<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Thursday, November 29, 2012

Parerea mea Breaking Dawn Part 2

Pentru că ați ținut morțis să vă spun părerea mea despre ultima parte a seriei Twilight - Breaking Dawn (2), iat-o:

Bun! Să începem! Este important să specific faptul că pentru mine, şi clar nu sunt singura în situația asta, Twilight a devenit o serie aş zice de suflet. Este acea serie căreia, dacă eşti obiectiv, îi găseşti o mulțime de hibe, dar care cumva, ți-a intrat pe sub piele şi pentru asta eşti dispus să treci cu vederea multe. De Twilight (1) am dat cu totul întâmplător şi da, mi-a plăcut trailer-ul. Am căutat filmul, m-am enervat că nu a apărut la noi şi l-am rugat pe un prieten să mi-l aducă. L-am văzut de… n ori. Apoi am cumpărat cărțile şi le-am citit pe nerăsuflate. Twilight şi Academia Vampirilor au fost seriile care m-au aruncat în brațele urban fantasy unde mă răsfăț şi azi.

Toată introducerea asta am făcut-o pentru a sublinia că am cea mai mare toleranță față de seria cinematografică.

Acum să vorbim despre Breaking Dawn (2) şi va fi un pic greu pentru că nu vreau să dau spoilere. Da, teoretic ar trebui să ştiți subiectul, dar după cum ați auzit ceva s-a schimbat. Nu vă speriați, e o nimica toată la cât de modificat a fost primul volum. Dacă ştiți acțiunea o să reacționați cam ca mine…WTF! Noroc că în vreo două secunde mi-a picat fisa şi m-am liniştit. Dacă nu ar fi fost conform “fisei mele”, pregătisem deja nişte cuvinte total nepotrivite pentru a fi redate aici sau aiurea. Gi (fiica mea), necitind cartea încă şi singurele două motive pentru care a venit să vadă filmul fiind lupii şi să o şicaneze pe vară-sa (fan Twilight), a tresărit şi reacționat la scenele “schimbate” probabil cum au plănuit scenariştii.

În afară de asta filmul se păstrează în limitele întregii serii. Putea fi mai bun? Poate. Ne pasă că băieții ni-l desființează? Deloc! Dacă v-au plăcut anterioarele o să vă placă şi acesta. Familia Cullen arată mai bine.

Ce mi-a plăcut cu adevărat au fost noile personaje. Îmi pare rău că nu au schimbat suficient scenariul încât să le folosească mai mult. Toți erau frumoşi şi deosebiți. Au fost una sau două scene în care au fost bine punctate relațiile dintre ei, şi chiar nota de amuzament a picat bine. Sunt unele scene din carte care mi s-ar fi părut mai potrivite, dar la cât de bine au fost noii veniți nu mai contează. Apropos de umor, e o scenă între Jacob şi tatăl Bellei care se vrea hazlie. Vorba nu e că nu e hazlie, ci că genul parcă nu se potriveşte cu restul filmului.

O să râdeți dacă vă spun ce mi-a mai plăcut: GENERICUL! Dap, şi cel de început şi cel de sfârşit.

Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că dacă ați văzut trailerul ați văzut şi cam toate scenele bune.

Dacă credeați că ați scăpat de critica lui GZM, probabil că acum mă veți boscorodi pe mine.

10 comments:

GZM said...

Presupun ca tot pe mine o sa dati vina, nu? =)

Michikit said...

:)) Eu nu am citit cartile, nu e printre seriile mele preferate, dar am tinut sa vad ultimul film si am fost chiar foarte entuziasmata.

Am ras mult, nu pentru ca ar fi fost comedie ci pentru ca reactiile unor personaje au fost amuzante. Si da, am ras si la sfarsitul acelei scene cand mi-am dat seama ce era cu ea. Total neasteptat, pentru ca desi nu am citit cartile stiam ce ar trebui sa se intample.

Dar mi-a placut filmul. :) A fost un final perfect.

giorgiana said...

Michikit, n-ar fi rau sa citesti si cartile, sunt superbe...si pt. mine este o serie de suflet, am adorat si cartile, si filmele, si totusi prima emotie de la vizionarea Twilight a ramas cea ma i puternica, urmatoarele n-au egalat-o

Michikit said...

Am avut primul volum si am incercat sa il citesc, dar pur si simplu nu este genul meu de lectura. Sper sa nu ma intelegeti gresit, dar genul pare mai mult inclinat spre drama. Oricum, poate o sa incerc sa citesc toata seria candva. :)

Law said...

Am citit cartile si am vazut si filmul.... Intr-adevar, au facut familia Cullen mai frumoasa... Mi-a placut mult cand a venit Alice si chestiile de dupa.... m-am speriat... dar a fost bine pana la urma :))
Mi-a placut ca s-a terminat ca in carte :) A fost frumos.

Alexandra Ioana said...

Am citit cartile si am vazut toate filmele de n...ori,si pur si simplu mi-au placut la nebunie,insa in ultima parte au fost si scene care mi-au placut si altele care nu mi-au placut absolut deloc.De exemplu mi-a placut enorm de mult transformarea si evoluarea bellei ca vampir,consider ca s-a lucrat destul de bine la aceasta transformare.

Law said...

Aaa, mi-a placut Renesme, a jucat super :)
Si Nessie bebelus, chiar daca era modificata, era asa de frumoasa ;;)

alexa ioana said...

am vazut Zori de zi de doua ori si tot nu-mi vine sa cred ca s-a terminat
a fost cel mai bun film din toata seria:X nu cred ca putea sa fie mai bun de atat!
si mie mi-au placut mult noile personaje, iar cei doi roamani m-au amuzt teribil. nu stiu de ce, dar de cate ori ii vedeam imi venea sa rad:))

Anonymous said...

Mmm, cei doi români parcă nu prea aduceau a români..
Mi-a plăcut mult partea a doua, având în vedere că prima parte m-a dezamăgit şi mă aşteptam să mă dezamăgească şi partea a doua. Însă, nu s-a întâmplat. :)
Şi mie mi-au plăcut din personajele noi, mai ales de Garrett şi Alistair. Benjamin mi-a dat bătaie de cap până am ajuns acasă să verific pe imdb.com de unde îl ştiam (şi uite aşa mi-am readus aminte că a jucat în The War at Home, un serial care l-a dat Hbo acum vreo 3, 4 ani, nu ştiu dacă aţi văzut vreun episod..).
Mona, poate putea să fie mai bun.. Cât să cuprindă din carte în nici două ore cât a durat filmul?
Noi am fost la 11:00 pm la film şi erau o grămadă de băieţii la Breaking Dawn II.
Am auzit şi eu un comentariu haios după faza "schimbată" din carte :).. Totuşi, din ce îmi amintesc, în Twilight, Edward îî explică Bellei "ceva" care i-ar fi ajutat pe cei care au văzut seria... :)

Madalina said...

Mi-au placut mai mult cartile , filmele sunt mai proaste