Pages

Friday, November 30, 2012

Concurs Sfantul Andrei

Pentru ca (WOW!) am vazut ca suntem inconjurati de o gramada de Andree (nu va specificam pentru ca ne este frica sa nu pierdem pe cineva) si Andrei (La multi ani domnule Buriac!) ne-am zis sa dam o minipetrecere = miniconcurs.

Ca sa aveti timp (intre petrecerile reale) sa participati, inscrierile vor fi posibile pana duminica 2 decembrie, ora 21:00.

Cum petrecerea se face intre prieteni, pentru a participa trebuie sa fiti inscrisi GFC pe Mythical Books.

Comentariul de inscriere trebuie sa contina o urare (hazlie, serioasa - voi decideti) pentru "Andrei" (si/sau, dupa cum simtiti si vreti, si de 1 Decembrie), numele vostru si numele GFC. Vom trage la sorti castigatorul.

Premiul este:

Descriere Leda
Cea mai bună carte pentru tineri a anului 2011 în topurile The Times şi Quille & Quire
CELE MAI BUNE INTENŢII
POT DA NAŞTERE
CELOR MAI ÎNTUNECATE OBSESII
Viktor şi fratele lui geamăn, Konrad, au explorat toate coridoarele secrete şi camerele tainice din somptuosul lor castel Frankenstein. Cu excepţia uneia.
Biblioteca Întunecată adăposteşte tomuri străvechi, misterioase, scrise în limbi ciudate şi pline de cunoştinţe interzise. Tatăl lor îi obligă să promită că nu vor vizita niciodată biblioteca, însă în clipa în care Konrad cade grav bolnav, Viktor înţelege că trebuie să descopere cartea ce conţine reţeta pentru legendarul Elixir al Vieţii.
Elixirul necesită doar trei ingrediente. Dar astre nefaste, o alchimie periculoasă şi un triunghi amoros nefericit pun în pericol, la fiecare pas, reuşita strădaniilor lui. Viktor ştie că nu poate să dea greş. Însă sorţii săi de izbândă depind de cât de departe poate împinge graniţele naturii, ale ştiinţei şi ale iubirii – şi cât de mult este dispus să sacrifice!

SUCCES!

La Multi Ani de Sfantul Andrei!

"Sfantul Apostol Andrei este sarbatorit pe data de 30 noiembrie. S-a nascut in Betsaida Galileia, localitate situata pe tarmul Lacului Ghenizaret, in nordul Tarii Sfinte. Din Sfanta Scriptura aflam ca era fratele lui Simon Petru. Amandoi au fost pescari, alaturi de tatal lor. Avand in vedere ca Andrei era evreu, nu stim cu certitudine daca numele Andrei era numele sau real (acesta fiind de origine greceasca). Potrivit cercetatorilor, numele Andrei era destul de prezent printre evrei, inca din perioada sec. II-III d.Hr.

Potrivit traditiei, teologilor si istoricilor,  Sfantul Apostol  Andrei a  fost  primul propovaduitor al Evangheliei la geto-daci. In Istoria bisericeasca, Eusebiu de Cezareea (+ 339/340) afirma: "Sfintii Apostoli ai Mantuitorului, precum si ucenicii lor, s-au imprastiat in toata lumea locuita pe atunci. Dupa traditie, lui Toma i-au cazut sortii sa mearga in Partia, lui Andrei in Scitia, lui Ioan in Asia". Calendarul gotic (sec. al IV-lea) si Martirologiile istorice occidentale (sec. VIII-IX) sustin si ele ipoteza misiunii Sf. Andrei in Scitia. Traditia ca Sfantul Apostol Andrei a predicat la sciti a fost reluata si de scriitori bisericesti. De exemplu, calugarul Epifanie (sec. VIII), in "Viata Sfantului Apostol Andrei", afirma ca intre popoarele evanghelizate de el se numarau si scitii. Sinaxarul Bisericii constantinopolitane mentioneaza ca Andrei "a predicat in Pont, Tracia si Scitia". Dupa un alt izvor, pastrat in acelasi Sinaxar, Sfantul Apostol Andrei ar fi hirotonit ca episcop la Odyssos sau Odessos (Varna de azi), pe ucenicul sau Amplias, pe care Biserica Ortodoxa il praznuieste in fiecare an la 30 octombrie. Probabil este Amplias cel amintit de Sfantul Apostol Pavel in epistola catre Romani (16, 8). Prezenta colindelor, legendelor, obiceiurilor din Dobrogea, inchinate Sfantului Andrei, intaresc credinta ca acesta a vestit Evanghelia lui Hristos in tara noastra.

Pentru romani, numele apostolului Andrei este legat de lupi. Se sustine ca acest nume -  Apostolul Lupilor - deriva din vechea denumire a dacilor, daoi, (lupi), dar si de la simbolul lor - lupul. Lupul era chiar un simbol al sanctuarelor Daciei. Legendele spun ca acest animal a fost alaturi de daci la caderea Sarmizegetusei si ca cel care era capetenia lupilor, l-ar fi vegheat pe Apostolul Andrei prin pustia Dobrogei spre Pestera care i s-a oferit ca adapost.

Pestera in care se crede ca a vietuit Sfantul Apostol Andrei, cat timp a propovaduit pe teritoriul romanesc, se afla la aproximativ 4 km sud-est de localitatea Ion Corvin, judetul Constanta. In actuala biserica din pestera, in pronaos, intr-o nisa, se afla un fel de pat, scobit initial in piatra, despre care traditia spune ca pe el se odihnea apostolul Andrei. In vara anului 1944, Pestera transformata in biserica a fost sfintita de catre Episcopul Tomisului, Chesarie Paunescu. La scurt timp dupa aceasta, trupele rusesti invadatoare au distrus-o. Abia dupa 1990, prin ravna cuviosului monah Nicodim Dinca, biserica a fost refacuta si redata cultului. Astazi, mii de credinciosi vin aici pentru a se ruga pe locul unde a trait Apostolul Andrei.

Sfantul Sinod al Biserici Ortodoxe Romane a hotarat in anul 1995 ca sarbatoarea Sfantului Andrei sa fie insemnata cu cruce rosie in calendarul bisericesc, iar in anul 1997 Sfantul Andrei a fost proclamat "Ocrotitorul Romaniei". Ziua de 30 noiembrie a fost declarata sarbatoare bisericeasca nationala."

sursa: Crestin Ortodox.ro

Thursday, November 29, 2012

Music Time

Daca tot m-ati innebunit cu Twilight si cum nu sunt baiat rau...

Decode

Cine vrea DVD - Luna Noua

Cred ca acum e cea mai buna ocazie pentru a va intreba cine vrea DVD-ul Luna Noua. E Twilight 2 si nu stiu cum m-am trezit cu un exemplar un plus. Vorba aia cu "nu e pentru cine se pregateste..."

