Pages

Wednesday, October 31, 2012

ANUNT IMPORTANT!

Pentru ca s-a intamplat ca persoana care a iesit castigatoare la Concursul Halloween  Vampirii Sudului sa aiba deja volumele 1-10 si pentru ca vanzarea sau schimbul lor este total impotriva ideii de baza a concursurilor, aceea de a oferi cuiva placerea de a avea cartea sau filmul dorit, am decis sa va consultam. In final vom decide noi pentru ca toate premiile, daca nu specificam altfel, sunt achizitionate de noi doar pentru a face placere si a aduce un pic de bucurie.

Propunem sa dam castigatoarei volumul 11 pe care nu il are, iar pentru restul seriei (volumul 1-10) sa alegem un alt castigator.

Va rugam, spuneti-va parerea!

Bucuria voastra e placerea noastra

UPGRADE (1 noiembrie 2012, ora 9:10)

În naivitatea-mi autoacceptată nu vroiam să cred că un blogger participă la concursuri doar pentru a-şi asigura un avantaj propriu, respectiv să organizeze la rândul lui un alt concurs cu premiul obținut. Lăsând la o parte că mi se pare incorect si un pic jenant, faptul că o şi afirmă ca un fapt natural, agreat universal mi se pare o mişcare greşită de PR şi total nedelicat față de noi şi ceilalți participanți. Un fel de „v-am făcut-o”, ori, cine mă cunoaşte poate spune uneori că sunt proastă de bună, DAR nu poate spune niciodată că am acceptat vreodată să fiu luată de proastă (sau că nu am reacționat vehement).

Cum v-am mai zis, concursurile le organizăm cu eforturi proprii pentru toți cei care, dintr-un motiv sau altul (domiciliu, vârstă, greutăți, pasiune etc) nu au ocazia să le procure singuri sau nu mai prididesc să ia tot ce-şi doresc, pentru a trezi interesul cu privire la unele cărți/filme care ne-au impresionat, pentru plăcerea competiției etc. De aceea, propunerea de vânzare, chiar şi cea de schimb, nu ne-a căzut taman bine şi chiar a reuşit să ne strice bunădispoziția unei zile, cred eu, satisfăcătoare şi incitantă pentru toți.

În final, cred că am luat decizia corectă de a-i întreba şi pe ceilalți înscrişi ce părere au şi de a hotărî probabil până la urmă să alegem un alt câştigător pentru volumele 1-10, ceea ce se potriveşte şi cu reacția câtorva participante care de la bun început au întrebat şi acceptat să primească doar volumele lipsă şi să cedeze restul altui concurent.
Da, punem condiția să urmărească GFC blogul şi mi se pare corect. În afară de recunoaşterea în sine a muncii, GFC-ul oferă şi o accesibilitate mai mare la blog. Nu cred că e o condiție exagerată şi cine nu e de acord e decizia lui. Oricum, MB e hobby-ul nostru şi, deşi cu câți suntem mai mulți cu atât este mai distractiv, nu obligăm pe nimeni.

În rest, totul e OK şi absolut toată lumea este binevenită pe Mythical Books.

Castigator DVD Anotimpul Vrajitoarei

Castigatoarea este:

ROXANA MATFEI
FELICITARI!

Nu uita regula de trei zile!
Maine vom anunta castigatorii satelit :D lunari. 

Music Time

Mult a fost, putin a ramas, desi stim ca este imposibil sa va multumim pe toti speram ca v-a placut.
La finalul zilei muzicale va las sa ascultati:

Journeyman

Dar nu uitati ca mai avem un castigator de anuntat...

WINNER INTERNATIONAL GIVEAWAY HALLOWEEN 4

Hi,
The winner is
Lynn Kho
Congratulations!
Please, send us, in three days, your full name and address, and the title that you want (eventually the links from The BookDepository).
a Rafflecopter giveaway Prietenilor nostri din Romania le aducem aminte ca mai este un castigator de anuntat.

Next winner, please!

Cel ce va pleca in calatorie in Morganville este...
Nu ma las! Trebuie sa dati click pe imaginea cartii de pe coloana din dreapta!

Felicitari!

Regula de 3 zile se aplica.

Povestea lui Jack O'Lantern repovestita de GZM

Așa cum se spune omul învață toată viața câte ceva nou. Nefiind un împătimit al sărbătorii de Halloween, nu prea m-a interesat niciodată de unde vine chestia cu dovleacul scobit cu o lumânare înăuntru. Ieri, fiul meu aflând la școală mi-a spus povestea pe care m-am hotărât să v-o împărtășesc și vouă.

 După cum se povestește, cu multe secole în urmă, într-un sătuc din Irlanda trăia un pierde-vară pe nume Jack. Un golan ce înșela și manipula sătenii, un escroc fără pereche. Într-o noapte nefastă, Diavolului îi ajung la urechi vorbe despre faptele sale nelegiuite. Nefiind convins de cele auzite, Diavolul pleacă să-l întâlnească pe faimosul escroc pentru a se convinge dacă toate poveștile sunt adevărate. Ca de obicei și în acea seară, Jack era afumat bine de tot. Cum mergea el pe patru cărări, deodată i-a apărut în față o persoană. Individul ce-l privea c-un zâmbet șugubăț pe figură nu era altul decât Diavolul în persoană. Când Jack și-a dat seama cu cine are de-a face, l-au trecut toate apele și a realizat că i-a sunat ceasul, iar necuratul a sosit să-i ia sufletul păcătos. Totuși, hoț, hoț, da nu era un prost! Așa că i-a cerut Diavolului o ultimă dorință. Diavolul, pesemne că era în toane bune în momentul acela pentru că a zis să-i facă omului pe plac. Dorința nu a fost una prea specială ținând cont de sportul preferat al lui Jack, adică dusul paharului la gură. Plecară amândoi către cea mai apropiată bodegă unde Jack nu se mulțumește doar cu o halbă, ci se pune tare pe băut. 

Poate se gândea că în Iad o să fie cam fierbinte și să aibă și omul lichide, nu? Când în sfârșit se hotărăsc să plece, Jack îi spune Diavolului să plătească. Dracul spune că nu are bani. Jack îi zice atunci să se transforme într-un ban de argint, că tot e Diavolul, ce mare problemă ar fi? Necuratul chiar se pare că era într-una din zilele lui bune sau poate îl amuza mult personajul încât acceptă. Jack cum vede banul, îl înfașcă și-l pune în buzunarul unde avea un crucifix care a blocat transformarea Diavolului înapoi. Isteț, nu? Dracul începe să se roage de Jack să-i dea drumul și, după multe târguieli mai rău ca țațele în piață, reușește să scape după ce-i promite lui Jack să-l mai lase să trăiască încă zece ani și să nu ajungă în Iad.

