexic, iar sângele latin e mai clocotitor și nu cred că clima are vreo influență... poate consumul de tequila câteodată. Așa că un mariachi (cântăreț) se pune pe omorât borfași în stânga și-n dreapta pentru a ajunge la individul ce-i omorâse iubita. Încurcăturile în care ajunge personajul principal îi scot în cale tot felul de dubioși ce vor să-i facă de petrecanie, dar ca în toate westernurile se pare că aceștia nu ştiu cu cine au de-a face când se leagă de un tip hotărât și cu mâncărime la deget.  


Ce mai tura-vura, e un vuiet de gloanțe de la început până la sfârșit, violență din plin, întâmplări trăznite, scene comice sau tragicomice câteodată, răsturnări de situație și dialoguri sau monologuri amuzante și savuroase ce vă vor duce cu gândul la stilul lui Quentin Tarantino, ce ca un fapt divers, apare și el într-o scenă din film.

Muzica nu este doar un fundal sonor, este excelent aleasă și susține perfect scenele vizuale. Și dacă spun Antonio Banderas, Salma Hayek, Steve Buscemi, Cheech Marin sau Danny Trejo mai e nevoie de altceva? Nu cred.

Cât despre al doilea film, Once Upon a Time in Mexico, totul se complică, ceea ce nu este întotdeauna de bun augur. Personajele interpretate de Banderas și Hayek tind să devină secundare (ceea ce i-a și fost reproșat regizorului), intrigile se înmulțesc, apar gherile, traficanți de droguri, chestii politice, agenți FBI sau CIA, stilul nonliniar al narațiunii este și el prezent, iar povestea se sufocă pe alocuri. Întâmplările ciudate și consumul de muniție vor fi din plin, nu acestea vor fi problema, dar dacă așa a vrut Rodriguez, asta e. Printre cei mai cunoscuți actori din film sunt și Willem Dafoe, Johnny Depp și Mickey Rourke.


Seria din care fac parte Desperado si Once Upon a Time in Mexico se numește Mexico Trilogy, iar primul film este El Mariachi, un film independent - nefiind produs de un studio important de filme.

Dacă doriți filmele Desperado si Once Upon a Time in Mexico, vă puteți înscrie la concursul nostru. Dacă doriți doar unul dintre filme, vă rugăm, să-l specificați într-un comentariu.
Succes!

a Rafflecopter giveaway

3 comments:

Duduş said...

Un premiu foarte interesant

Mihai said...

Mult succes tuturor participantilor. Daca doriti sa promovam acest concurs pe siteul nostru va rugam adaugati-l in sectiunea Promovare Concurs. Toate cele bune, echipa eConcursuri.com

Cristinab said...

succes tuturor! este un film care merita vazut. eu l-am revazut de cateva ori ;))