Asadar, daca il vreti, puteti lasa un comentariu cu numele si numele GFC, pana duminica 2 decembrie ora 21:00.

Daca o sa fiti mai multi o sa tragem la sorti.

Parerea mea Breaking Dawn Part 2

Pentru că ați ținut morțis să vă spun părerea mea despre ultima parte a seriei Twilight - Breaking Dawn (2), iat-o:

Bun! Să începem! Este important să specific faptul că pentru mine, şi clar nu sunt singura în situația asta, Twilight a devenit o serie aş zice de suflet. Este acea serie căreia, dacă eşti obiectiv, îi găseşti o mulțime de hibe, dar care cumva, ți-a intrat pe sub piele şi pentru asta eşti dispus să treci cu vederea multe. De Twilight (1) am dat cu totul întâmplător şi da, mi-a plăcut trailer-ul. Am căutat filmul, m-am enervat că nu a apărut la noi şi l-am rugat pe un prieten să mi-l aducă. L-am văzut de… n ori. Apoi am cumpărat cărțile şi le-am citit pe nerăsuflate. Twilight şi Academia Vampirilor au fost seriile care m-au aruncat în brațele urban fantasy unde mă răsfăț şi azi.

Toată introducerea asta am făcut-o pentru a sublinia că am cea mai mare toleranță față de seria cinematografică.

Acum să vorbim despre Breaking Dawn (2) şi va fi un pic greu pentru că nu vreau să dau spoilere. Da, teoretic ar trebui să ştiți subiectul, dar după cum ați auzit ceva s-a schimbat. Nu vă speriați, e o nimica toată la cât de modificat a fost primul volum. Dacă ştiți acțiunea o să reacționați cam ca mine…WTF! Noroc că în vreo două secunde mi-a picat fisa şi m-am liniştit. Dacă nu ar fi fost conform “fisei mele”, pregătisem deja nişte cuvinte total nepotrivite pentru a fi redate aici sau aiurea. Gi (fiica mea), necitind cartea încă şi singurele două motive pentru care a venit să vadă filmul fiind lupii şi să o şicaneze pe vară-sa (fan Twilight), a tresărit şi reacționat la scenele “schimbate” probabil cum au plănuit scenariştii.

În afară de asta filmul se păstrează în limitele întregii serii. Putea fi mai bun? Poate. Ne pasă că băieții ni-l desființează? Deloc! Dacă v-au plăcut anterioarele o să vă placă şi acesta. Familia Cullen arată mai bine.

Ce mi-a plăcut cu adevărat au fost noile personaje. Îmi pare rău că nu au schimbat suficient scenariul încât să le folosească mai mult. Toți erau frumoşi şi deosebiți. Au fost una sau două scene în care au fost bine punctate relațiile dintre ei, şi chiar nota de amuzament a picat bine. Sunt unele scene din carte care mi s-ar fi părut mai potrivite, dar la cât de bine au fost noii veniți nu mai contează. Apropos de umor, e o scenă între Jacob şi tatăl Bellei care se vrea hazlie. Vorba nu e că nu e hazlie, ci că genul parcă nu se potriveşte cu restul filmului.

O să râdeți dacă vă spun ce mi-a mai plăcut: GENERICUL! Dap, şi cel de început şi cel de sfârşit.

Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că dacă ați văzut trailerul ați văzut şi cam toate scenele bune.

Dacă credeați că ați scăpat de critica lui GZM, probabil că acum mă veți boscorodi pe mine.

Wednesday, November 28, 2012

Aflati-va ursitul in noaptea Sfantului Andrei

Numele vine de la grecescul Andreas care înseamnă bărbătesc, viteaz.

Pentru că mai tot timpul ne trezim spunând: „ce bine dacă ştiam ieri, ca să pot găsi busuioc” am zis să vă spun azi de unele obiceiuri de Sfântul Andrei cu care să vă aflați ursitul.

Cele mai multe ritualuri sunt dedicate atragerii iubirii. De pildă, prin ascunderea sub pernă a unui fir de busuioc sfinţit, se crede că se obţine în vis imaginea "ursitului".
Pentru "atragerea" acestuia este mult folosită şi metoda "făcutului cu ulcica". La miezul nopţii, singură la gura sobei, tânăra întoarce cu gura în jos o ulcică nouă de lut, iar pe dosul vasului lasă sa pâlpâie trei cărbuni. În timp ce roteşte ulcica uşor, rosteşte o incantaţie menită a suscita o atracţie irezistibilă pentru cel iubit. (Poate găsiți voi incantația sau o înlocuiți cu o concentrație sporită :D)

O altă metodă folosită pentru cunoaşterea viitorului constă în a privi, la miezul nopţii, între două lumânări aprinse, într-un pahar cu apă neîncepută, aşezat pe cenuşă. În centrul paharului este lăsată să cadă o verighetă care a fost deja sfinţită de preot prin cununie religioasă şi se crede că în verighetă apare chipul ursitului, dacă este privită intens cîteva minute. (incercată de mama si cică „reuşită”)
 
Unele tinere mai încearcă să îşi vadă viitorul soţ la miez de noapte. Aşezate complet dezbrăcate între două oglinzi, în cameră întunecoasă, cu câte o lumânare în fiecare mână, încearcă să privească în oglinda din faţă pentru a vedea imagini reflectate din oglinda din spate. Se crede, şi unele persoane chiar au avut această iluzie, că prin faţa ochilor încep să se perinde scene de viaţă, că tînăra îşi vede viitorul soţ sau, în unele cazuri, că i se dezvăluie scene din viitor.
(sursă: Evenimentul regional al Moldovei).

Un alt obicei legat de Sfântul Andrei e „semănarea” unor boabe de grâu care, analizate de Anul Nou, vor arăta cum va fi anul ce vine.
Deci, până acum vă trebuie: busuioc, cărbuni, grâu, două oglinzi şi o verighetă sfințită de popă (probabil o verighetă ce-a trecut prin taina căsătoriei).

Dacă ştiți alte obiceiuri, sunteți invitați să ne spuneți. Poate găsim ceva de premiat.
PS - e vorba de noaptea dintre 29 si 30 noiembrie

Recenzie si Concurs - Ordinul negru de James Rollins

Black Order (Ordinul Negru) de James Rollins, este al treilea volum din seria Sigma Force. Nu am scris decât despre primul volum, Sandstorm (Furtuna de Nisip), însă nu am postat pe acest blog. Era chiar înainte de a-l deschide și Mona mă zăpăcea să scriu ceva despre cărțile citite, dar am uitat de ea după ce am pornit blogul împreună.
La fel ca și în cazul altor serii, subiectul nu trece dintr-un volum în altul, așa că le puteți citi liniștiți pe oricare dintre ele fără a avea teama că ați pierdut ceva. Singurul lucru comun sunt cele câteva personaje principale ce sunt eroii aventurilor.