Când îi vine sorocul, Jack o ia la goană voios spre Rai. Acolo Dumnezeu îi arată lista cu toate tâlhăriile pe care le-a făcut și îi spune s-o șteargă de la poarta Lui. Jack rămâne descumpănit puțin, dar se hotărăște să se ducă în Iad, poate o avea și el un loc unde să-și încălzească oasele bătrâne. Dar Necuratul cum îl vede îi râde în nas și îi trântește ușa în față aruncându-i în bătaie de joc un cărbune aprins. Jack ia cărbunele și-l pune într-un nap scobit. Da, nap pentru că dovleacul este o invenție americană din secolul al XIX-lea, tradițional se foloseau napi. Așa că Jack nefiind primit nicăieri, a rămas să bântuie lumea cu un nap luminos. De unde și denumirea de Jack O’Lantern. Se spune că, în noaptea de Halloween, el luminează calea sufletelor ce nu-și găsesc odihna.

Sper că v-a plăcut interpretarea mea și că v-am "luminat" despre ceea ce înseamnă dovleacul de Halloween.

Happy Halloween!

Music Time

Ghost Of The Navigator

WINNER ANNIVERSARY GIVEAWAY 200

De Halloween noaptea e neagra, obsidian de neagra!
On Halloween the night is Black, Obsidian Black!

Pentru a afla castigatorul dati un click pe imaginea  cartii de pe coloana din dreapta!
To find the winner just click on the book picture from the right column.

FELICITARI!
CONGRATULATIONS!

Who is the next?

Cine nu va dormi in noaptea zilei cand va primi... Cosmarul?
Daca vreti sa vedeti, atunci dati click pe imaginea cartii de pe coloana din dreapta.
Care carte? ... si la sfarsit a mai ramas Cosmarul - normal!!!!!

FELICITARI!

Regula celor 3 zile in care trebuie comunicate  adresa completa si numele se aplica si acum (si intotdeauna daca nu e specificat altfel)!

Music Time

Because today is a special day, between surprises I'll keep your attention awake with music.
It will be a full day of Iron Maiden, so, 'Up the Irons'!

Rainmaker

Do you feel lucky?

Castigatorul serie Vampirii Sudului (10 +1 volume) este...
Daca vreti sa aflati, dati click pe imaginea seriei din coloana de pe dreapta.

FELICITARI!
Nu uitati regula celor 3 zile pentru comunicarea numelui si adresei complete!

Happy Halloween! The winner is....

Today is the winners' day!
Come back and see if you are one of them!







Tuesday, October 30, 2012

Concurs DVD Anotimpul Vrajitoarei


Stim ca au existat carcotasi, dar noua ne-a placut filmul (2011). Ne-a placut atmosfera, povestea si actorii.

Va puteti inscrie pana maine la ora 21.00 cu un comentariu prin care sa indicati numele vostru si numele GFC cu care urmariti Mythical Books.
Succes!

Fantasy Time

Summon the Reaper by Ironshod
Sweet Sorrow by Ironshod
Midnight Messenger by Ironshod
source: deviantArt

Between the Devil and the Deep Blue Sea by April Genevieve Tucholke

Descriere:

Nu ai să te mai temi de diavol atunci când îl vei ține de mână...

În amorțitul orăşel de pe malul mării al lui Violet White nu prea se întâmplă nimic interesant...  până când soseşte River West. El va închiria casa de oaspeți din spatele domeniului fărămițat a lui Violet şi pe măsură ce încep să aibă loc tot felul de lucruri ciudate şi sumbre, Violet începe să-şi pună întrebări despre băiatul din curtea din spate.
Este oare River doar un mincinos cu zâmbetul în colțul gurii, ochi frumoşi şi trecut misterios? Sau este ceva mai mult? Bunica a avertizat-o mereu pe Violet despre Diavol, dar nu i-a spus niciodată că el ar putea fi un băiat brunet care trage câte un pui de somn la soare, căruia îi place cafeaua, care te sărută într-un cimitir... care te face să vrei să-l săruți şi tu. Violet este deja îndrăgostită peste urechi şi nu mai poate vedea ceea ce-i corect. Şi chiar aşa îi place lui River să fie.

Împletind o pală decadență cu tulburătoarea angoasă a horror-ului gotic, April Genevieve Tucholke urzeşte o întortocheată şi încântătoare poveste de dragoste modernă, ce e spusă la fel de frumos pe cât este de terifiantă – un debut ce trebuie urmărit.
(programată să fie publicată in august 2013)
Description:
You stop fearing the devil when you’re holding his hand…
Nothing much exciting rolls through Violet White’s sleepy, seaside town…until River West comes along. River rents the guesthouse behind Violet’s crumbling estate, and as eerie, grim things start to happen, Violet begins to wonder about the boy living in her backyard. Is River just a crooked-smiling liar with pretty eyes and a mysterious past? Or could he be something more? Violet’s grandmother always warned her about the Devil, but she never said he could be a dark-haired boy who takes naps in the sun, who likes coffee, who kisses you in a cemetery...who makes you want to kiss back. Violet’s already so knee-deep in love, she can’t see straight. And that’s just how River likes it.
Blending faded decadence and the thrilling dread of gothic horror, April Genevieve Tucholke weaves a dreamy, twisting contemporary romance, as gorgeously told as it is terrifying—a debut to watch.

Monday, October 29, 2012

Castigator Emma de Jane Austen

Daca vreti sa stiti cine e castigatorul, dati click pe imaginea cartii din coloana dreapta (sau mergeti la postare)!

Castigatorule, nu uita regula de 3 zile pentru comunicarea adresei complete si a numelui!

FELICITARI!

Review The Eagle's Conquest (The Roman / Eagle #2) by Simon Scarrow

 I remembered that I have not written anything for a long time about Macro and Cato . Did you have forgotten them? I believe it's possible because it's been a long time since I have not told you anything about them, but you wanted other subjects, am I right? How about you go back to the history lessons? Yes, The Eagle's Conquest is a historical fiction book that is based on real events with fictional characters, but also with some characters that really existed.

For our newest friends, Macro and Cato are the main characters of The Roman Series by Simon Scarrow. They are soldiers in the Legion II of the Roman Imperial Army in the reign of Claudius. In the first volume, the author presents their adventures through the dark woods of Germania, the hard times through which Cato, as fresh recruit in the army, have to endure all the comrades’ baffles and that because he had been enlisted directly as optio, i.e. subordinate to a centurion. The book one ends with the beginning of the invasion in Britania and in this second volume will continue the adventure.