Ordinul Negru este un roman de aventuri, acțiune, unii mai sofisticați l-ar numi techno-thriller, un adevărat melanj plin de misticism, superstiții, operațiuni speciale, idei despre puritatea rasei și invenții naziste ce pot părea acum fanteziste, dar cine știe, dacă mai dura războiul poate ar fi reușit să producă niște arme revoluționare ce le-ar fi adus din nou inițiativa. Multe dintre invențiile savanților germani care erau cu mult înaintea epocii lor, au fost preluate de către aliați și multe din realizările tehnice, militare sau nu, de după război s-au bazat pe acele cercetări. Și cum multe lucruri ce nu sunt înțelese la vremea lor sunt învăluite în mister, așa este și ideea principală în jurul căruia gravitează acțiunea cărții: ideea că naziștii ar fi lucrat la un aparat ce poate creea anti-gravitație, numit Clopotul. Aceasta ar fi teoria, însă cum v-am spus, secretele dau frâu liber imaginației și găsim în acest roman un dispozitiv ce nu ar fi folosit pentru a produce anti-gravitație, ci o mașinărie ce ar putea acționa la nivel celular, distrugând toată populația Pământului care nu ar avea gene ariene. Visul naziștilor de acum mai bine jumătate de secol ar putea deveni realitate în prezent. După cum v-ați dat seama, ideile scelerate încă au priză la unele persoane, iar noi ne vom trezi prinși din nou într-o cursă contracronometru pentru salvarea omenirii.

Și uite așa acțiunea ne va purta din nou pe patru continente, aventurile se vor ține lanț și vă vor captiva atenția. Cum era de așteptat avem un băiat dur ce nu se dă în laturi de la nimic, Painter Crowe, șeful Sigma Force, dar și un personaj feminin, Lisa Cummings o tânără doctoriță ce se trezește prinsă fără voia ei în vâltoarea evenimentelor. Şi pentru că noul Ordin Negru, născut din negurile vechiului ordin SS, vrea să-și pună labele pe cel mai mare mister din Univers: misterul creației vieții, cei doi sunt hăituiți fără milă de către neonaziști. Salvarea lor se numește echipa Sigma Force, condusă de către comandorul Gray Pierce. El îi va căuta cu o încrâncenare de bulldog peste tot pentru a-i salva și pentru a salva implicit și rasa umană.

Înainte să-mi săriți în cap că ați mai auzit de naziști și în The Dragon Factory a lui Jonathan Maberry, să știți că nici nu seamană și nici nu se adună. Ideile diferă, subiectul e altul, stilul lui Rollins este diferit. Poate chestia cu salvarea lumii să fie aceeași, însă o găsim în atâtea cărți și filme încât nu are rost să ne cramponăm de atâta lucru. O carte de aventuri bine scrisă, cu personaje bine conturate şi variate, ce vă va face plăcere să o citiți. Încercați să puneți mâna pe ea și vă garantez că nu o să vă dezamăgească.

Lectură plăcută!

Castigatoarea e 
Botezatu Paula

a Rafflecopter giveaway

Twelve (The Danilov Quintet #1) by Jasper Kent

(publicată)

Descriere:
Voordalak sunt creaturi mitice, ale căror poveşti au îngrozit generații de copii din Rusia. Dar pentru Căpitanul Aleksei Ivanovich Danilov –copil al unor timpuri mult mai luminate – voordalak este o legendă de mult uitată. Pe de altă parte, în toamna lui 1812, el înfruntă un duşman mult mai tangibil: Marea Armată a lui Napoleon Bonaparte.

Oraşele cad unul după altul în fața francezilor şi se pare că acum doar un miracol îi va opri înainte să ajungă în Moscova. În disperare, Aleksei şi camarazii săi îi cheamă în ajutor pe Oprichniki - un grup de 12 mercenari din cel mai îndepărtat colț al Europei Creştine, ce pretind că pot schimba soarta războiului. Pare o lăudăroşenie stupidă, dar ruşii vor descoperi în curând că Oprichniki chiar sunt capabili să-şi respecte promisiunea... şi chiar mai mult decât atât.

Neliniştit de faptul că atât de puțini pot realiza atât de mult, Aleksei îşi aminteşte de acele poveşti despre voordalak. Şi pe măsură ce începe să înțeleagă adevărul, înspăimântătoarea natură a acestor 12 străini, se întreabă ce coşmar au dezlănțuit în mijlocul lor...

Plină de detalii istorice, de acțiune palpitantă şi momente supranaturale ce-ți taie respirația, Doisprezece este o poveste deosebit de originală şi captivantă.

Description:
The voordalak--creature of legend, the tales of which have terrified Russian children for generations. But for Captain Aleksei Ivanovich Danilov--a child of more enlightened times--it is a legend that has long been forgotten. Besides, in the autumn of 1812, he faces a more tangible enemy: the Grande Armee of Napoleon Bonaparte.

City after city has fallen to the advancing French, and it now seems that only a miracle will keep them from Moscow itself. In desperation, Aleksei and his comrades enlist the help of the Oprichniki -a group of twelve mercenaries from the furthest reaches of Christian Europe, who claim that they can turn the tide of the war. It seems an idle boast, but the Russians soon discover that the Oprichniki are indeed quite capable of fulfilling their promise ... and much more.

Unnerved by the fact that so few can accomplish so much, Aleksei remembers those childhood stories of the voordalak. And as he comes to understand the true, horrific nature of these twelve strangers, he wonders at the nightmare they've unleashed in their midst....

Full of historical detail, thrilling action, and heart-stopping supernatural moments, Twelve is storytelling at its most original and exciting.

Tuesday, November 27, 2012

A Kiss for Emily (Emily Stokes Series, #1) by J.P. Galuska

publicata 

Descriere:
Emily nu ştia că îndrăgostitul o va plasa exact în mijlocul unui joc riscant numit decepție. Ori că o să se trezească într-o bună dimineață, la puțin timp după, întrebându-se dacă nu cumva chiar şi-a pierdut mințile! Un Sărut pentru Emily este un emoționant roman de dragoste pentru tineri, în care descoperirea elementului de paranormal este interesant pentru cititor, dar pune în pericol viața elevei de 17 ani din Kansas – Emily Stokes.

Description:
Emily didn't know that falling in love would place her smack-dab in the middle of a dicey game called deception. Or wake up one morning, shortly thereafter, wondering if she'd actually lost her mind! A KISS FOR EMILY is a thrilling YA paranormal romance, where discovering the paranormal is exciting for the reader, but life-threatening for Emily Stokes, the 17-yr. old high school student from Kansas.

Monday, November 26, 2012

Review - Iced by Karen Marie Moning

Iced is the first volume of the Dani O'Malley’s trilogy and sometimes presented as book 6 of the FEVER series.