An invasion by sea is something that puts on the test even the today military forces, so you can imagine how this thing held two thousand years ago, in 43 AD. Invasion is underway, but troops are still insufficient, and they must face an enemy full of hatred and decided to take the neck of the Romans. Macro and Cato are caught up in all sorts of bloody ambushes, but the most important problems are not the sword blades of the locals, but a secret organization that opposes the emperor and endanger their lives by trying to make the invasion to fail. Enemies become stronger, mysteries multiply, and rumors that the emperor will arrive in Britania produces agitation within the conspiracy. Traitors are many and merciless. Cato wakes up, wittingly or unwittingly, caught in their way and his life will hang by a thread of hair. Time is running against them, and the victory can turn into a disaster at any moment. Can Cato survive on the battlefield, but also to dismantle the attempt what is plotting against the emperor? That you'll find it if you read the book yourself as you you’ll find, in the same time with our hero, that love doesn’t bring only happiness.

The book is well written, references and historical details are present and properly documented. The characters are strongly shaped, the relations between them are well settled, and the entwining of the fictional characters with real ones is perfect. The battle scenes are vividly represented and will surely delight those who love them. This is a novel that deserves to be read both from the point of view of the pleasant leisure and from historical point of view. I do not think there are many who can say that they do not like ancient history. Dates and events that are included in the book are interesting, and the author describes in detail the life in the Roman Empire and the native population of Britania.

Happy reading and I’ll see you at the third volume!


Mi-am amintit că nu v-am mai scris nimic de mult timp despre Macro și Cato. I-ați uitat? Cred și eu că e posibil pentru că a trecut destulă vreme de când nu am mai povestit ceva despre ei, dar vroiați și alte subiecte, nu-i așa? Ce-ati zice sa revenim la lecțiile de istorie? Da, The Eagle's Conquest este o carte de ficțiune istorică ce se bazează pe evenimente reale, cu personaje fictive, dar și personaje ce au existat cu adevărat.

Pentru prietenii noștri cei mai noi, Macro și Cato sunt eroii principali ai cărților The Roman Series de Simon Scarrow. Ei sunt soldați în Legiunea a II a a armatei imperiale romane din perioada împăratului Claudius. În primul volum autorul ne prezintă întâmplările celor doi prin pădurile întunecate ale Germaniei, greutățile prin care trece Cato ca proaspăt recrut în armată ce trebuie să îndure toate șicanele camarazilor deoarece fusese încadrat direct ca optio, adică subalternul unui centurion. Cartea se termină cu începutul invaziei în Britania și din acest punct vom continua aventura volumului al doilea.

O invazie pe cale maritimă e un lucru care scoate peri albi chiar și militarilor din zilele noastre, așa că vă puteți imagina cum se desfășura treaba asta acum două mii de ani, în 43 AD. Invazia e în plină desfășurare, dar trupele sunt încă insuficiente, iar inamicul pe care-l înfruntă este plin de ură și hotărât să le ia gâtul romanilor. Macro și Cato se găsesc prinși în tot felul de ambuscade sângeroase, numai că problemele mai importante nu vor fi tăișurile săbiilor localnicilor, ci o organizație secretă ce se opune împăratului și le pune în pericol viața prin încercarea de a face invazia să eșueze. Dușmanii devin tot mai puternici, misterele se înmulțesc, iar zvonul că împăratul va sosi în Britania produce agitație în sânul conjurațiilor. Trădătorii sunt numeroși și fără milă. Cato se va trezi prins cu sau fără voia sa în calea lor, iar viața îi va atârna de un fir de păr. Timpul se scurge împotriva lor, iar victoria se poate transforma în orice moment într-un dezastru. Va reuși oare Cato să supraviețuiască pe câmpul de luptă, dar și să demonteze atentatul ce se pune la cale împotriva împăratului? Asta o să aflați singuri dacă veți citi cartea, aşa cum veți afla, împreună cu eroul nostru, că dragostea îți poate aduce nu doar fericire.

Cartea este bine scrisă , referirile cât și detaliile istorice sunt prezente și corect documentate. Personajele sunt conturate puternic, relațiile dintre ele sunt bine sedimentate pe parcursul cărții, iar împletirea personajelor fictive cu cele reale este perfectă. Scenele de luptă sunt viu reprezentate și cu siguranță vor face deliciul celor care le îndrăgesc. Un roman ce merită să-l citiți atât din punctul de vedere al petrecerii timpului liber în mod plăcut, cât și din punct de vedere istoric. Nu cred că sunt mulți care să spună că nu le-a plăcut istoria antică. Perioada, cât și evenimentele ce sunt cuprinse în carte sunt interesante, iar autorul descrie cu lux de amănunte viața din imperiul roman cât și a populației native din Britania.

Lectură plăcută și vă aștept cu volumul al treilea!

Way of The Barefooot ZOMBIE (Tomes of the Dead) by Jasper Bark

Descriere:
Tomes of the Dead este una dintre cele mai bune colecții de cărți de groază, unde ochii ieșiți din orbite, mațele sfârtecate, zombie ce bântuie, se împletesc cu teroarea, frica ce-ți intră-n oase și urletul de dinaintea morții. Fiecare carte va explora genul zombie prin noi și antrenante moduri. Însoțiți-ne în aceste lumi ale morții, și nu uitați să vă lăsați sănătatea mintală la intrare!

Pe o insulă din Caraibe Papa Doc a reinventat zombie-ul ca un model de urmat pentru cei bogaţi. Elita vine pe St. Ignatius pentru a studia „Calea Zombie-ului desculţ” şi a interacţiona cu morţii vii în scopul de a-şi elibera zombie-ul din interior. În acel moment, nimic nu îi va mai putea opri din a face prăpăd pe pieţe. Dar planurile lui Papa Doc o iau razna când pe insulă se infiltrează echipe sub acoperire şi o preoteasă haimana.

Description:
Tomes of The Dead is a collection of some of the very best eyeball popping, gut munching, zombie fiction around, groaning with horror and excitement. Each book will explore the zombie genre in new and thrilling ways. Join us in these worlds of the dead and remember to leave your sanity by the door!

On a Caribbean island Doc Papa has reinvented the zombie as a role-model for the rich. The elite come to St. Ignatius to study the Way of the Barefoot Zombie and interact with the undead in order to free their own inner zombies. Then nothing will stop them making a killing on the markets. However, Doc Papa's plans go awry when the island is infiltrated by undercover operatives and a rogue priestess.

Sunday, October 28, 2012

Castigator Concurs Sfantul Dumitru

Castigatoarea  Concursului de Sfantul Dumitru este:

Iancu Maria-Andreea 
aka shosetzua96
Nu uita sa ne trimiti adresa completa in 3 zile!
Felicitari!

Review and Giveaway (INTERNATIONAL) The Shadow Reader by Sandy Williams


Because the long awaited Book 2 of the series was just published, I thought it’s time to tell you something about the first one: The Shadow Reader.