Some of you already know that I consider FEVER series one of the most successful "modern" urban fantasy series. It has action, tension, struggle for survival, testing and personal development, friendships and bitter enmities, unexpected alliances and betrayals or false ones and especially it has a relationship that is about to explode under the romantic tension. Everything is seasoned with varied and well chosen humor.

Although is born as a spin off, ICED gains to assert its independence, demonstrating its own value. I can say that Iced is the first “collateral“ series in which I don’t yearn after previous characters. As much as I liked and still like (actually I’ll reread Fever in Christmas holiday) Mac and Barrons (Barrons wow!!) I don’t miss them. The author’s well chosen small references, their rapid appearances, are not make me wait and wonder when they will make their presence felt.

Dani, the friend (or enemy to death?) of Mac is like quicksilver. Clever, gifted with skills inherited from hers ancestors who have tasted the pleasure from the good fairy (Seelie) is a girl who fights for those who need her help or not. As dedicated she is to the fight against the bad fairy aka Unseelie, with hers youthful carelessness and confidence in her powers " Best of the best. Dani Mega O'Malley. That's What They Call Me. The Mega." she has the talent to get from trouble to trouble, and managed to escape at the last minute. And for all that she is and she does, Dani attracts attention. Oooo, yes! Many are starting to stick around and many are beginning to pave the way for when she’ll grown up enough to be claim.

One of the "pretender" (do not be fooled by the word, a better one will be claimer) is Ryodan. If KMM was able to make Barrons one “of the best”, Ryodan is another kind, but no less than “the best”. With unknown intentions, with secret plans, he is ready for anything and willing to face anything to hire Dani. I do not want to tell you more about it, but that you'll put your feelings to the test. Another interesting and interested in Dani is Christian, the Highlander who is about to replace the Prince that was killed by our heroine (by whom else?). Caught in the struggle between what he was, what he is to become and can’t change and what he wants to be, Christian is a serious competitor. Personally I'm really sorry that I don’t want him be the one who will win Dani. Strange, isn’t? The third character is only human (at least for now) with intelligence far above average and who managed to survive the collapse of the walls between the human world and the fairy all by himself.

Now, you must not think that we are dealing with a love quartet, not in the least! That is because our dear Dani, as brave, resourceful and intelligent she is as naive is in regard of the human “relations”. This naivety and the rivalry between the three of them, is an inexhaustible source of great humor. But I hope that over the next volumes, Dani will grown up and her naivety will be replaced with certain feelings for a certain person. Feelings that initially she’ll not want to admit, but the feelings will be there and will fuel the relationships, minds and hearts of the "targets". In fact, these feelings are already germinating under the blanket of hers innocence.

In addition to the main action, ICED presents and prepares, including by alternating the narrator, the action for the future volumes. Dangers lurk in the frozen shadows, traps are laid, challenges are designed. Different characters have to face their own demons and their personal trials to gain.

So, if you can read it, read it! It has everything it takes to stand proud alongside FEVER series and sometime is more humorous.


ROMANIAN
Iced este primul volum al trilogiei eroinei Dani O’Malley şi prezentat uneori ca volumul 6 al seriei FEVER.

Câțiva dintre voi ştiți deja că eu consider seria FEVER una dintre cele mai reuşite serii „moderne” urban fantasy. Are acțiune, tensiune, lupte pentru supraviețuire, încercări şi evoluții personale, prietenii şi duşmănii aprige, trădări şi alianțe neaşteptate sau false şi mai ales are o relație care stă să explodeze sub tensiunea romantică. Totul este condimentat cu un umor variat şi bine ales.

Deşi născut ca un spin off, ICED reuşeşte să-şi impună independența, demonstrându-şi propria valoare. Pot spune liniştită că este prima serie „colaterală” în care nu tânjesc după personajele anterioare. Oricât de mult mi-au plăcut şi îmi plac încă (de fapt de Crăciun vreau să recitesc Fever) Mac şi Barrons (wow! Barrons!) nu le simt lipsa. Micile trimiteri, fugarele apariții, foarte bine alese de autoare, nu mă fac să aştept şi să mă întreb când îşi vor face simțită prezența?

Dani, prietena (sau duşmanul de moarte?) lui Mac este ca argintul viu. Isteață, înzestrată cu abilități moştenite de la ascendenții ei care au gustat din plăcerea zânelor (Fae) bune (Seelie) este o fată care luptă pentru cei care au nevoie de ajutorul ei sau nu. Dedicată luptei împotriva Unseelie aka zânele rele, cu nepăsarea tinereții şi încredere în puterile ei „Best of the best. Dani Mega O’Malley. That’s what they call me. The Mega.”are talentul de a intra din belea în belea, reuşind să scape doar în ultimul moment. Şi pentru tot ceea ce este şi face, Dani atrage atenția. Oooo, da! Mulți încep să-i dea târcoale şi mulți încep să-şi pregătească terenul pentru atunci când ea va creşte suficient pentru a o revendica.

Unul dintre „pretendenți” (nu vă lăsați înşelați de acest cuvânt) este Ryodan. Dacă KMM a reuşit să-l facă pe Barrons „the best of the best”, Ryodan este un alt gen, dar nu mai puțin decât „the best of the best”. Cu intenții necunoscute, cu planuri secrete este pregătit pentru orice şi dispus să înfrunte orice pentru a o angaja pe Dani. Nu vreau să vă spun despre el decât că veți avea inimile în primejdie. Un alt individ interesant şi interesat de Dani este Christian scoțianul de munte (highlander) care este pe cale de lua locul prințului ucis de eroina noastră (de cine altcineva??). Prins în lupta dintre ceea ce a fost, ceea ce devine şi nu poate schimba şi între ceea ce vrea să fie, Christian este un concurent serios. Personal îmi pare sincer rău că nu vreau s-o câştige pe Dani. Ciudat, nu? Al treilea personaj masculin e doar uman (cel puțin deocamdată) cu o inteligență cu mult peste medie şi care a reuşit singur să supraviețuiască prăbuşirii zidurilor dintre lumea umană şi cea a zânelor.

Acum să nu credeți că avem de a face cu un cvartet amoros, nici pe de parte! Asta din cauză că draga noastră Dani, pe cât de vitează, descurcăreață şi inteligentă este, pe atât de naivă este în ceea ce priveşte relațiile „interumane”. Această naivitate, alături de rivalitatea dintre cei trei, este o sursă inepuizabilă de umor bine strecurat de KMM. Sper însă ca pe parcursul următoarelor volume, Dani să crească şi în final naivitatea ei să fie înlocuită cu sentimente pentru o anumită persoană. Sentimente pe care inițial nu va vrea să le recunoască, dar care vor fi acolo şi vor înfierbânta relațiile, mințile şi inimile celor „vizați”. De fapt aceste sentimente deja germinează sub pătura inocenței ei.