In short, The Shadow Reader is a book of 5 stars (maximum on most sites and blogs for books). It’s that kind of book you can not put down. It has rhythm, thrill, relationships and romance. Here comes the problem! We have a trio, but a special one. Many have criticized the 'old' relationship as unrealistic, blaming the heroine to be (at least) naive and / or a little masochistic. I disagree and I know people who have been through similar situations. The only explanation that I find is those who argue that, certainly they not ever truly loved. Can be convinced that they did, but they are wrong. In addition, as you'll see, the relationship with Kyol carries many nuances and each of them, consciously or not, leave their mark on our McKenzie.
 "I'll talk to Atroth, McKenzie. If you'll forgive me, if you still want me, I'll talk to him. I'll convince you and I Should Be Him together. "Really? I want to ask, but i can not form the question. This is what I've always wanted, I've been clinging to the hope for a decade, and now, I'm terrified I Might Be trapped in a dream. 
Usually I choose my favorite at the first pages and I do not really care what happens with the one who will lose. So it was with Adrian for example, I was totally pro Dimitri (from Vampire Academy), and although I understand Adrian, I didn’t wanted to be the one that Rose will choose and didn’t bother me too much that he was ... inconsolable. (Sorry Team Adrian, but see? All for the best, now he has his own series ... well Sydney has, but with him).

With the two rivals from The Shadow Reader it was not the case. Yes, I want that McKenzie to be with Aren, but I do think that it wouldn’t bother me too much if she’ll to stay with Kyol. As I read I became more convinced that the mainly reason for the bad relationship between he and McKenzie was not some kind of male cowardice or lapse. On the contrary!

The author has developed very well the relationship between the three of them. McKenzie’s decisions were some very good in that crisis she was in, situations of those nature where you do not really have anything to rely on - any pro has a versus - where there are no rules that can be applied, there is no precedent. I have nothing to reproach to her. I support her in everything she decides, no matter who she’ll choose.
Is not this so freaking fantastic? I've spent ten years searching for someone to fill the spot in my heart Meant for Kyol, and when i finally find a contender, he's an enemy and he's fae.
Both Aren and Kyol have their own strengths and weaknesses, and one of them had more time to make mistakes - if you’ll find that there are mistakes. It’s sure that the problem is not easy to solve.
Some would like to pity Kyol and they can’t. I feel sorry for all of them. It's a book where you want to find a solution that would make everyone happy and, for the moment, it’s not possible. It seems that the things will be more complicated in Book 2 and reader's feelings will be changing a lot many times. But nothing is certain...
It's supposed to be the last kiss, and if we were both human or both fae, It Might have Been, But the moment Before we separated, chaos lusters explode through me. The jerk of HIS body, HIS sudden inhalation, tells me he feels Them, too, and INSTEAD of moving apart, we move closer. So much closer.
The Shadow Reader has also the quality that is not lost in a certain romance. The love story is combined with moments of pure action. War, with its battles, horrors, losses and victories is always present. When you think it's quiet, you get a scene that immediately awakens you from your romantic dreams. Characters who have become dear to you will suffer. However, the book doesn’t become a action one. Sandy Williams found a very well balance between romance and action.

There is so much to say ... Secondary characters are treated with the same care as the main ones and you’ll get to love them or hate them. The story of McKenzie, Kyol and Aren is not only romance or the only romance where there is suffering. You get unexpected twists of situations, power struggles, decisions about which everyone has his own opinion, even a pinch of humor.
My eyes shoot open when Kyol grabs my arm. Aren holds on a moment more, his lips and hands lingering as if this is his last breath. As if this is the only breath in his life that has ever mattered. Then he locks eyes with the sword-master.
“McKenzie.” He kisses my lips again briefly, then again, lingering. “I’ll be waiting at the crossroads. I promise.”
I could talk about the book quite some time, but I risk revealing too much. Instead, I'll do something else. Give you a chance to win the Book 1 of the series. You already know what to do!

ROMANA 
Pentru că abia a fost publicat mult aşteptatul volum 2 al seriei, mi-am zis să vă spun câte ceva despre primul: The Shadow Reader.

Pe scurt, The Shadow Reader e o carte de 5 stele (maximum pe majoritatea site-urilor şi blogurilor destinate cărților). Face parte din genul acela de cărți pe care nu o poți pune jos.

Are ritm, are tensiune, are relații şi romantism. Aici intervine problema! Avem un trio, dar unul special. Mulți au criticat relația “veche” ca fiind nerealistă, învinuind eroina de (cel puțin) naivitate şi/sau ceva masochism. Nu sunt de acord şi ştiu persoane care au trecut prin situații similare. Singura explicație pe care o găsesc este aceea că cei ce susțin asta, cu siguranță nu au iubit niciodată cu adevărat. Pot fi convinşi că au făcut-o, dar se înşeală. În plus, aşa cum o să vedeți (credeați că de data asta o să vă spun?), relația cu Kyol poartă mult mai multe nuanțe şi fiecare în parte, conştient sau nu, îşi lasă amprenta pe a noastră McKenzie.
 “I’ll talk to Atroth, McKenzie. If you’ll forgive me, if you still want me, I’ll talk to him. I’ll convince him you and I should be together.” Really? I want to ask, but I can’t form the question. This is what I’ve always wanted, the hope I’ve been clinging to for a decade, and now, I’m terrified I might be trapped in a dream. 
De regulă îmi aleg din prima preferatul (însă se pare că ce am citit în ultimul timp vrea să-mi strice acest bun obicei) şi abia îmi pasă ce se întâmplă cu cel care - bineînțeles - va pierde. Aşa a fost şi cu Adrian de exemplu; am fost total pro Dimitri, şi deşi l-am înțeles pe Adrian, nu am vrut să fie alesul lui Rose şi nu m-a deranjat prea tare că a rămas... neconsolat. (Scuze echipă Adrian dar vedeți? Tot răul spre bine, acum are propria lui serie... mă rog Sydney, dar e cu el)

Cu cei doi rivali din The Shadow Reader nu a fost aşa. Da, aş vrea să rămână cu Aren dar nu cred că m-ar deranja să rămână şi cu Kyol. Pe măsură ce citeam m-am convins că nu din laşitate sau alte delăsări masculine nu a făcut nimic pentru relația sa cu McKenzie. Dimpotrivă!