Pe lângă încercările din prim plan, ICED prezintă şi pregăteşte, inclusiv prin alternarea povestitorului, acțiunea viitoarelor volume. Pericole pândesc din umbre înghețate, capcane sunt aşternute pe nesimțite, provocări sunt proiectate. Personaje diferite au de înfruntat proprii demoni şi au propriile încercări de câştigat, încercări ale căror premise încep să fie acum conturate.

Pe scurt, dacă puteți să o citiți, citiți-o! Are tot ceea ce îi trebuie să stea mândră alături de FEVER şi în plus, ceva mai mult umor.

"They don't call him the master of manipulation for nothing. Barrons breaks heads. Ryodan turns them inside out."

"When he walks past me, my fists drop blood. But I don't fight for her. If I fight for her, I could kill her. That would turn me into something worse than an Unseelie prince."

"Keeping vigil over her are two monsters of very different breeds but monsters just the same.
  Death on her left.
  Devil on her right."

Castigator Vrajitor si vrajitoare

Pentru a vedea castigatorul dati click aici sau pe imaginea cartii de pe coloana dreapta.
Felicitari!
Asteptam adresa completa si numele in max 7 zile.
Nota:
04.12.2012 - Pentru nerespectarea termenului de comunicare a datelor, premiul a fost anulat.

Seria Casa Noptii de P.C. Cast si Kristin Cast

Daca maine incepe publicarea seriei Casa Noptii cu revista Bravo Girl, asa cum incepe sa se auda, asta nu poate fi decat un lucru bun. Mai jos puteti gasi o prezentare a mea publicata mai intai in cadrul Cupei Cartilor

Nu vă lăsați înşelați! Seria este despre vampiri şi despre şcoli „speciale”, dar orice asemănare cu alte cărți se opreşte aici.

Se pare că indiferent de rasa noastră, toți putem purta gena vampirismului. Ea trebuie doar activată şi gata pornim pe drumul uceniciei. Mai rău este faptul că în timpul preschimbării, care nu implică muşcături sau sânge, ceva poate merge dezastruos. Dar nu vă speriați! A fi novice nu pare a fi chiar aşa rău pentru că te pregăteşti să fii vampir, adică să te bucuri de accentuarea calităților şi de o viață plină de succese... cel puțin până acum.

Casa nopții ne prezintă viața, plină de lupte şi nelinişti, dusă de o mână de novici. Totul merge bine (sau aproape având în vedere unele posibile simptome adverse minore... cum ar fi moartea) până când lupta pentru putere şi autosuficiența unora pun în pericol viața oamenilor şi chiar a vampirilor maturi sau novici şi forțe malefice sunt eliberate.
Într-o împletitură ingenioasă de personaje şi poveşti aparținând mitologiilor greceşti, creştine şi amerindiene se pierd şi regăsesc sentimente.

Personajul principal, precum şi numeroase personaje secundare, trec prin întâmplări ce le vor accentua calitățile, defini caracterele şi le vor ajuta să-şi împlinească destinul. Totul este o luptă însă.Trebuie să te adaptezi, trebuie să-ți descoperi prietenii şi duşmanii, să-ți stabileşti prioritățile şi dorințele.

Iubiri neaşteptate (uitați triunghiul magic putem forma acum şi pentagoane), iubiri pasagere sau false, manipulări, trădări, schimbări neaşteptate şi inedite, reveniri şi pierderi, victorii parțiale sau retrageri strategice, alte pierderi (şi mai greu de suportat), istorii răstălmăcite, secrete întunecate şi suspiciuni nemărturisite, sentimente de vinovăție... veți găsi tot ce vreți.

Într-o serie ce adună până acum zece volume (plus vreo trei colaterale), nu veți avea timp şi nici ocazia să vă plictisiți. Tot ce credeți că s-a stabilit se poate schimba: cei răi pot deveni mai buni şi cei buni să se dovedească coruptibili. Mai ales atunci când răul este atât de adorabil... adică tentant... adică... vedeți şi singuri. Niciodată nu vei şti în cine să te încrezi, niciodată nu vei şti unde se îndreaptă povestea, niciodată nu vei avea siguranța că lucrurile sunt aşa cum par a fi.

E bine scrisă, antrenantă şi ici şi colo, în locuri strategice, nici nu simți cum ți se face morală. Probleme ale adolescenților (novici vampiri sau nu) sunt prezentate şi tranşate sugerându-vă care este soluția cea mai bună. Autoarele reuşesc să lege elemente (similare sau nu) din mai multe mitologii şi tradiții şi ne transportă într-o lume fantastică pe care ajungem s-o îndrăgim deşi nu totul este roz.

Sectors by Brick Marlin

Descriere:

În ciuda interdicției părinților lor, Gilbert și Bobby intră pe furiș într-o casă veche și părăsită, neavând nicio idee despre ororile ce se găsesc înăuntru. După dispariția subită a lui Bobby, Gilbert se trezește prins într-o aventură ce doar începe cu fantomele ce bântuie casa. Trecând de ușa ce îi deschide Sectoarele, Gilbert se va confrunta cu o lume necunoscută populată cu vârcolaci, vampiri, zombie, fantome, roboți, oameni și un canibal...
(publicata in 2010)
 
Description:
Against their parents’ wishes, Gilbert and Bobby trespass into an abandoned old house, unaware of the horrors that lurk inside. With Bobby’s sudden disappearance, Gilbert finds himself caught up in an adventure that only starts with the ghosts who reside in the house. After stepping through a door into the Sectors, Gilbert is confronted with an entirely new world populated with werewolves, vampires, zombies, ghosts, robots, humans and a cannibal…

Sunday, November 25, 2012

The winner INDIE-GIVING Blogfest is...

 
The winner is:
Ana Maria Busuioc
Felicitari!
Te rog, trimite-ne pe adresa de e-mail alegerea ta: Pushing the Limits sau Easy.

Castigator Parerea Voastra

Aseara, pe la ora 24:00, mi-am adus aminte ca nu am ales castigatorul de la rubrica Parerea Voastra. Probabil a fost mai bine pentru ca nu cred ca am mai fi avut rabdarea (si ochii) sa citim cu atentie.
Ca de obicei, nu a fost usor sa alegem castigatoarea, ceea ce ne bucura.
Castigatoarea de azi a fost aleasa si pentru faptul ca a avut "curajul" sa vorbeasca liber si sa recunoasca ceea ce parintii nostri ar fi zis ca sunt defecte: usoara lene incercata cateodata, decizia de a face ce ai chef si nu ceea ce trebuie (tot cateodata) si cred ca ne regasim oricare dintre noi in imaginea asta.
Va multumim pentru raspunsuri si va asteptam la urmatoarea rubrica Parerea Voastra.