Autoarea a dezvoltat foarte bine relația dintre cei trei. Deciziile pe care i le-a dat lui McKenzie au fost unele foarte bune în situațiile de criză în care aceasta se afla, situații de natura acelora în care în care nu prea ai nimic obiectiv pe care să te bazezi – orice pro are un contra - , în care nu există reguli ce pot fi aplicate, nu există precedente. Nu am nimic să-i reproşez. O susțin în tot ce decide, indiferent pe cine va alege (din nou, credeați că vă spun pe cine??).
 Isn’t this so freaking fantastic? I’ve spent ten years searching for someone to fill the spot in my heart meant for Kyol, and when I finally find a contender, he’s an enemy and he’s fae.
Atât Aren cât şi Kyol au calitățile şi defectele lor, iar unul a avut mai mult timp la dispoziție să greşească – dacă le veți considera greşeli. Sigur nu e o problemă uşor de rezolvat.
Unora ar vrea să le fie milă de Kyol şi nu prea pot. Mie mi-e milă de toți. E o carte în care vrei să se găsească o soluție care să-i facă pe toți fericiți şi, deocamdată, nu se poate. Se pare însă că apele vor deveni mult mai învolburate în volumul 2 şi părerile cititorului se vor putea schimba. Dar nimic nu e sigur...
 It’s supposed to be a last kiss, and if we were both human or both fae, it might have been, but the moment before we separate, chaos lusters explode through me. The jerk of his body, his sudden inhalation, tells me he feels them, too, and instead of moving apart, we move closer. So much closer.
The Shadow Reader are şi calitatea că nu se pierde într-un romance oarecare. Povestea de dragoste este fericit îmbinată cu momente de pură acțiune. Războiul, cu luptele, ororile, pierderile şi victoriile lui e prezent mereu. Când crezi că e linişte ai parte de o scenă ce te trezeşte imediat din visurile romantice. Personaje care ți-au devenit dragi au de suferit. Totuşi nu devine o carte de acțiune. Sandy Williams a echilibrat bine balanța.

Sunt atât de multe de spus... Personajele secundare sunt tratate cu aceeaşi atenție ca cele principale, ajungi să le îndrăgeşti sau să te dezguste, dar nu-ți pot fi indiferente. Povestea celor trei nu e singura poveste de dragoste şi nici singura poveste de dragoste în care există suferință. Ai parte de neprevăzut, de întorsături de situații, luptă pentru putere, decizii cu privire la care fiecare are propria lui părere, chiar şi de un praf de umor.
My eyes shoot open when Kyol grabs my arm. Aren holds on a moment more, his lips and hands lingering as if this is his last breath. As if this is the only breath in his life that has ever mattered. Then he locks eyes with the sword-master.
“McKenzie.” He kisses my lips again briefly, then again, lingering. “I’ll be waiting at the crossroads. I promise.”

Aş putea să discut despre carte destul de mult timp, dar riscul de a vă dezvălui prea multe e mare. În schimb, voi face altceva. Vă dau ocazia de a câştiga volumul 1 al seriei. Ştiți deja ce trebuie să faceți! 


The contest it's INTERNATIONAL  as long as The Book Depository ships to you. To enter, please fill in the raffle below.
SUCCES! GOOD LUCK!

Cartile mele



Intotdeauna mi-am dorit sa pot citi o carte in limba in care a fost scrisa pentru ca mi se pare ca astfel sunt mult mai aproape de ceea ce a vrut autorul sa transmita. Cum insa sunt un antitalent la invatarea limbilor straine (spre deosebire de sor-mea si GZM care sunt niste monstri si invata si pot folosi o limba straina in maxim o saptamana daca isi propun asta - demonstrat) trebuie sa ma rezum la limba romana (noroc ca e una dintre cele mai frumoase si bogate) si engleza (foarte frumoasa mai ales daca nu te blochezi in vocabularul si obiceiurile "cotidiene"). 



Nu va spun care, dar dintre toate aceste carti avem unele si pentru voi.

Saturday, October 27, 2012

Castigator Moarte la rascruce de Dale Furutani

Pentru a afla cine este persoana castigatoare dati click pe coloana din dreapta pe poza cartii sau duceti-va la postare.

Trei zile pentru comunicarea numelui si adresa completa pe adresa blogului (v pagina Contact).

FELICITARI!

Music Time

The Day That Never Comes

Review Dying Days - Dying Days 2 by Armand Rosamilia

Another zombie story? Yes, I do not give up! But this it’s a real one, without nonsense, and other pathetic innovations and other fancies. A traditional story that throws you directly into the action without wasting time with all kinds of introductions, descriptions and explanations of misfortune that has befallen humanity.

It's about Dying Days and Dying Days 2 by Armand Rosamilia. I think we can talk about both because they are labeled as novella , so no bigger than a story, but with the characteristics of a novel. It is a indie work (no need to use plural), but do not be fooled, it is very good one.

Main heroine (yes, a woman again, see how much we appreciate you girls?), Darlene Bobitch is a tough woman who knows to take care of herself in a devastated world full of dangers. You will say that we have the same issue as Resident Evil. It’s not the same, she is a believable character, well developed, more humane and without any exaggeration. The narrative is smooth, descriptions are visual, even cinematic. The characters are well defined and their interaction takes place in a natural way, as the story and situations to succeed smoothly without bridges of all kinds, forced or unnecessary explanations. The author leads with dexterity the events, everything is gradually develop without losing the control of the story.

Creatures are everywhere, but the author is based more on human relationships, and this is very well because the human factor is decisive one in the running of the action both in good and in bad way. Do not expect a story where the undead will come in waves (relax, they are present, very present in some moments), but it will not be a stupid slaughter with human remains and blood or zombies’ to be splashed in all directions. But even in this horrible situation of a dying world, there are enough idiots and bastards who do all kinds of shit, misdeeds and mess the last remnants of society. Daily survival, the pale attempt to restore the normality existed before the disaster, restoring confidence in others, these are coordinates in which the central characters evolve.

Extreme violence, sexual situations ... words you'll find in presentation, but do not go thinking too far. Of course, you’ll find violence, what the hell it’s a zombie story, sex is nothing exaggerated, but still it’s a book that is mainly for adults.

Armand Rosamilia give a new perspective to the zombie genre without eliminating the traditional tracks, but does not fall into clichés, he eliminates the useless ballast and give us a lively, fresh and exciting story.

The way the book was created allows all sorts of continuation or developments of the main line story.

The author has written a prequel to Dying Days, which is titled Darlene Bobich-Zombie Killer (which I expect it, I'll tell you about it) and he promises a sequel in 2013. Armand Rosamilia is a writer that has proven his talent, an author who deserves to be watch.

If you want a zombie story that will not bore you and not gross you in the same time, then that's it, read it with confidence.

Happy reading!