Castigatoarea de azi este  
Denise Chris.
Denise, ai de ales intre Disparuti si Tacere (Ingerul Noptii #3).
Te rog, trimite-ne datele tale pe adresa de email Mythical Books.
Felicitari!

Cartile noastre


E o provocare sa faci pui carti sa stea pe o suprafata curba. Asa ca pana deprind indeletnicirea, imi cer scuze de calitatea pozelor.

Concurs aniversar 300+

Pentru ca a fost cautata, solicitata (sau acceptata), ne-am zis sa sarbatorim cei 300+ Followers cu un concurs la care miza este (tot) seria (cat a aparut la acest moment la noi, respectiv volumele 1-7) Vampirii din Morganville. Conditia minima obligatorie pentru a participa este sa fiti  inscrisi GFC (=follower).
Completati formularul si...

Succes!
a Rafflecopter giveaway Castigatoarea este: LUANA Chineata aka LU

Castigator Gelozie

Castigatoarea este:

Wu Ana Maria Loredana
GFC:bloodsister
 Felicitari!

Sper ca v-a placut ziua alaturi de noi, chiar daca nu a fost posibil sa castige toti. Vom mai avea concursuri, chiar maine unul pentru atingerea (si depasirea) a 300 de follower -i. Nu uitati insa de concursul de "participare", unde totul depinde doar de voi. Nu conteaza numarul de comentarii (normal ca un numar mai mare reprezinta o sansa mai mare, e pura matematica/statistica etc aici), ci prezenta voastra. Calitatea sau sensibilitatea unui comentariu, o critica justificata, o apreciere deosebita, o dragalasenie... tot ce poate impresiona si amuza...

Noapte buna si va multumim ca ati stat pana la ora asta cu noi!

CCAM si GZM

Castigator DVD Wild Wild West

Castigatorul, de fapt tot castigatoarea, este:

Burciu Silvia Alexandra
GFC: Smiling Miss
Asteptam... adresa completa.
Felicitari!

Va rugam, scrieti la subiectul email-ului numele premiului si trimiteti-l de pe adresa de pe care v-ati inscris. Se pare ca devin necesare unele masuri suplimentare pentru a nu se incurca castigatorii, voit sau nevoit.

Saturday, November 24, 2012

Castigator Under the Sky

Castigatorul este:
YuLiAnDrEeAaka Calota Iulia aka GFC:iulia
Nume, adresa = email

Felicitari!

Castigator Caderea si Rapirea (Cele noua vieti ale lui Chloe King#1si #2)

Castigatorul este
Nume: Alina Munteanu
GFC: VampireGirl

Felicitari!
Asteptam adresa completa.

Castigator DVD RED / Greu de pensionat

Castigatoarea este:

Candy Pop aka Enache Elena aka Geoooooooooooo

Asteptam numele si adresa completa.
Felicitari!

Music Time

Daca tot v-a placut la poza noastra chestia cu autodistrugerea in 5 sec., 4, 3...
Va propun sa ascultati si sa vedeti versiunea muzicala.
Cred ca e cel mai haios theme song al seriei, chiar daca e mai vechi.


Castigatoare Caini Turbati de James Grady

Castigatoarea este:
Poting Cristina
GFC: Cristina Poting
Nume, adresa, email, contact, Felicitari!

Castigator Instrumente Mortale (vol. #1- #3)

Castigatorul mult asteptatelor Instrumente Mortale este... click aici sau pe imaginea de pe coloana din dreapta.
Felicitari si asteptam adresa !

Castigator DVD Resident Evil Castigator Zombieland

Castigatorii pot fi vazuti dand click aici sau pe imaginea din coloana dreapta.
Felicitari!
Rugamintea mea este, pe langa cea de a ne trimite adresa completa si numele vostru, sa nu va uitati noaptea la filme. Nu vrem sa nu dormiti (poate) din cauza noastra!

Castigator Casanova DVD

Castigatoarea este:
Penca Cristina
GFC: Cristinna

 Felicitari si asteptam adresa!

Vreti sa ne cunoasteti?

Fara avataruri si alte impresii false? Dovada ca GZM exista si nu e fata?

Trebuie sa va uitati repede pentru ca poza se va autodistruge in 5... 4... 3 ...
Sau calculatoarele...

Va multumim ca va distrati alaturi de noi.

PS CCAM - mentionez ca suntem groaznici de nefotogenici si obositi dupa o zi la PC

Concurs 10 - Gelozie (Altfel de Ingeri #3) de Lili St Crow

Acum vom verifica daca stiti ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie valabil in concurs!
indiciu: aceeasi cerinta a fost mentinuta toata ziua

Va puteti inscrie pana la ora 24:00!

Maine vroiam sa facem pauza, dar am atins 300 GFC deci vom initia un concurs pentru a sarbatori aceasta cifra rotunda!

Succes!

Castigator Disparuti de Michael Grant

Castigatoarea este:

Husaru Simona
GFC: Simona Husaru
Felicitari!
Asteptam adresa!

Concurs 9 - Wild Wild West (1999) DVD

Un western mai deosebit, haios, steampunk style. E un film pentru timpul liber si sunt sanse mari sa va placa si sa va binedispuna!

Inscrieti-va prin lasarea unui comentariu - pana in ora 24:00 -  in care sa aratati numele vostru si numele GFC cu care urmariti  blogul nostru.

Succes!

Castigator Half Blood si Daimon de Jennifer L.Armentrout

Stiati ce o sa va spun! Click aici sau pe imaginea din coloana din dreapta!
Felicitari si asteptam adresa completa!

Concurs 8 - Under the Never Sky de Veronica Rossi

Mi-am dorit sa citesc mereu cartea si nu am ajuns pana acum, desi ma astepta pe raft si-mi facea cu ochiul mai mereu. Acum am inceput s-o citesc. Asa ca, voi putea schimba impresii cu persoana care o va castiga.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa lasati (a cata oara am zis asta azi??) un comentariu cu numele vostru si cu numele GFC cu care urmariti Mythical Books. Ora limita este 23.30.


Cartea este o disptopie si pare buna, iar pe Goodreads nota ei este foarte mare. Cred ca v-ati dat seama ca e in limba engleza.

Succes!

Castigator DVD Blood The Last Vampire

Castigatoarea este:
Vasilas Dana
dana71
 Felicitari!
Asteptam adresa completa!

Castigator Safari insangerat de Deon Meyer

Castigatoarea cartii Safari insangerat de Deon Meyer este:

giorgiana turcu
gfc giorgiana 

Asteptam adresa completa!
Felicitari!

Concurs 7 - Greu de pensionat DVD

Bineinteles ca face aluzie la Greu de ucis, dar e un film amuzant si care te binedispune. Cum zicea GZM putin timp in urma, leul batran mai are ceva forte ascunse si inca poate invinge... sau nu.