ROMANA
Încă o povestire cu zombie? Da, nu mă las. Dar e una adevărată, fără prostii, fițe și alte inovații scremute. O poveste tradițională ce vă va arunca direct în acțiune fără a mai pierde timpul cu tot felul de introduceri, descrieri și explicații ale năpastei ce s-a abătut asupra umanității.
Este vorba despre Dying Days și Dying Days 2 de Armand Rosamilia. Cred că putem vorbi despre amândouă pentru că sunt catalogate ca fiind novella, deci nu mai mari decât o povestire, dar totuși cu caracteristicile unui roman și nu ar avea rost să batem câmpii de pomană. Este o lucrare (nu e nevoie să folosim pluralul) indie, însă nu vă lăsați înșelați, este foarte bună.
Eroina principală (da, tot femeie, vedeți ce mult vă apreciem fetelor?), Darlene Bobitch, este o femeie dintr-o bucată ce știe să-și poarte de grijă într-o lume devastată și plină de pericole. O să spuneți că avem același subiect ca în Resident Evil. Nu este așa, personajul de aici este credibil, bine dezvoltat, mai uman și fără exagerări. Narațiunea este fluentă, descrierile sunt vizuale, chiar cinematografice. Personajele sunt bine conturate, iar interacțiunea lor are loc într-un mod natural, la fel cum și situațiile din povestire se succed cursiv, fără punți de legătură forțate sau tot felul de explicații inutile. Autorul conduce cu dexteritate desfășurarea evenimentelor, totul este bine gradat, fără a pierde din mână controlul povestirii.
Creaturile sunt prezente peste tot, dar autorul se bazează mai mult pe relațiile dintre oameni, și bine face, căci tot factorul uman este decisiv în desfășurarea acțiunii atât în bine, cât și în rău. Nu vă așteptați la o poveste unde morții vii vor veni în valuri (sunt și ei destul de prezenți, chiar foarte prezenți în unele momente, stați liniștiți), însă nu va fi un măcel stupid în care sângele și resturile umane sau de zombie să fie împroșcate în toate direcțiile. Dar chiar și în situația asta îngrozitoare a unei lumi muribunde, se găsesc destui idioți și nenorociți care să facă tot felul de tâmpenii, nelegiuiri și să dea peste cap ultimele rămășițe ale societății pierdute. Supraviețuirea de zi cu zi, încercarea palidă de a reface normalitatea de dinainte de catastrofă, recâștigarea încrederii în semeni, acestea sunt coordonatele sub care evoluează personajele centrale ale cărții.
Violență extremă, situații sexuale... cuvinte pe care le veți găsi în prezentare, dar nu vă duceți cu gândul prea departe. Bineînțeles că violență o să găsiți, ce naiba, doar este o poveste cu zombie, cu sexul nu este nimic exagerat, însă este o carte care se adresează în special adulților.
Armand Rosamilia aduce un suflu nou stilului zombie, fără a elimina anumite lucruri clasice, însă nu cade în clișee, elimină balastul inutil și ne prezintă o lucrare vie, proaspătă și antrenantă.
Modul în care a fost creată cartea permite tot felul de continuări sau ramificații ale liniei principale a povestirii. Autorul a scris un prequel la Dying Days care se intitulează Darlene Bobich-Zombie Killer (pe care o aștept, o să vă spun și despre ea) și ne promite o continuare în 2013. Armand Rosamilia este un scriitor ce și-a dovedit talentul, un autor pe care merită să-l urmăriți.
Dacă vreți o poveste cu zombie care să nu vă plictisească, dar și să nu vă scârbească, atunci asta e, citiți-o cu încredere.
Lectură plăcută!

Week-end Reads

Pentru ca am fost tag-uiti de Oanaaa, multumim, intram si noi in jocul Friday Reads.

GZM vrea sa termine de citit Trust a lui David Moody (foto dreapta):

Eu, dupa o saptamana grea, vreau sa-mi incarc bateriile cu Sun God Seeks... Surrogate? de Mimi Jean Pamfiloff (foto dreapta) :

If I Should Die Before I Wake: An Anthology

Descriere:

V-ați întrebat vreodată dacă coşmarurile sunt reale, dacă poveştiile de groază sunt adevărate sau dacă miturile… nu sunt chiar mituri? Refugiați-vă într-o lume a necunoscutului unde speranțele îşi întâlnesc limitele şi visele nu sunt nimic altceva decât o iluzie a minții. Când nimeni nu-i acasă… creaturile joacă pe masă.

Autori: Rhian Parry, Jana Boskey, Brittany Hiester, Melissa Somoza, Christina Worrell, Nadege Richards, Jennivie Wirries, Ashley O'Donnell, and Cody Jonathan Godown.

* Toate profiturile acestui titlu vor fi donate Programului Pijama, o organizație care achiziționează cărți şi pijamale copiilor care aşteaptă să fie adoptați.

Description:
Ever wonder if those nightmares are real, if the scary stories are true, or if the myths...aren't really myths? Escape into the world of the unknown where expectations meet limitations and dreams are nothing but an illusion of the mind. When no one is home...the creatures come out to play.
Authors: Rhian Parry, Jana Boskey, Brittany Hiester, Melissa Somoza, Christina Worrell, Nadege Richards, Jennivie Wirries, Ashley O'Donnell, and Cody Jonathan Godown

*All proceeds from this title are donated to the Pajama Program, an organization that provides books and pajamas to children awaiting their adoption.

Friday, October 26, 2012

INTERNATIONAL GIVEAWAY HALLOWEEN 4



Halloween e aproape. Încununăm sărbătoarea cu un concurs international.
Câştigătorul îşi va putea alege orice carte în valoare de maxim 13 Euro (sau echivalent dolari) de pe Book Depository sau Fishpound, atâta timp cât se afla in raza lor de livrare.

SUCCES!
 
The Halloween is almost here. We want to crowned it with an international giveaway.
The winner will be able to choose any book he/she wants up to 13 Euro (or equivalent U.S. dollars) from Te Book Depository, as long as he is in their delivery range.
To enter, please fill in the raffle below.

SUCCESS!

a Rafflecopter giveaway

Castigator Vrajitoare

Ca intotdeauna greu de ales, dar am reusit pana la urma!
Castigatoarea (baietii au bagat capul in nisip) este:

CRISTINA
23 octombrie 2012, 09:17

(Am pus si reperele comentariului pentru ca sunteti mai multe Cristine)
Cristina, ai castigat:
Ai trei zile pentru a ne trimite numele si adresa completa (email: mythicalbooks@ymail.com).
FELICITARI!

Concurs Sf. Dumitru

Pentru ca azi sarbatorim un Dimitrie si un Dumitru (si un Dimitri, dar nu i-am spus lui GZM), am zis sa avem un concurs rapid. Va puteti inscrie azi si maine (Sf Dumitru cel Nou de la Basarabi) lasand un comentariu cu numele vostru si numele GFC cu care urmariti Mythical Books.

Succes!

Descriere:
Aflata in vizita la bunica ei, Tanya descopera un mister. In urma cu 50 de ani, o fata a disparut in padurile din apropiere o fata despre care bunica Tanyei nu doreste sa vorbeasca. Fabian, fiul administratorului de pe domeniu, este macinat de aceasta disparitie. Bunicul sau a fost ultima persoana care a vazut-o pe fata in viata, fiind nevoit sa traiasca sub povara acestei banuieli. Impreuna, Tanya si Fabian decid sa descopere adevarul. Dar Tanya are si ea secretul ei: poate sa vada zane. Oare asta o va ajuta sa dezlege misterul ? In curand, se vor afla in fata unei primejdii teribile - istoria sinistra a conacului bunicii se va repeta cumva ?
Aaaa!Puteti ghici la ce Dimitri ma refer????

La Multi Ani, de Sfântul Dumitru!


Tradiții şi obiceiuri de Sfântul Dumitru

În credința populară, anul este împărțit în vară şi iarna. Dacă Sfântul Gheorghe încuie iarna şi înfrunzeşte întreaga natură, Sfântul Dumitru desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele. Există credința că în această zi, căldura intră în pământ şi gerul începe a-şi arăta colții.
În Ajunul sărbătorii Sfântului Dimitrie, se aprind focuri, peste care sar copii pentru a fi sănătoşi tot anul. Focul are şi menirea de a alunga fiarele şi de a încălzi morții. După ce focul este stins, țăranii aruncă un cărbune în grădină, ca aceasta să primească putere de a rodi.

Sfântul Dumitru este considerat şi patronul păstorilor. Este ziua în care ciobanii află cum va fi iarna. Aceştia îşi aşează cojocul în mijlocul oilor şi aşteaptă să vadă ce oaie se va aşeza pe el. Dacă se va culca o oaie neagră, iarna va fi bună, iar dacă se va culca o oaie albă, iarna va fi aspră. Un alt mod de a afla cum va fi iarna, este să urmăreşti mersul oilor în dimineața sărbătorii Sfântului Dumitru. Dacă dimineața se va trezi întai o oaie albă şi va pleca înspre sud, iarna va fi grea; dacă se va trezi o oaie neagra şi va pleca spre nord, iarna va fi uşoară.
Ziua Sfântului Dumitru era şi o zi a soroacelor, se terminau învoielile încheiate între stăpânii oilor şi ciobani la San-George, de unde şi zicerea că "la San-George se încaieră cainii, iar la Samedru se sfădesc stăpânii".
De Sfântul Dumitru se tocmesc servitorii pentru diverse treburi şi se strică stanele. Țăranii tund coama cailor pană la trei ani, ca să aibă păr frumos.

În anumite zone, țăranii îl cinstesc pe Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de mir, ca fiind cel ce a dat oamenilor vinul, folosit la Sfanta Împărtăşanie.

Alte credințe în ziua Sfântului Dumitru:

- dacă de Sfântul Dumitru este vreme aspră, iarna va fi buna, iar de va fi vreme bună, toamna va fi lungă şi frumoasă;
- nu se piaptană, că-i primejdios de lupi;
- dacă luna va fi plină şi cerul acoperit de nori, iarna va fi aspră, cu zăpezi grele;
- se face pomană grau fiert cu unt, lapte sau brânză.
(sursa: CrestinOrtodox.ro)

În legendele populare româneşti, Samedru este asemănat cu Făt - Frumos. Samedru este văzut ca un om simplu, crescător de animale.
În ajun de Sf. Dumitru, la sate se aprind focuri mari (focurile lui Samedru). Pentru aprinderea focului trebuie ales un brad verde. Acesta va fi ales cu câteva zile înainte de cete de copii însotite de câțiva tineri. Pe înserat tot copiii sunt cei care aprind focul în prezența întregii suflări a satului. Dacă tinerii reuşesc să sară peste foc, înseamnă că se vor căsători în anul ce urmează, iar copiii vor fi sănătoşi. Cei vârstnici vor lua din focul aproape stins un tăciune pe care îl vor arunca în livadă pentru ca aceasta să fie roditoare anul viitor. Atunci femeile oferă participanților fructe de toamnă şi colaci.

- dacă în grădină a rămas o floare ce nu s-a ofilit, aceasta nu trebuie ruptă, ci lăsată acolo spre mângâierea sufletelor celor morți;
- în ziua de Samedru încep să fiarbă vinurile şi se mută pomii tineri în livadă;
- in Oltenia, daca tii aceasta sarbatoare conform obiceiurilor, se spune ca lupii nu iti vor manca vitele;
- în popor se spune că dacă până în această zi nu ți-ai plătit datoriile, le vei da înapoi dublu;
- în Bucovina cine seamană usturoiul după Samedru va avea parte în anul următor numai de pagubă.

Thursday, October 25, 2012

Black Dagger Brotherhood in Romania

Se pare ca asteptarea celor deja prea nerabdatori care pandeau aparitia unei serii de succes "afara" se apropie de sfarsit.
Pe blogul LEDA a aparut prezentarea primului volum din seria Black Dagger Brotherhood: Dark Lover, in traducere Nopti de patima. Atentie! Nu e pentru cei mai tineri!


Prezentarea LEDA:

NOPŢI DE PATIMĂ, primul roman din seria FRĂŢIA PUMNALULUI NEGRU de J.R. Ward
Bestseller New York Times

Un vampir sexy şi tulburător întâlneşte o femeie curajoasă şi pasională. Suflete-pereche?

La adăpostul nopţilor din Caldwell, New York, se duce un război pe viaţă şi pe moarte între vampiri şi exterminatori. Populaţia civilă de vampiri, ameninţată de atacurile asasinilor fără inimă, este apărată de şase războinici care se luptă pentru supravieţuirea rasei lor formând temuta şi misterioasa Frăţie a Pumnalului Negru.

Dar niciunul dintre ei nu inspiră atâta teroare şi admiraţie printre duşmani ca Wrath, conducătorul lor, ultimul vampir pursânge de pe Pământ.

Atunci când unul dintre cei mai redutabili luptători este ucis, lui Wrath îi revine sarcina de a o iniţia pe fiica acestuia, jumătate vampir, jumătate om, în lumea tainică şi înfiorătoare a morţilor vii. Beth Randall se trezeşte astfel fără apărare în faţa necunoscutului senzual şi periculos care o vizitează într-o noapte cu ochii acoperiţi de umbre. Dar, curând, tânăra descoperă că atingerile lui stârnesc în ea senzaţii care întrec orice închipuire, dar şi o foame care ameninţă să îi devoreze pe amândoi…