Va puteti inscrie pana la ora 22:00, prin lasarea unui comentariu in care sa ne spuneti numele vostru si numele GFC cu care urmariti Mythical Books.

Succes!
PS CCAM- Aproape toti sunt pe lista mea de PREFERATI!!

Music Time

The Adventures Of  Rain Dance Maggie


Concurs 6 Caini Turbati de James Grady


Acesta este premiul pentru al 5-lea concurs de azi. 

Am avut intentia de a atrage atat baietii cat si fetele (stim ca noi - fetele - citim mai variat decat ei, dar ce ne-am face fara ei??)

Va puteti inscrie printr-un comentariu in care sa va indicati numele si numele GFC cu care urmariti blogul. Inscrierile sunt deschise pana la ora 21:00.

Daca vreti sa stiti ce credem noi despre carte, dati un click aici.

Succes!

Castigatorul Ingerul Noptii vol. 1 - 3

Pentru a vedea castigatorul dati click aici sau pe imaginea din coloana dreapta.

Felicitari si asteptam adresa!

Concurs 5 - Caderea si Tradarea (Cele noua vieti ale lui Chloe King #1 si #2)

Lasati un comentariu cu numele vostru si cu numele GFC cu care urmariti Mythical Books. Ca sa intrati in concurs trebuie s-o faceti pana la ora 23.00

Succes!

Concurs Fulger 4 Casanova DVD

Casanova e un film care noua ne-a placut foarte mult. E romantic, amuzant, delicat si antrenant. L-am vazut de mai multe ori cu aceeasi placere de fiecare data. Muzica filmului e ca "sarea in bucate". Sper sa va placa si voua. De actori ce sa mai spunem... unul si unul si se vede ca le face placere sa joace.

Va puteti inscrie pana la ora 19:00, printr-un comentariu in care sa indicati numele vostru si numele cu care ne urmaritivia GFC.
Succes!

Castigator Concurs Cantul Vrajitoarelor vol 1-3

Pentru a vedea castigatorul dati click aici sau pe imaginea din coloana dreapta.
Felicitari!
Castigatoarea trebuie sa ne trimita numele si adresa completa pe emailul MB (v Contact) in 7 zile.

Nota
02.12.2012 - Pentru nerespectarea termenului de comunicare a datelor, premiul a fost anulat.

Concurs Fulger 3 - Disparuti de Michael Grant

Concursul 3

Premiu: Disparuti de Michael Grant (evident!) - pentru ca in curand vor aparea urmatoarele volume

Modalitate de participare: comentariu in care sa indicati numele vostru si numele GFC cu care urmariti Mythical Books.

Conditii minime obligatorii: urmariti-ne GFC

Durata concurs: Va puteti inscrie pana la ora 18.00!

Anuntare castigator: AZI! 

Succes!

Music Time

Vad ca sunteti cam somnorosi...
Poate putina muzica va mai dezmorteste.

Dani California

Concurs Fulger 2 Blood - The Last Vampire DVD

Al doilea Concurs (semi) Fulger are ca premiu DVD-ul Blood Ultimul Vampir.

Pentru a participa trebuie sa lasati un comentariu in care sa indicati numele vostru si numele GFC cu care urmariti Mythical Books.
Va puteti inscrie pana la ora 16.30!

Vedeti ca exista o recomandare (SUA) de varsta chiar in trailer.

Succes!

Concurs Fulger 1 Safari insangerat de Deon Meyer

Am ajuns si pe 24, data aleasa s-o petrecem cu voi! 

Ca orice gazde, avem emotii si speram sa va placa ziua de azi, punctul final al sarbatorilor noastre de noiembrie.

O sa avem cateva concursuri, iar castigatorii vor fi anuntati toti azi, inclusiv cei de la concursurile de noiembrie!

Primul concurs are ca premiu cartea Safari insangerat de Deon Meyer. Daca nu stiti despre ce e vorba, va puteti arunca un ochi aici, la recenzia noastra.

Pentru a participa trebuie sa lasati un comentariu in care sa indicati numele vostru si numele GFC cu care urmariti Mythical Books.

Va puteti inscrie pana la ora 16!

Succes!

Dupa ce v-ati inscris, reveniti pe Mythical Books... des.

Friday, November 23, 2012

Carte si Film The War Of The Worlds

 
Se pare că de mult n-am mai scris la rubrica Film și Carte. Așa că am ales astăzi o carte din ”preistoria” SF-ului și unul dintre filmele ce o ecranizează. Este vorba despre The War Of The Worlds (Războiul Lumilor) de H. G. Wells scrisă în 1898. Cam de multișor, nu? Însă este una dintre pietrele de temelie ale stilului SF. În plus este și printre primele cărți ce au au avut ca subiect invadarea Pământului și lupta rasei umane cu o specie extraterestră.

Cartea își trage seva din toate superstițiile și prejudecățile epocii victoriene, gândiți-vă ca atunci s-au lansat ca gen și stilul gothic, horror ș.a., iar romanul a fost interpretat în fel și chip dându-i-se tot felul de înțelesuri într-o societate ce era la apusul său. Nici măcar titulatura de science-fiction nu exista, cartea fiind catalogată ca scientific romance la fel ca și predecesoarea sa The Time Machine (Mașina Timpului) din 1895. Oricum în acea epocă s-au scris mai multe cărți având ca subiect o invazie, acesta fiind un subiect la modă ce trăda anxietatea și contextul politic european ce a precedat Primul război mondial. A existat chiar și un curent literar ce se numea invasion literature, iar între 1871 și 1914 s-au scris peste 60 de lucrări de ficțiune ce prezentau o invazie a Marii Britanii. Ca un fapt divers, marțienii călătoresc spre Pământ într-un proiectil lansat dintr-un tun uriaș de pe Marte, aceeași idee apărând și în romanul lui Jules Verne, De la Pământ la Lună. Interesant este faptul că acest lucru l-a inspirat pe cercetătorul Robert H. Goddard în munca sa în domeniul rachetelor. Muncă ce a culminat cu programul spațial Apollo, program ce a condus la aselenizarea primului om pe Lună. Oricum, treaba este că de atunci toți am început să ne referim la extratereștrii cu termenul de marțieni, o întreagă pleiadă de cărți au mai fost scrise având ca subiect planeta Marte, v-am mai scris și eu despre seria A Princess of Mars (Prințesa de pe Marte) de Edgar Rice Borroughs, benzi desenate, desene animate, adaptări radio sau filme. Putem spune că este o sursă nesecată acest subiect ce se reinventează cu fiecare generație de cititori sau cinefili.