„Un roman uluitor, care creează dependenţă din prima clipă. Această carte este un vârtej nebun de personaje captivante, dar şi o seducătoare poveste erotică. Am fost pe de-a-ntregul cucerită de Frăţia Pumnalului Negru. Dragi iubitori de romane dark fantasy, este tot ce aţi visat!” – Lynn Viehl, autoarea romanului If Angels Burn
„J.R.Ward a creat două personaje absolut minunate, un vampir sexy şi tulburător, chinuit de dureri sufleteşti, şi o femeie curajoasă, pasională, care se dovedeşte a fi sufletul lui pereche. Un adevărat regal pentru fanii poveştilor de dragoste! ” – Nicole Jordan, autoarea romanului Wicked Fantasy, bestseller New York Times
J.R. WARD, bine-cunoscută scriitoare americană de romance paranormal, este autoarea care conduce detaşat în clasamentul celor mai bine vândute cărţi de vampiri din lume, seria Frăţia Pumnalului Negru devenind în scurt timp de la apariţie bestseller New York Times. Este de asemenea câştigătoarea celebrului premiu RITA, acordat de Romance Writers of America. A absolvit Colegiul Smith, având o dublă specializare în istorie şi istoria artei medievale, precum şi Facultatea de Drept din Albany. Îşi aminteşte cu drag de perioada studiilor, mai ales de zilele petrecute în sălile întunecate ale bibliotecii, privind diapozitive cu tablouri vechi sau relicvarii. Înainte de a se dedica complet scrisului, a lucrat în domeniul medical în Boston, ocupând ani la rând un post de conducere în cadrul unuia dintre cele mai renumite centre medicale universitare din Statele Unite. Este atât de pasionată de scris, încât fericirea pentru ea înseamnă să stea toată ziua în faţa calculatorului şi să lucreze, în compania câinelui şi a războinicilor Frăţiei, bineînţeles.

Recenzie Dispozitive infernale 02 - Printul mecanic - de Cassandra Clare

...dacă nimănui din lumea întreagă nu-i pasă de tine, oare chiar exişti?

În lumea magică a Londrei Victoriene, Tessa Gray şi-a şăsit În Sfârşit Locul, Alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.

Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată. Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.
Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?
În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase, Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.

Parerea mea

Minciunile şi secretele, Tessa, sunt ca un cancer pentru suflet. Vor roade tot ceea ce este bun şi vor lăsa doar distrugere în urma lor.  
E adevărat că nu se discută gusturile, dar ar trebui să fie destul de ciudate gusturile cuiva ca să nu-i placă Prințul Mecanic (glumesc... oarecum).

Viața personajelor în lumea victoriană, între fum de cărbune şi magie, continuă măcinate de sentimente, ambiții, năzuințe. Există dragoste, există ură, există dragoste de putere, trădare şi devotament, regrete, neîndurare, răzbunare, inteligență şi naivitate, realitate şi fantastic, iar Cassandra Clare le-a îmbinat pe toate admirabil.
Nu-ți pot spune dacă te-am iubit din prima clipă în care te-am văzut sau dacă a fost a doua, sau a treia, sau a patra. Însă îmi amintesc de prima clipă în care te-am văzut venind spre mine şi mi-am dat seama că, într-un fel, întreaga lume părea să se evapore când eram cu tine.
Avem mai mult de o singură poveste de dragoste deşi atenția este concentrată pe planul Will-Tessa-Jem Poveştile sunt diferite, dar duc la o (singură) concluzie pe care sper s-o descoperiți (căutați indiciul printre citate).
Atât planul Will-Tessa-Jem cât şi axele Will-Tessa/ Tessa-Jem/ Will-Jem sunt credibile şi probabil unii veți avea curajul să recunoaşteți față de voi înşivă că deja ați trecut printr-o asemenea experiență chiar dacă nu la aceleaşi „cote”.
 Will a fost mereu luceafărul, cel care atrăgea atenția – dar Jem este o flacără constantă, cinstit şi neşovăitor. V-ar putea face fericită.
În mod clar e una dintre cărțile care vă vor obliga să aderați la o echipă, şi vă va fi destul de greu să alegeți: Will sau Jem. Deja veți începe să scormoniți soluții pentru viitorul volum şi cu ocazia asta, poate, veți afla unele lucruri despre voi pe care nu le credeați posibile.
 - Încă nu i-ați frânt inima, nu-i aşa?
- Nu, zise Tessa.
Mi-am frânt-o pe-a mea în două, îşi zise. Nu i-am frânt-o deloc.
Personajele si relatiile dintre ele reprezintă punctul de interes al Prințului mecanic. Relatiile  se dezvoltă pe fondul acțiunii din Îngerul mecanic care continuă în mod natural şi care are cursul unui râu de munte: praguri, cascade, coturi unde nu te aştepți, întoarceri din drum şi un final care vă lasă mai nerăbdători decât ați fost la sfârşitul Îngerului.
Nu e nimic altceva decât bunătate. Faptul că te-a lovit aseară denotă doar că eşti capabil să-i înnebuneşti chiar şi pe sfinți. 
Dacă tot există vorba aia că speranța moare ultima, poate Leda reuşeşte aceeaşi perfomanță de a publica volumul trei la fel de repede ca pe acesta (față de ediția din străinatate)
-Ah, spuse o voce din cadrul uşii, aveți întâlnirea anuală „toată lumea crede că Will e un lunatec”, nu-i aşa?
- E bianuală, spuse Jem. Şi nu, nu e una dintre acelea.
- Ai şaptesprezece ani, spuse Magnus. Nu poți avea o viață ruinată când de-abia ai trăit câțiva ani.

Warm Bodies - Film si Carte

Pentru ca tot v-am intrebat despre ce zombie preferati, iubareti sau distrugatori, mi-am adus aminte de ecranizarea cartii Warm Bodies de Isaac Marion.

Se pare ca s-a stabilit data lansarii filmului in februarie 2013. Nu mai e mult si pana atunci poate citim cartea! 

Deja se fac comparatii intre Twilight si Warm Bodies (puteti da o cautare pe YouTube), de aceea poate parea un must read! Ca sa putem critica in cunostinta de cauza, nu-i asa? :D
Oricum, filmul se bucura de participarea lui John Malkovich, un actor care-mi place foarte mult si pentru personajele lui care ma scot din sarite!!! Mda, imi place, dar nu-l suport!

Teresa Palmer mi-a placut atat in Ucenicul Vrajitorului (cu Cage), cat si in Eu sunt numarul 4. Nu cred ca am mai vazut alte filme cu ea, dar o sa indrept situatia. Pe Dave Franco (banui ca el e zombie cel iubaret) nu-l prea stiu, dar din nou, asta nu e reprezentativ pentru calitatile lui actoricesti, oricum pare dragutel... pentru un iubaret... un zombie iubaret...:D :D


Cartea este prezentata ca fiind povestea unui zombie care vrea ceva mai mult de la viata??? si ajunge sa se indragosteasca. Fara memorie, fara identitate sau puls, iubaretul nostru are vise. Nu-i place sa ucida, ci sa asculte Frank Sinatra fiind astfel diferit fata de "tovarasii" lui.
E recomandata ca fiind amuzanta, emotionanta si inspaimantatoare.

Curiosi?