Războiul Lumilor este scrisă la persoana I și prezintă aventurile unui personaj (numele său nu este dezvăluit) și ale fratelui său în Londra în timpul unei invazii extraterestre. Cartea are două părți: Cartea întâi – Sosirea marțienilor și Cartea a doua – Pământul sub marțieni. Romanul narează călătoria eroului, un jurnalist, ce încearcă să ajungă lângă soție, descriind de-a lungul periplului său drama umanității în fața unei tragedii de proporții planetare. Și dacă vreți să știți, cartea a fost și este atât de populară încât a fost tipărită fără întrerupere de la apariția sa. Cea mai frumoasă, tulburătoare și faimoasă adaptare a cărții a avut loc în 1938 într-o emisiune radio ce a fost transmisă ca un buletin de știri și a băgat în draci persoanele ce au ascultat. S-a creat o panică generală ce cu greu a putut fi stăpânită, oamenii crezând cu adevărat că asistă la o invazie extraterestră. Resposabil de această șotie am putea spune, nu este nimeni altul decât Orson Wells, cel ce a povestit romanul la radio. Pentru tinerii noștri cititori, a fost unul dintre cei mai mari actori și regizori ai cinematografiei mondiale.

Eeee și acum să ne îndreptăm repejor spre a doua secțiune a rubricii noastre, filmul. Grea alegere! Au fost o mulțime de ecranizări, unele mai bune, unele mai proaste, cu buget mai mare sau mai mic, așa că alegerea este destul de grea. M-am hotărât să fac un compromis ținând cont de felul, și nu o zic cu răutate, al noii generații ce nu mai are timp și nici răbdare pentru multe lucruri fiind asaltată cu informații din toate părțile. Un compromis între modernism și calitate, deci ne vom îndrepta pașii către filmul din 2005 War of Worlds regizat de Steven Spielberg și scris de Josh Friedman și David Koepp
În rolul principal îl găsim pe Tom Cruise, ce era la a doua colaborare cu regizorul Steven Spielberg după SF-ul Minority Report din 2002, tot o ecranizare, dar după un nuvelă de Philip K. Dick. Aici personajul nu mai este un jurnalist, ci un tip așa, mai din popor, operator de macara în port, însă acțiunea este tot călătoria sa printr-o lume devastată pentru a ajunge la soție. Fratele este înlocuit de copii, de unde și drama mai mare (cine nu e părinte nu are cum să înțeleagă), iar locația nu mai este Anglia, ci Statele Unite. Totul este actualizat, modernizat, dar această modernitate este o armă cu două tăișuri după cum se va vedea în film. Însă trecând peste aceste artificii, lupta și ideea este veche de când lumea. Dacă mi-ați citit recenzia pe care am făcut-o cărții lui David Moody, Trust, o să înțelegeți. Căci dacă în cartea lui Moody omenirea asistă cuminte și binevoitoare la cucerirea Pământului, acum suntem mai aproape de felul nostru de a fi. Mai neîncrezători în necunoscuți, mai cârcotași și mai aproape de adevărata noastră natură, adică violența. Să nu spunem totuși o violență gratuită, dar când se pune problema de a-ți salva copiii, orice om va face tot ce îi stă în putință pentru a-i proteja.

Despre subiect nu o să vă spun nimic. Cred că l-ați văzut, iar dacă nu ați făcut-o, vizionați-l! Merită, ce naiba, e un film de Spielberg. Bine regizat, bine jucat, cu efecte care nu vă vor dezamăgi. Cu o distribuție bună ce ne prezintă actori ca Tom Cruise, Tim Robbins, Morgan Freeman și Dakota Fanning care la numai 11 ani face un rol de excepție.

Așa că vă recomand să citiți cartea, nu plecați de la ideea că fiind prea veche poate fi cam desuetă în privința subiectului SF. E un exercițiu bun și veți realiza de unde s-a plecat și unde s-a ajuns în acest curent literar. Gândiți-vă totuși că fără această carte cât de săraci am fi fost și ce orizonturi a deschis în imaginația noastră.

Despre film, sunt destule, aveți de unde alege. Pe acesta sau pe oricare-l veți dori.
Lectură plăcută și vizionare plăcută!

Thursday, November 22, 2012

Parerea Voastra

Mă consider un cititor rapid, dar logic că nu poți citi cât şi când ai vrea. Indiferent de vârsta pe care „o ascunzi”, ai responsabilități care-ți consumă timpul şi energia. În plus, uneori, chiar dacă ai timp liber parcă nu ai avea chef să citeşti, ci să faci altceva... chiar şi să visezi cu ochii deschişi...
Dar uneori mă încearcă frustrarea... Anul astă e primul an în care, din pur amuzament, am intrat în competiția Goodreads : Reading Challenge. Încă din prima lună unele dintre cititoare, câteva au şi blog pentru cărți, au avut rezultate năucitoare. Acum, unele dintre acestea au citit 211, 339, 464 de cărți!! CÂND???????? Vă dați seama că 464 de cărți înseamnă 1,28 cărți pe zi? Şi anul mai are încă vreo 40 de zile.

Vorbind cu GZM despre aceste „reuşite” (le-am pus între ghilimele pentru că pur şi simplu nu ştiu dacă experiența cititului contra cronometru îți mai asigură plăcerea cititului şi/sau dacă după ce ai citit o carte în ritmul ăsta şi ai trecut imediat la următoarea, nu cumva există riscul de a uita ce-ai citit sau să amesteci poveştile), el mi-a adus aminte că există cărțile în format audio. (Mai în glumă, mai serios, părerea lui este că poate la culcare îşi pun căştile pe urechi, dau drumul la playlist şi dimineața se trezesc cu trei cărți citite.)
Toată introducerea asta era pentru că vroiam să vă întreb:

1) Ce părere aveți despre cărțile în format audio?

Eu una, în copilărie o puneam pe sor-mea să-mi spună poveşti şi în timp ce ea se străduia să-mi inventeze poveşti care mai de care mai minunate, eu adormeam ca un prunc. Astfel, sunt aproape sigură că nu voi rămâne prea mult trează... Pe de altă parte, dacă vocea sau stilul „vocii” nu mi se vor părea potrivite s-ar putea să mă arunc în critici şi să pierd firul poveştii

2) Reuşiți să vă împărțiți timpul astfel încât să vă executați în condiții optime sarcinile de zi cu zi şi să aveți timp cât ați dori şi pentru citit?

3) Vă prezintă încredere blogul şi recomandările persoanelor care citesc în ritmul ăsta şi mai au timp şi să scrie recenzii, organizeze evenimente, etc?
Nu o luați ca pe o critică, nu exclud posibilitatea existenței unor asemenea persoane, totuşi mi se pare incredibil şi vroiam să aflu şi părerea voastră (nu sunteți limitați la cele trei întrebări, important e să aibă legătură cu subiectul).

Dacă ați uitat, la Părerea Voastră pot fi aleşi câştigători. Vă puteți exprima părerea până sâmbătă, 24 noiembrie, ora 21:00. Puteți şi după această dată şi dacă ne-a impresionat în mod deosebit.. cine ştie..